Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem :( POMOŻECIE ??

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem plamę pod autem, odkręciłem obudowę pod chłodnicą żeby lepsze dojście było i zobaczyłem wiszącą krople oleju frown.gif czego może to być przyczyna?? w załączniku problem frown.gif

post-144344-14352507447483_thumb.jpg

Napisano

> Zauważyłem plamę pod autem, odkręciłem obudowę pod chłodnicą żeby lepsze dojście było i zobaczyłem

> wiszącą krople oleju czego może to być przyczyna?? w załączniku problem

Na moje oko, to wycieka Ci jakoś przez czujnik. A nie leje spod pokrywy zaworów? Ja tak miałem, a podciekało aż prawie przy skrzyni sick.gif

Napisano
  • Autor

> Na moje oko, to wycieka Ci jakoś przez czujnik. A nie leje spod pokrywy zaworów? Ja tak miałem, a

> podciekało aż prawie przy skrzyni

to będę musiał sprawdzić na kanale bo przed garaż wyjechałem i patrze a jakaś plama, wyczyściłem to i było suche tzn od razu nie zebrało się nowe. Tobie też tak kapało po czujniku ??

Napisano

chcialbym miec taki wyciek:) U mnie w tych okolicach to wszystko zarzygane olejem .. Tlumacze to sobie ze ten typ tak ma- a bede musial kiedys z tym cos zrobic bo na przegladzie moze byc ciezko.

Napisano
  • Autor

> chcialbym miec taki wyciek:) U mnie w tych okolicach to wszystko zarzygane olejem .. Tlumacze to

> sobie ze ten typ tak ma- a bede musial kiedys z tym cos zrobic bo na przegladzie moze byc

> ciezko.

powiem ci w tym aucie nie mam żadnych wycieków, dopiero ten autko można powiedzieć w BDB stanie. Teraz planuje zmianę oleju jak co roku to może przy okazji jakieś uszczelki trzeba będzie dokupić frown.gif Jestem ciekawy czy może być to wina tego czujnika że się zepsuł i wycieka, ale z drugiej strony co ma czujnik do wycieku frown.gif

Napisano

Jestem ciekawy czy może być to wina tego czujnika że się zepsuł i wycieka, ale z

> drugiej strony co ma czujnik do wycieku

Powiem Ci ze czujnik ma duzo do wycieku, ma dokladnie tyle co swieca zaplonowa do szczelnosci:D

Napisano
  • Autor

> Jestem ciekawy czy może być to wina tego czujnika że się zepsuł i wycieka, ale z

> Powiem Ci ze czujnik ma duzo do wycieku, ma dokladnie tyle co swieca zaplonowa do szczelnosci:D

Czyli jest szansa, że jest to wina czujnika?? i tylko przez to że jest uszkodzony występuje wyciek ??

Napisano

> Czyli jest szansa, że jest to wina czujnika?? i tylko przez to że jest uszkodzony występuje wyciek

> ??

Czujnik rowniez pelni role uszczelnienia a skoro nie jest nowy to ma prawo byc nieszczelny.

Proponuje wytrzec dobrze czujnik i popatrzyc skad pojawia sie olej. Przyjrzyj sie tez czy olej poprostu nie cieknie z pokrywy zaworow i nie kapie na czujnik.

Napisano
  • Autor

> Czujnik rowniez pelni role uszczelnienia a skoro nie jest nowy to ma prawo byc nieszczelny.

> Proponuje wytrzec dobrze czujnik i popatrzyc skad pojawia sie olej. Przyjrzyj sie tez czy olej

> poprostu nie cieknie z pokrywy zaworow i nie kapie na czujnik.

Miałem juz raz ten problem. Tak gdzies 2 tyg temu: nie swieciła mi kontrolka oleju no ale mowie a tam takie auto sprawdzilem zarowke była ok. to niech jest tak jak jest trudno, chociaż mi to przeszkadza ze nie swieci wszytko ale to podarowałem smile.gif zauważylem plame patrze pod auto i ten kabelek oderwany był od czujnika i czujnik mokry wytarłem go i dzisiaj znowu mokry. Wyczyściłem go i tak na 3h stania nic nie wyciekło nowego a poźniej juz nie sprawdzałem.

Napisano

mi tez kiedys tak samo cieklo a okazalo sie ze tylko popuscil sie czujnik czy jak tam kto woli scisla sie uszczelka pod nim i wystarczylo tylko go dociagnac.

Napisano
  • Autor

> mi tez kiedys tak samo cieklo a okazalo sie ze tylko popuscil sie czujnik czy jak tam kto woli

> scisla sie uszczelka pod nim i wystarczylo tylko go dociagnac.

sprawdzałem wydaje mi się, że jest ok. W sobotę może chwile znajde to podłubie przy nim.

Napisano
  • Autor

> Zauważyłem plamę pod autem, odkręciłem obudowę pod chłodnicą żeby lepsze dojście było i zobaczyłem

Bylem dzisiaj w sklepie pytałem się o nowy czujnik ciśnienia oleju pokazała mi inna rzecz z taki kołnierzem plastikowym, powiedziałem że mam wsówke na końcu to powiedziała że to jest czujnik do temperatury i faktycznie wygląda identycznie. Ale czy z czujnika temperatury może olej kapać?? co to wkońcu jest ciśnienia oleju czy temperatury ???

Napisano

> Bylem dzisiaj w sklepie pytałem się o nowy czujnik ciśnienia oleju pokazała mi inna rzecz z taki

> kołnierzem plastikowym, powiedziałem że mam wsówke na końcu to powiedziała że to jest czujnik

> do temperatury i faktycznie wygląda identycznie. Ale czy z czujnika temperatury może olej

> kapać?? co to wkońcu jest ciśnienia oleju czy temperatury ???

To jest czujnik cisnienia oleju waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> To jest czujnik cisnienia oleju

to czemu identycznie jak to wyglądał czujnik do temperatury:(

tak powinien wyglądać

http://allegro.pl/item956213462_czujnik_cisnienia_oleju_mercedes_fiat_najtaniej.html

a wyglądał tak

http://allegro.pl/item955882258_czujnik_cisnienia_oleju_fiat_opel_lancia.html

mówila ze tylko taki z tym plastikiem jest frown.gif

Napisano
  • Autor

> To jest czujnik cisnienia oleju

chyba przejde sie jeszcze raz i moze da rade zamowić przynajmniej taki jak jest mi potrzebny. bo ten z plastikim raczej nie podejdzie co ??

Napisano

> to czemu identycznie jak to wyglądał czujnik do temperatury:(

> tak powinien wyglądać

> http://allegro.pl/item956213462_czujnik_cisnienia_oleju_mercedes_fiat_najtaniej.html

> a wyglądał tak

> http://allegro.pl/item955882258_czujnik_cisnienia_oleju_fiat_opel_lancia.html

> mówila ze tylko taki z tym plastikiem jest

Ten drugi rodzaj mam ja np w SC. (1.1 1.2) wsio ryba, ty masz pewnie starszy jakiś rodzaj. Może w sklepie byli niezorientowani, ale z tego co wiem pod tym czujnikiem jest podkładka, miedziana chyba, albo coś w tym stylu, moze wystarczy zamienić podkładke i dobrze dokręcić.

Napisano
  • Autor

> Ten drugi rodzaj mam ja np w SC. (1.1 1.2) wsio ryba, ty masz pewnie starszy jakiś rodzaj. Może w

> sklepie byli niezorientowani, ale z tego co wiem pod tym czujnikiem jest podkładka, miedziana

> chyba, albo coś w tym stylu, moze wystarczy zamienić podkładke i dobrze dokręcić.

jest jest. spróbuje to najpierw podmienić i zobaczyć co dalej. Ciekawe czy spasuje mi od 126p bo jest identyczny

Napisano
  • Autor

Chciałem dokręcić czujnik. Ku mojemu zdziwieniu kręcił sie i krecił nie dało rady go do końca dokręcić. Wykreciłem go chciałem sprawdzic gdzie tam ta uszczelka może być (może sie przykleiła) ale po uszczelce ani śladu jednak gdy dotknołem to ułamała mi się część gwintu. jak to teraz naprawic?? widocznie przez to ze było już pękniete to ciekło:(

post-144344-14352507523141_thumb.jpg

Napisano

ja w ccsie miałem kiedś podobnie tylko mi spod miski olejowej od strony rozrządu rzygało i nie było widac z kąd a mokro było bo podczas jazdy waliło po całym tym plastiku pod chłodnicą a teraz mam zalane bo amor sie wylał frown.gif

Napisano
  • Autor

> ja w ccsie miałem kiedś podobnie tylko mi spod miski olejowej od strony rozrządu rzygało i nie było

> widac z kąd a mokro było bo podczas jazdy waliło po całym tym plastiku pod chłodnicą a teraz

> mam zalane bo amor sie wylał

też miałem syf na tej osłonie szpachelka zeskrobalem i umyłem jak ostatnio robilem. Chyba będę musiał kupić miskę bo nie wiem czy da rade to naprawić frown.gif

Napisano
  • Autor

Nie wiecie może czy nie da rady wymienić tego, bez kupna całej miski ??

jutro musze to jakoś pokombinować a chciałbym mieć jakieś koncepcje smile.gif

Napisano

> Nie wiecie może czy nie da rady wymienić tego, bez kupna całej miski ??

> jutro musze to jakoś pokombinować a chciałbym mieć jakieś koncepcje

ja miske sylikonem wysokotemperaturowym uszczelniałem i git narazie ale ci powiem że zaczyna sie pocic po pół roku na nowo.Niestety fiat nie pomyślał i uszczlki nie dawał pod miche tylko na silikon kleili ...

Napisano
  • Autor

> ja miske sylikonem wysokotemperaturowym uszczelniałem i git narazie ale ci powiem że zaczyna sie

> pocic po pół roku na nowo.Niestety fiat nie pomyślał i uszczlki nie dawał pod miche tylko na

> silikon kleili ...

ale teraz widzę że można kupić już taką uszczelke:

http://moto.allegro.pl/item973267004_uszczelka_miski_olejowej_cinquecento_700_zt8.html

a nie wiesz może czy muszę cała miskę wymieniać czy da radę to jakoś wykręcić i wmontować nowe bo nie wiem czy dzisiaj się za to zabiore

Napisano

> ale teraz widzę że można kupić już taką uszczelke:

> http://moto.allegro.pl/item973267004_uszczelka_miski_olejowej_cinquecento_700_zt8.html

> a nie wiesz może czy muszę cała miskę wymieniać czy da radę to jakoś wykręcić i wmontować nowe bo

> nie wiem czy dzisiaj się za to zabiore

mysle ze da rady odkrecic miske bo musi dac rady i ta uszczelke bym też na silikonie wysokotemperaturowym bym kleił tak jak np klei sie uszczelke pod dekiel zaworów

Napisano
  • Autor

> mysle ze da rady odkrecic miske bo musi dac rady i ta uszczelke bym też na silikonie

> wysokotemperaturowym bym kleił tak jak np klei sie uszczelke pod dekiel zaworów

to że da rade to raczej wiem smile.gif tylko zastanawiam się czy trzeba wymontować miskę i kupic nową czy poprostu ta część jest jakoś do zdemontowania bez konieczności wymiany. Jak nie da rady to niestety całość

Napisano
  • Autor

kupiłem część, z innym czujnikiem, przerobiłem wzówke bo nie pasowała i poskręcane, ale występuje problem: przegrzewa się i chłodnica nie jest gorąca a przewody i płyn w zbiorniku tak. Płyn był napewno dobrze wlany, tym odpowietrznikiem kolo zbiornika odpowietrzone i nie wiem co to może być, po przejachaniu ok 10Km temp. nie przekroczyła połowy, ale jak stoi to temp przekracza polowe i nie włacza sie wentylator przed naprawa sie włączał frown.gif

Napisano

W grodzi oddzielającej komorę silnika od kabiny,koło nagrzewnicy,o to mi chodziło.

Napisano
  • Autor

> W grodzi oddzielającej komorę silnika od kabiny,koło nagrzewnicy,o to mi chodziło.

co to podszybie to wiem. tylko pierwsze slysze zeby tam odpowietrznik był, a już raz zmieniałem płyn i tam napewno nie odpowietrzałem i było dobrze. To by trzeba ściągnąć ta obudowę wygląd bedzię miał taki sam jak ten kolo zbiornika??

Napisano

Powinien być na materiale platikowy kranik.

Jaki silnik masz?

Napisano

> czyli jest tylko ten jeden odpowietrznik kolo zbiornika?? innego nie mam co szukać??

tak

Napisano

zagrzej silnik, i wtedy odpowietrzaj, zrobi się ciśnienie układzie i wypchnie powietrze. Tylko nie wykręcaj całkiem tej srubki bo się poparzysz jak poleci woda. Popuść trochę musi skończyć syczeć i jak pójdzie płyn będzie dobrze

Napisano
  • Autor

> zagrzej silnik, i wtedy odpowietrzaj, zrobi się ciśnienie układzie i wypchnie powietrze. Tylko nie

> wykręcaj całkiem tej srubki bo się poparzysz jak poleci woda. Popuść trochę musi skończyć

> syczeć i jak pójdzie płyn będzie dobrze

tak robiłem. I wszystko jest ciepłe oprócz chłodnicy :/ dlatego moje zdziwienie

Napisano
  • Autor

wczoraj jeszcze raz wszystko zrobiłem od nowa wszystkie styki poczyściłem i działa.

Dzięki wszystkim za chęć pomocy smile.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.