Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwóźdź w oponie.

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko wink.gif

Zauważyłem w oponie dość duży gwóźdź, wyjąłem go, a powietrze nie schodzi. zlosnik.gif

Cieszyć się i jeździć dalej, czy raczej oddać oponę do wulkanizacji do sprawdzenia, wzmocnienia niewiem.gif miejsca gdzie był gwóźdź ?

Pytam, bo nie chciałbym, żeby w czasie jazdy po niemieckich autostradach wink.gif rozerwało mi oponę.

pozdr

Napisano

> Cieszyć się i jeździć dalej, czy raczej oddać oponę do wulkanizacji do sprawdzenia, wzmocnienia miejsca gdzie był gwóźdź ?

Podjedź do wulkanizatora i niech on oceni, ale IMHO załatać skromny.gif

Napisano

> Co oczywiste ... kapeć jest osłabiony w tym miejscu ... podjechać do kapciarza

A co myślisz, kapciarz prześwietli te opone, żeby sprawdzić czy się nadaje? hehe.gif

jak nie ma żadnych negatywnych efektów wizualnych (guzów, zakrzywień bieżnika) w tym miejscu, tobym się cieszył i jeździł.

Napisano

podjedź do wulkanizatora, wklei specjalny gumowy kołek ok.gif

nie trzeba nawet ściągać opony z felgi, wystarczy na chwilę spuścić powietrze smile.gif to jest chwila roboty.

Napisano

> podjedź do wulkanizatora, wklei specjalny gumowy kołek

> nie trzeba nawet ściągać opony z felgi, wystarczy na chwilę spuścić powietrze to jest chwila

> roboty.

u nas to robia bez spuszzcania powietrza nawet

Napisano

Continental bodajże produkuje oponki z warstwąjakiegoś miękkiego kauczuku czy czegoś podobnego wewnątrz opony mającą na celu uszczelniać takie własnie przebicia - może masz takie opony?

Napisano

> Podjedź do wulkanizatora i niech on oceni, ale IMHO załatać

Pod warunkiem ze odnajdzie tę dziurke...

Napisano

> A co myślisz, kapciarz prześwietli te opone, żeby sprawdzić czy się nadaje?

Zakołkuje.

> jak nie ma żadnych negatywnych efektów wizualnych (guzów, zakrzywień bieżnika) w tym miejscu, tobym się cieszył i jeździł.

Jasne ... do wystrzału opony przy konkretnej V podróżnej smirk.gif

Napisano
  • Autor

Byłem u wulkanizatora, który obejrzał dziurkę, gwóźdź zlosnik.gif zrobił test szczelności śliną zlosnik.gif i stwierdził, że nic nie trzeba przy oponie robić.

Mówił, że szkoda tracić gwarancję na oponę po kołkowaniu, czy łataniu, które nie jest w tym przypadku konieczne. skromny.gif

Napisano

> Pytam, bo nie chciałbym, żeby w czasie jazdy po niemieckich autostradach rozerwało mi oponę.

> pozdr

Złapałem kiedyś śrubę 8 - kę. Pojechałem do wulkanizatora jakiegoś dziwnego... powiedział że za duża dziura i że opona do wymiany (Fulda Krstall Montero 2). Rzecz w tym, że za taką samą chcieli prawie stówę więcej, niż zapłaciłem za swoją kupując w necie.

Pojechałem do serwisu autoryzowanego Pirelli. Założyli kołek, zapłaciłem z wyważeniem 25 zł.

Jeżdżę na niej od tej naprawy już trzeci sezon, nic złego się nie dzieje.

Napisano

> Pod warunkiem ze odnajdzie tę dziurke...

No właśnie. Zacząłem czytać wątek od początku i od początku zastanawiałem się, czy ktoś o tym pomyśli. 275123014-zielony.gif

Od tamtej pory zostało napisanych kilka postów, a niektórzy nadal nie widzą problemu. icon_rolleyes.gif

Edit

Widzę, że problem w międzyczasie rozwiązany clown.gif

Napisano

> Edit

> Widzę, że problem w międzyczasie rozwiązany

Pytanie tylko czy była to ta własnie dziurka....

Jak kiedyś ogladałem 4 letnia oponę to uszkodzeń w klockach od ostrych przedmiotów było wiecej niż 1.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pytanie tylko czy była to ta własnie dziurka....

Na pewno ta zlosnik.gif Zapamiętałem wysokość na której była po profilu opony. biglaugh.gif

Napisano

> podjedź do wulkanizatora, wklei specjalny gumowy kołek

> nie trzeba nawet ściągać opony z felgi, wystarczy na chwilę spuścić powietrze to jest chwila

> roboty.

taką fuszerę to se możesz sam zrobić na trasie jak masz dziure. W serwisie sie wkleja łatkę lub kołkuje.

Napisano

> taką fuszerę to se możesz sam zrobić na trasie jak masz dziure. W serwisie sie wkleja łatkę lub

> kołkuje.

a czym wg Ciebie różni się "specjalny gumowy kołek" od "kołkowania"? rotfl.gif

Napisano

> a czym wg Ciebie różni się "specjalny gumowy kołek" od "kołkowania"?

bo ten "specjalny gumowy kołek" to taki lepki glut wciskany w opone specjalnym wrzecionem od zewnątrz bez demontarzu opony z obręczy, a kołkowanie polega na przygotowaniu miejsca przebicia od wewnątrz i wklejeniu odpowiedniego kołka ... tylko taka naprawa uszkodzenia gwarantuje trwałośc naprawy.

Zresztą zadając takie pytanie od razu zdradza że nie wiesz na czym polega kołkowanie.

Wierz mi lub nie ale non stop poprawiam takie właśnie "specjalne gumowe kołki" (prowadzę serwis ogumienia)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.