Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Komunikat komputera - światła

Featured Replies

Napisano

Na wyświetlaczu komputera wyświetla się komunikat: "Sprawdź światła STOP". Wszystkie żarówki sprawne (lampy i trzeci STOP). Ktoś ma jakiś pomysł? Wystarczy jakoś zresetować kompa, czy cuś confused.gif

Pzdr.

Paweł

Napisano

A czy ten komunikat pojawia się tylko po włączeniu zapłonu i znika gdy naciśniesz na chwilę pedał hamulca?

Napisano
  • Autor

Orochimaru - Ok, dzięki, sprawdzę. Jak rozumiem, auto ma moduł check cotrol? Pamiętam, że w eFce check control informował też, np. o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy. Czy każdy moduł miał tę funkcję?

Rostex - tylko po włączeniu zapłonu. Zaraz po tym wyświetlają się dane o spalaniu lub to, co było na wyświetlaczu przed wyłączeniem zapłonu. Naciśnięcie pedału hamulca lub wybór innej funkcji kompa powoduje, że komunikat znika.

Napisano

> tylko po włączeniu zapłonu. Zaraz po tym wyświetlają się dane o spalaniu lub to, co było na wyświetlaczu przed wyłączeniem zapłonu. Naciśnięcie pedału hamulca lub wybór innej funkcji kompa powoduje, że komunikat znika.

czyli objaw prawidłowy - to test bezpiecznika świateł hamowania: jesli po nacisnięciu pedału komunikat nie zniknie, to należy wymienić ten bezpiecznik.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> czyli objaw prawidłowy - to test bezpiecznika świateł hamowania

Uhm, już rozumiem - czyli on mi każe ten pedał wciskać, cobym się przekonał, że wszystko ok? A to mały spryciarz grinser006.gif

Wracając do mojego pytania: czy ten komunikat oznacza, że mam checka? Wiem, najłatwiej wyciągnąć inną żarówkę i sprawdzić, ale leniwy ździebko jestem biglaugh.gif

Napisano

Moduł sprawdzania żarówek aby sprawdzić stan żarówek świateł hamowania informuje Cię, abyś nacisnął pedał hamulca. Wtedy oczywiście zapalają się te żarówki i na podstawie rezystancji komp wie, czy żarówki są ok. W innym przypadku test żarówek stopu byłby niemożliwy.

Napisano

> czy ten komunikat oznacza, że mam checka?

Nie, on oznacza, że masz MID. Prawdopodobnie CC też jest, wystarczy wyjąć żarówkę mijania, tylną pozycyjną/STOP i będzie inny komunikat. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.