Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

quad, jaki? ok 10 000zł

Featured Replies

Napisano

witam

Znajomy chce kupić quada za +-10 000zł.

Nie chce jakiegoś takiego z wyglądu kosmicznego, bardziej jakiegoś do przepraw (tak chyba to można określić confused.gif).

Kompletnie nie wiemy na jakie zwracać uwage.

Pojemność myśli coś ok 300 confused.gif i tyle wiemy.

Może ktoś coś podpowiedzieć??

Napisano

> witam

> Znajomy chce kupić quada za +-10 000zł.

> Nie chce jakiegoś takiego z wyglądu kosmicznego, bardziej jakiegoś do przepraw (tak chyba to można

> określić ).

> Kompletnie nie wiemy na jakie zwracać uwage.

> Pojemność myśli coś ok 300 i tyle wiemy.

> Może ktoś coś podpowiedzieć??

w Lublinie na montażowej stoi Honda 250 bez homologacji ( teoretycznie bez możliwości zarejestrowania ) za 12 chyba nóweczka ...

i według mnie to najrozsądniejsze rozwiązanie ok.gifok.gifok.gif

sam rozważałem jako świetny temat do odstresowania się skromny.gif ale wybrałem o połowę mnie kół wazniak.gif

Napisano

> quada za +-10 000zł.

> bardziej jakiegoś do przepraw

> Pojemność myśli coś ok 300

10k czyli używany

300 w przeprawowym może być trochę słaba

rozejrzyjcie się za Yamaha Grizzly - dobry sprawdzony model. napęd raczej na 4 łapy (z rozdziałem 2x4 - 4x4)

pojemność będzie trochę większa, cenowo będzie ciężko znaleźć coś niezajechanego, ale może się uda wink.gif

z jakiegoś tam mojego małego doświadczenia proponuję pamiętać o kasku, butach i rękawicach w pierwszej kolejności, zbroi, kurtce i spodniach w drugiej.

...no i hamować przodem i tyłem na raz hehe.gif

Napisano

> rozejrzyjcie się z Yamaha Grizzly - dobry sprawdzony model. napęd raczej na 4 łapy (z rozdziałem

> 2x4 - 4x4)

grizzly za 10k? hmm.gif no powodzenia grinser006.gif chyba, że bardzo leciwy icon_rolleyes.gif

Napisano

Znajomy który ma 2 Quady (grizzly 650 i Suzuki 450) mówił mi że za mniej niż 20tys nie ma sensu quada kupować bo drugie tyle trzeba będzie w części włożyć

Napisano

> Znajomy który ma 2 Quady (grizzly 650 i Suzuki 450) mówił mi że za mniej niż 20tys nie ma sensu

> quada kupować bo drugie tyle trzeba będzie w części włożyć

bez przesady. nie wiem jak z przeprawowymi, ale w kwestii sportowych - znajomi mają 2 x Yamaha Raptor kupione za 7k każda i grosza przy zakupie nie dołożyli. Fakt, że na ciuchy trzeba dodatkowo ze 3k liczyć

Napisano

> bez przesady. nie wiem jak z przeprawowymi, ale w kwestii sportowych - znajomi mają 2 x Yamaha

> Raptor kupione za 7k każda i grosza przy zakupie nie dołożyli. Fakt, że na ciuchy trzeba

> dodatkowo ze 3k liczyć

Ne znam się na Quadach ale sportowe to chyba zupełnie coś innego? Przeprawowe mają napęd 4x4, przenoszony wałem, są ogromne, większe wyposażenie. Wiem że ten znajomy często zmieniał jakieś tuleje (albo sworznie) w kołach. W sportowym łatwo zawieszenie zajechać, a w przeprawowym piach i woda dochodzą wszędzie. Wiadomo że wszystko zależy od tego jak się dba.

Napisano

> witam

> Nie chce jakiegoś takiego z wyglądu kosmicznego, bardziej jakiegoś do przepraw (tak chyba to można

> określić ).

Szukajcie japończyka (Yamaha, Honda, Suza) o pojemności 350-450, 3-6 lat.

Czas jest dla tych marek łaskawy i w tej cenie można nabyć coś sensownego.

Na atvpolska jest poradnik co sprawdzić w używanym gadzie - warto przeczytać.

http://www.atvpolska.pl/index.php?s=artykuly&type=details&id=461

Napisano

> Szukajcie japończyka (Yamaha, Honda, Suza) o pojemności 350-450, 3-6 lat.

> Czas jest dla tych marek łaskawy i w tej cenie można nabyć coś sensownego.

> Na atvpolska jest poradnik co sprawdzić w używanym gadzie - warto przeczytać.

> http://www.atvpolska.pl/index.php?s=artykuly&type=details&id=461

Potwierdzam - dodam jeszcze kawasaki.

Za tą kasę nie ma co szukać nowszych sprzętów a już NA PEWNO nie polecam chinoli bo to krótkotrwała radość.

Sam bym bardzo chętnie zanabył taką kilkuletnią hondkę albo kawasaki ale są inne, ważniejsze wydatki.

Polecam coś właśnie jak kolega pisze po powyżej 300ccm z 4x4 i wystarczy na początek. Nie moc jest najważniejsza, nie drapieżny wygląd lecz bezawaryjność i przemyślane, sprawdzone rozwiązania.

Do 10k na pewno się coś znajdzie i na wiek nie ma co patrzeć waytogo.gif

Popatrz =all]tutaj i wybieraj te 4x4

Napisano

ja tylko dodam że z upalaniem takich sprzętów jest problem, bo w lasach nie można, głównie zostają prywatne posiadłości, albo imprezy organizowane (tu trzeba mieć kasiore i czas żeby na to jeździć)

zastanawiałem się swego dosyć mocno nad quadem albo terenówką i zrezygnowałem z wyżej wymienionych powodów... w zamian tego kupiłem MTB i upalam w błocie za pomocą własnej siły zlosnik.gif - i są same plusy, wrażenia takie same a nawet lepsze...

-taplasz się w błocie, po lasach

-nikt się nie przyczepia do Ciebie że jeździsz gdzie nie wolno

-wjeżdzasz w miejsca gdzie są zamknięte dla innych sprzętów

-diametralnie niskie koszty upalania (2 browary po upalaniu)

-same plusy dla zdrowia

-za kilka tys zł. masz bardzo profesjonalny sprzęt

Napisano

> zastanawiałem się swego dosyć mocno nad quadem albo terenówką i zrezygnowałem z wyżej wymienionych

> powodów... w zamian tego kupiłem MTB i upalam w błocie za pomocą własnej siły

Ty poważnie piszesz?

to tak jak byś polecał yoyo komuś kto szuka playstation

Napisano

> Ty poważnie piszesz?

> to tak jak byś polecał yoyo komuś kto szuka playstation

poważnie, cholernie dużo problemów generował quad czy terenówka i tak naprawdę sedno tej całej zabawy, które dla mnie było ważne dostałem za pomocą roweru...

Napisano

> poważnie, cholernie dużo problemów generował quad czy terenówka i tak naprawdę sedno tej całej

> zabawy, które dla mnie było ważne dostałem za pomocą roweru...

rotfl.gif wiesz co ... wcześniejszą wypowiedź potraktowałem jako żarcik ale skoro twierdzisz ze to na poważnie rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> wiesz co ... wcześniejszą wypowiedź potraktowałem jako żarcik ale skoro twierdzisz ze to na

> poważnie

no co wpysk.gif

to tylko moje wywody do których doszedłem, może się koledze przydadzą, jeśli nie to sobie kupi quada i już zlosnik.gif

Napisano

> witam

za takie pieniądze kupi nowego tajwańczyka, całkiem solidnego.

> Nie chce jakiegoś takiego z wyglądu kosmicznego

nie jest kosmiczny smile.gif

, bardziej jakiegoś do przepraw (tak chyba to można

> określić ).

za te pieniądze nie kupi nic ciekawego, używki może się trafią ale ja bym nigdy nie kupił używanego quada zwykle to są zajechane trupy.

tyle wystarczy na początek.

Lucky Star sp250

a tak na koniec, jest pewien, że chce quada? moda powoli mija zbyt wiele buraków ma quady grinser006.gif

Napisano

> a tak na koniec, jest pewien, że chce quada? moda powoli mija zbyt wiele buraków ma quady

a to przy takim zakupie kieruje się modą ?

o ja głupi ... hehe.gifhehe.gif nie wiedziałem i kupiłem niemodne 50 konne moto biglaugh.gif

ale dobra ... już ogłaszam i kupuje hajabuze old.gif

Napisano

> a to przy takim zakupie kieruje się modą ?

> o ja głupi ... nie wiedziałem i kupiłem niemodne 50 konne moto

> ale dobra ... już ogłaszam i kupuje hajabuze

HayabuSe:)

CB wcale nie jest nie modna:) Wręcz przeciwnie. Teraz przychodzi moda na małe sprzęty. Coraz więcej 250 sie widuje na drogach. Można powiedzieć że mamy najlepsze sprzęty z tych słabszych, albo najgorsze z tych mocniejszych;p Sam nie wiem która wersja lepsza;p

Co do roweru to wcale nie taka głupia propozycja:) Sam mam MTB, takie tanie do zajechania, ale po lesie się super jeździ:D wjedzie wszędzie i da się go wyciągnąc z każdej dziury;p Quadem jest wielka frajda jeździc, ale tak jak juz było powiedziane wcześniej, trzeba mieć do tego miejsce, bo w pierwszym lepszym lesie nie można. Jeździłem quadem w bieszczadach po specjalnym terenie do geto przeznaczonym w lesie. Zjazdy, podjazdy, pełno błota, ale z czesem to się nudzi. Ile można po tych samych drogach jeździć. Dopiero jak pojechałem na wielką polane i dałem napęd 2x4 to zaczęła się zabawa:D

Napisano

z tą hajabuzą to celowa ironia wink.gif

poważnie to kupuje CBF600 albo CB600F ... bo na CBR nie wystarczy dutków wink.gif

Napisano

Za bardzo tego nie rozróżniam bo sie sporo narobiło tych CBF,CBR itp. ale Hornet chyba lepszy od CBFki? mocniejszy podobno

Napisano

> Za bardzo tego nie rozróżniam bo sie sporo narobiło tych CBF,CBR itp. ale Hornet chyba lepszy od

> CBFki? mocniejszy podobno

bardziej " sportowy " charakter ...

no i

Quote:

Efektem końcowym wszystkich zmian jest jednostka napędowa osiągająca moc 96 KM przy 12000 obr/min oraz dysponująca momentem obrotowym 63 Nm przy 9500 obr/min. Na uwagę zasługuje tutaj fakt, ze silnik Horneta legitymuje się bardzo wysokim, jak na swoją klasę pojemnościową, momentem już od 3000 obr/min.

a nie

Quote:

moc maksymalna / obr/min

57 kW (78 KM) / 10500

58 Nm 8000

jak CBF ...

ps. właśnie niby ktoś jedzie po CeBulke ... zobaczymy oink.gif

Napisano

> Ile ty masz już CB? bo mi się wydaje że krótko. Czemu już zmieniasz?

za mułowata jest rotfl.gif

Napisano

> za takie pieniądze kupi nowego tajwańczyka, całkiem solidnego.

nie kupi się

kymco mxu 300 kosztuje ok 16-17k a ma napęd tylko 2x4

wersja mxu 400 (ma juz 4x4) kosztuje 24k

Tyle że za 28k można już kupić yamaha grizzly 450 albo Wolverine.

Napisano

> za takie pieniądze kupi nowego tajwańczyka, całkiem solidnego.

Nowy tajwanczyk za 10 tysiecy to raczej bedzie 150 ccm.

Napisano

> Ile ty masz już CB? bo mi się wydaje że krótko. Czemu już zmieniasz?

miesiąc i 2000 km

m.in. ma za słabe hamulce przód ( tarcze już mam lekko fioletową ... i po próbach jak w avantarze ... całkiem się heble gotują ... )

poza tym nieco za mało mocy ... tak o włos skromny.gif

i dlatego będzie CBF600 albo CB600F ... to jeszcze muszę przemyśleć oink.gif

Napisano

> Nowy tajwanczyk za 10 tysiecy to raczej bedzie 150 ccm.

nie to będzie 250tka ale sportowa.

Napisano

> miesiąc i 2000 km

> m.in. ma za słabe hamulce przód ( tarcze już mam lekko fioletową ... i po próbach jak w avantarze

> ... całkiem się heble gotują ... )

> poza tym nieco za mało mocy ... tak o włos

> i dlatego będzie CBF600 albo CB600F ... to jeszcze muszę przemyśleć

to wez juz jakiegos scigacza do takich ewolucji z super hamplami i KM odpowiednia ilosc, bo za 2 mc znowu bedziesz zmienial zlosnik.gif

Napisano

> to wez juz jakiegos scigacza do takich ewolucji z super hamplami i KM odpowiednia ilosc, bo za 2 mc

> znowu bedziesz zmienial

nie przemawia do mnie embrionalna pozycja za kierownicą ...

no i ew. mulher.gif z kolanami pod ramionami kierowcy też niezbyt mi podchodzi screwy.gifwink.gif

tak naprawdę tylko teoretycznie rozpatruję CBR600RR ... ale chyba rozsądek zwycięży i będzie Bandit ... tyle że ta skośna wersja niezbyt mi podchodzi oslabiony.gif

sam już nie wiem hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

to buella może weź?

Napisano

> nie przemawia do mnie embrionalna pozycja za kierownicą ...

> no i ew. z kolanami pod ramionami kierowcy też niezbyt mi podchodzi

> tak naprawdę tylko teoretycznie rozpatruję CBR600RR ... ale chyba rozsądek zwycięży i będzie Bandit

> ... tyle że ta skośna wersja niezbyt mi podchodzi

> sam już nie wiem

Nie lubisz takiej pozycji a chcesz CBR600rr?:D:D To chyba najmniejszy motocykl w klasie;p tam nie ma na nic miejsca;p

Napisano

> to buella może weź?

Buell_XB12S_002r.jpg

icon_eek.gif nie wiem ile ten gość może mieć wzrostu .. ale motorek raczej za mały dla niego biglaugh.gif

Napisano

> Nie lubisz takiej pozycji a chcesz CBR600rr?:D:D To chyba najmniejszy motocykl w klasie;p tam nie

> ma na nic miejsca;p

dlatego rozpatruję tylko teoretycznie oink.gif

Napisano

Dziwny ten buell, przednia felga inna niż tylna, wydech jakiś z kosmosu:D Fajne gość ma w spodniach nakładki na kolana zamiast sliderów:)

Napisano

> Dziwny ten buell, przednia felga inna niż tylna, wydech jakiś z kosmosu:D Fajne gość ma w spodniach

> nakładki na kolana zamiast sliderów:)

a tak na poważnie to w ramach żartu podrzuciłeś ta propozycję ?

bo tak naprawdę to chyba w klasie 600 i koło 100 koni to CBF/Bandit nie ma konkurencji ...

Napisano

> z tą hajabuzą to celowa ironia

> poważnie to kupuje CBF600

Patrz byłem przekonany ze taki kupiłeś. Nawet upierałem się na Montazowej co do ceny....

Napisano

> a tak na poważnie to w ramach żartu podrzuciłeś ta propozycję ?

> bo tak naprawdę to chyba w klasie 600 i koło 100 koni to CBF/Bandit nie ma konkurencji ...

bez jaj, w tej klasie to masz FZ6, GSR, hornet, street triple

Napisano

> bez jaj, w tej klasie to masz FZ6, GSR, hornet, street triple

nie wiem dlaczego ... fanatycznie podszedłem do Hondy ... jako najlepszy wynik konfrontacji JAKOŚĆ - CENA

Napisano

> witam

> określić ).

poleam dołozyc pare grosikow i kupic np Honde TRX 500

Wyglada to tak http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1875473

Ta akurat sprzedaj moj dobry kolega i polatalem sa nia troszke, sprzet ma fajne wlasciwosci jezdne a do tego jest naprawde bezawaryjny grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.