Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrząd...przegub

Featured Replies

Napisano

możecie mi napisac gdzie w miare tanio i dobrze wymienią mi rozrząd w sience?? ew. przeguby prawy i lewy?? okolice zabrza, gliwic

dzieki

p.s. części miałbym swoje

Napisano

> możecie mi napisac gdzie w miare tanio i dobrze wymienią mi rozrząd w sience?? ew. przeguby prawy i

> lewy?? okolice zabrza, gliwic

> dzieki

> p.s. części miałbym swoje

imo najlepiej jechać do fiata w tychach...we fiacie w bielsku biorą za roboczogodzinę 75zł, a wymiana rozrządu to max 1g30min więc jak zapłacisz 150zł to i tak tano, a wiesz że zrobione tak jak ma być.

Napisano
  • Autor

> imo najlepiej jechać do fiata w tychach...we fiacie w bielsku biorą za roboczogodzinę 75zł, a

> wymiana rozrządu to max 1g30min więc jak zapłacisz 150zł to i tak tano, a wiesz że zrobione

> tak jak ma być.

owszem, napewno tanio ale to aż Tychy smile.gif pomysle nad tym, dzięki

Napisano

> owszem, napewno tanio ale to aż Tychy pomysle nad tym,

każdy dobry mechanik to zrobi, ale gwarancji pewnie nie da, jak masz własne części.

pamiętaj, że pasek najbezpieczniej miec CONTI i rolka jakiegoś SKFa conajmniej

Napisano
  • Autor

> każdy dobry mechanik to zrobi, ale gwarancji pewnie nie da, jak masz własne części.

> pamiętaj, że pasek najbezpieczniej miec CONTI i rolka jakiegoś SKFa conajmniej

raczej dwie rolki zlosnik.gif

Napisano

> raczej dwie rolki

Darczi jak już połapiesz temat to daj znać gdzie zrobiłeś wymianę, przyda się dla innych a przynajmniej dla mnie bo jestem z Bytomia więc niedaleko smile.gif Pozdrawiam

Napisano

> przynajmniej dla mnie bo jestem z Bytomia więc niedaleko Pozdrawiam

chcesz - podam Ci namiary na chłopaków, którzy mi robili. właśnie niedawno wyrzuciłem pisemną gwarancję od nich. samochód jeździł 3 lata po wymianie i ZERO problemów

Napisano

> każdy dobry mechanik to zrobi, ale gwarancji pewnie nie da, jak masz własne części.

> pamiętaj, że pasek najbezpieczniej miec CONTI i rolka jakiegoś SKFa conajmniej

najbezpieczniej mieć graty które poleca Fiat nie mechanicy którzy mają podpisane umowy z dostawcami, a w tym przypadku rolki ricambi i pasek Dayco, to jest polecane przez fiata.

I naprawdę warto poświęcić godzine dłuższej jazdy i mieć zrobione tip top niż patrzećjak pan kazio w garażu się mota.

Napisano
  • Autor

> Darczi jak już połapiesz temat to daj znać gdzie zrobiłeś wymianę, przyda się dla innych a

> przynajmniej dla mnie bo jestem z Bytomia więc niedaleko Pozdrawiam

nie ma problemu ok.gif

Napisano

> najbezpieczniej mieć graty które poleca Fiat nie mechanicy którzy mają podpisane umowy z

> dostawcami, a w tym przypadku rolki ricambi i pasek Dayco, to jest polecane przez fiata.

nieprawda.

w warsztacie, w którym ja wymieniałem powiedziałem chłopakom, że chcę gwarancję na części i robociznę i mają nie oszczędzać na częściach. zamknąłem się chyba w 500 PLN z robocizną i dobrymi częściami. wszyscy byliśmy zadowoleni i problemów z autem nie było. chłopaki bez problemu papier wystawili

Napisano

> nieprawda.

> w warsztacie, w którym ja wymieniałem powiedziałem chłopakom, że chcę gwarancję na części i

> robociznę i mają nie oszczędzać na częściach. zamknąłem się chyba w 500 PLN z robocizną i

> dobrymi częściami. wszyscy byliśmy zadowoleni i problemów z autem nie było. chłopaki bez

> problemu papier wystawili

czytałeś co napisałem powyżej?? Mają podpisaną umowę z np. Conti i tylko na te paski mogą wystawić gware bo wiedzą że producent im zwróci w razie W

Napisano

> czytałeś co napisałem powyżej?? Mają podpisaną umowę z np. Conti i tylko na te paski mogą wystawić

> gware bo wiedzą że producent im zwróci w razie W

jak byś śledził wymianę rozrządu w silniku 1,6 to byś wiedział, że nikt nie poleca DAYCO, a o tym pisałeś wyżej.

poza tym prawnie KAŻDY zakład jest obowiązany do przyjęcia reklamacji i usunięcia wady. jeśli prywaciarz da ci taki papier, to musi być pewien swej roboty.

no i jeszcze jedno: twoje tip top i naprawa w ASO często nijak się mają do siebie

Napisano

> jak byś śledził wymianę rozrządu w silniku 1,6 to byś wiedział, że nikt nie poleca DAYCO, a o tym

> pisałeś wyżej.

> poza tym prawnie KAŻDY zakład jest obowiązany do przyjęcia reklamacji i usunięcia wady. jeśli

> prywaciarz da ci taki papier, to musi być pewien swej roboty.

nic nie muszę śledzić i nie interesują mnie opinie pana kazia i spółki.....wiem co mi powiedzieli we fiacie i to jest dla mnie wyznacznik.

Napisano

> nic nie muszę śledzić i nie interesują mnie opinie pana kazia i spółki.....wiem co mi powiedzieli

> we fiacie i to jest dla mnie wyznacznik.

nie doczytałeś: no i jeszcze jedno: twoje tip top i naprawa w ASO często nijak się mają do siebie

Napisano

> nie doczytałeś: no i jeszcze jedno: twoje tip top i naprawa w ASO często nijak się mają do siebie

ale ja nie piszę o ASO tylko o firmie Fiat w bielsku gdzie jak trzeba to naprawiam auto.

Ceny mają lepsze niż niejeden prywaciarz, a jakość bez porównania.

Napisano

> ale ja nie piszę o ASO tylko o firmie Fiat w bielsku gdzie jak trzeba to naprawiam auto.

> Ceny mają lepsze niż niejeden prywaciarz, a jakość bez porównania.

skąd kto ma wiedzieć o czym ty piszesz. ogarnij się i poczytaj swe odpowiedzi

skoro piszesz najbezpieczniej mieć graty które poleca Fiat to logiczne, że ASO mówisz

Napisano

> skąd kto ma wiedzieć o czym ty piszesz. ogarnij się i poczytaj swe odpowiedzi

> skoro piszesz najbezpieczniej mieć graty które poleca Fiat to logiczne, że ASO mówisz

co jest logiczne ?? ASO to autoryzowana stacja obsługi, a ja cały czas piszę o firmie fiat...teraz rozumiesz różnicę i dla czego polecam firmę Fiat we własnej osobie w bielsku czy w tychach, a nie jakieś tam ASO?

Napisano

a ile ci płacą za reklamę??

Napisano

> a ile ci płacą za reklamę??

chłopie, znajdź mi warsztat który ma koszt roboczogodziny poniżej 70pln....

Nie mam więcej pytań.

btw. tak samo mógłbym Ciebie zapytać, ile masz za reklamowanie stodoły pana kazia....

Napisano

> chłopie, znajdź mi warsztat który ma koszt roboczogodziny poniżej 70pln....

nie jestem chłopem dla ciebie.

jak pisałem wyżej (może nie czytałeś dokładnie) warsztat znalazłem, mały, w zakątku starego osiedla. dwóch pasjonatów samochodów naprawia tam pojazdy. warsztat znalazłem, bo też dwie osoby mi go poleciły.

> btw. tak samo mógłbym Ciebie zapytać, ile masz za reklamowanie stodoły pana kazia....

nigdzie nie podałem reklamy tego warsztatu, więc pomyśl, co piszesz

Napisano

> nie jestem chłopem dla ciebie.

> jak pisałem wyżej (może nie czytałeś dokładnie) warsztat znalazłem, mały, w zakątku starego

> osiedla. dwóch pasjonatów samochodów naprawia tam pojazdy. warsztat znalazłem, bo też dwie

> osoby mi go poleciły.

> nigdzie nie podałem reklamy tego warsztatu, więc pomyśl, co piszesz

a ja nie życzę sobie abyś insynuował kryptoreklamę z mojej strony,

Pyzatym nie sądzisz, że lepiej oddać auto do ludzi, którzy znają je na wylot, niż do pasjonatów, którzy mogą eksperymentować na Twoim samochodzie?

I jak sądzisz gdzie będzie dochodzić łatwiej gwarancji w razie W ??

U pasjonatów, czy we Fiacie??

Napisano

ojaaacieeeee...

jeździj sobie do fiata (może nawet fjacika). pieczywo też kupuj w piekarni, buty u szewca etc etc, a kupę rób we własnej domowej ubikacji, bo jest najczystsza i tylko tam się nie zarazisz bakteriami

EOT

Napisano

> ojaaacieeeee...

> jeździj sobie do fiata (może nawet fjacika). pieczywo też kupuj w piekarni, buty u szewca etc etc,

> a kupę rób we własnej domowej ubikacji, bo jest najczystsza i tylko tam się nie zarazisz

> bakteriami

> EOT

Mrarek Jak możesz to napisz namiary na priv żeby nikt się tutaj nie czepiał smile.gif I jak możesz to napisz czy Panowie zajmują się również normalną naprawą. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Napisano

> jak byś śledził wymianę rozrządu w silniku 1,6 to byś wiedział, że nikt nie poleca DAYCO,

tu bym sie nie zgodzil zlosnik.gifw ASO chcieli wkladac dayco i u mojego mechanika tez wkladaja dayco i jakos nikt sie nie skarzyl. moze jak ktos kupuje podroby z allegro i zostawia auto na wymianie rozrzadu mechanikowi ktory potrafi sie poslugiwac jedynie mlotkiem to pozniej takie efekty zlosnik.gif

Napisano

ja też bym nie dał gwarancji na usługę, jeśli ktoś by miał swoje części. ZTCW u mnie w dwóch ASO nie wkładają dayców tylko conti

Napisano
  • Autor

> Mrarek Jak możesz to napisz namiary na priv żeby nikt się tutaj nie czepiał I jak możesz to napisz

> czy Panowie zajmują się również normalną naprawą. Z góry dzięki i pozdrawiam.

no jeśli mógłbyś Mrarek, mi tez możesz napisac na priv

Napisano

Witam jako że najwięcej razy wymieniałem rozrząd w swojej sienie to z moich doświadczeń jest tak: pasek tylko contitech, rolka i napinacz mogą być skf, ruwile albo yoko to niema znaczenia jednakże ważna jest fabryka bo wszystkie mają różne filie na całym świecie, mi raz trafiła się rolka skf ale made in korea w której odrazu uszczelniacz był uszkodzony w porę to zobaczyłem i kupiłem yoko made in japan, kiedyś miałem ruwile i też wszystko ok było. Przy przebiegu 250000 musiałem wymienić dolne kółko napędzające te na wale wydatek około 200 zł było już nieźle wyrobione w stosunku do nowego na ale to chyba ono najbardziej wpływa na żywotność rozrządu. Staram się wymieniać rozrząd tak przed 80000 km chyba że wcześniej słyszę napinacz rozrządu który stuka jak jest przy końcu swojej regulacji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.