Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Mondeo do oceny

Featured Replies

Napisano

Witam zastanawiam się nad zakupem tego auta

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12406087

polecił mi go znajomy (pewnie pomoże też go zrobić), jak myślicie warto, no i czy spalanie silnika dla kogoś kto głównie jeździ po mieście no i czasami jakieś krótkie trasy (rocznie ok 8 tys.-10 tys. km) nie załamie.

Napisano

Mam takiegosamego z tym samym silnikiem tylko kilka lat starszy. Mam go od roku.

Moge powiedziec tak.

- bardzo wygodne auto

- super trakcja - przyjemnie sie jezdzi po zakretach, biegi wchodza ladnie i plynnie. ogolnie bardzo przyjemny samochod do prowadzenia.

- jest spory. jak trzeba przewiesc cos duzego to po zlozeniu siedzen nie ma problemu z tym.

-niestety moj egzamplarz chyba jest troche pechowy bo caly czas cos drobnego sie psuje - same drobiazgi ale jednak.

W ciagu tego roku:

- cos zaczelo szarpac - pomogla wymiana przewodow wys. napiecia, ale niestety ostatnio znowu zaczelo szarpac.

- napinacz paska klinowego zaczal stukac - wymieniony

- urwala sie linka od gazu - zalozylem nowa

- zbiorniczek wyrownawczy plynu chlodzacego zaczal przeciekac - byl pekniety - wymienilem

- klamka od drzwi pasazera sie zepsula - naprawilem mechanizm

- plastikowa klamka od schowka pekla - narazie schowek mam przywiazany sznurkiem

- tylna wycieraczka nie dzialala jak go kupilem - rozebranie, wyczyszczenie i przesmarowanie silniczka pomoglo.

- uchwyt na napoje sie zepsul i sie nie chowa...

Ogolnie same pierdoly, ale jednak.

Jesli chodzi o silnik 1.8 - 125KM.

Mi mocy wystarcza. Przy predkosciach do 120km/h spokojnie mozna wyprzedzac na 3 biegu i leci naprawde niezle.

Ma dosc dlugie przelozenia, wiec w miescie sie nie poscigasz ze swiatel, bo na 1 i 2 biegu raczej jest dosc ospaly.

Przejechalem nim z Irlandii do PL i spowrotem po autostradach glownie i jechalo sie bardzo dobrze.

W Niemczech przez ponad 400km trzymalem prawie nonstop w okolicach 180 - 200 km/h i silnik sie nie rozlecial.

Jesli chodzi o spalanie, to u mnie wychodzi zwykle kolo 8 litrow, ale ja jezdze praktycznie tylko i wylacznie po gorskich drogach.

Na zwyklych trasach przy spokojnej jezdzie mozna zejsc do 7 litrow zapewne.

Na autostradzie przy 130km/h okolo 8,5 l. Na autostradzie przy pedale w podlodze spalil w okolicach 12 litrow.

Podobnie, bo w okolicach 12 spalil mi gdy jezdzilem po Tarnowie (miasto 100tys mieszkacow) w zimie.

Ogolnie bardzo fajne auto, ale gdybym szukal auta tylko i wylacznie do jezdzenia po miescie to bym raczej rozgladnal sie za czyms mniejszym.

Napisano

Imo gdyby była to okazja, to handlarz/komis sam by naprawił i sprzedał jako niebitego. no.gif

Wygląda jak po poważniejszym dzwonie, ale ocena auta ze zdjęć to jak wróżenie z fusów.

Ja bym odpuścił. ok.gif

Napisano

> - urwala sie linka od gazu - zalozylem nowa

Tam jest linka?? icon_eek.gif To jakiś zabytek spineyes.gif

Napisano

> Tam jest linka?? To jakiś zabytek

Moze w modelu z 2006 juz jest elektronicznie...

Ja mam 2002 i jest linka. A w 2003 byl lifting.

Napisano

> bity byl

i podklepany na sprzedaż, zobacz jak wyglądają tylne koła w nadkolach

Napisano

Odpuścić sobie ten egzemplarz. Tylne koło wygląda na skrzywione. Naprawa tego auta przekroczy, albo zrówna cenę bezwypadkowego pewnego auta.

Napisano

Ze zdjęć (mogę się mylić) to wynika, że 3/4 samochodu do malowania (poza dachem, tylnymi drzwiami i tylnym lewym błotnikiem), poza tym klapa bagażnika jakoś przesunięta.

Może być, że podszykowane i ukryte coś poważniejszego ...

Napisano

Nie warto chyba że lubisz kolekcjonować złom zlosnik.gif tu masz pierwszy z brzegu z alledrogo w podobnej cenie i zblizonym roczniku z tym że nie benzyna a diesel jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> Nie warto chyba że lubisz kolekcjonować złom tu masz pierwszy z brzegu z alledrogo w podobnej

> cenie i zblizonym roczniku z tym że nie benzyna a diesel jakiś tekst

Dzięki za rozsądne wypowiedzi, samochód już skreśliłem i dalej będę szukał coś mniejszego

Napisano

> Nie warto chyba że lubisz kolekcjonować złom tu masz pierwszy z brzegu z alledrogo w podobnej

> cenie i zblizonym roczniku z tym że nie benzyna a diesel jakiś tekst

Ale ten co podałeś to też jest po przejściach. Nie napisał w ogłoszeniu, że bezwypadkowy. A może się okazać, że ten co był podany wcześniej z porównaniem do tego co ty dałeś może być tylko draśnięty. zlosnik.gif

Napisano

Zrobiłem takim ostatnio kilka tyś km. O silniku w tym konkretnym modelu z linka się nie wypowiem bo jeździłem dieslem. Powiem tak: duże wygodne auto, którym całkiem nieźle mi się powoziło. Dobre zawieszenie i generalnie cały układ jezdny. W ogóle nie czuć w tym aucie prędkości a przejazdy autostradą z v ~ 150/160 km/h nie stanowią problemu i są dla tego auta tzw. prędkością przelotową zlosnik.gif

W mieście trochę gorzej bo widoczność do tyłu jest stosunkowo mizerna, do tego zaparkować też czasem trudno bo to już kawałek auta.

Aha... nie wiem czy to tylko w dieslach ale słabiutka klimatyzacja - bardzo mało wydajna no.gif

Przez te kilka kkm w sumie nic się nie zepsuło oprócz ubywającego w zastraszającym tempie płynu spryskiwaczy - kapało w okolicach zbiorniczka - powodu nie znam bo zanim się tym zająłem furkę oddałem.

edyta: naprodukowałem się a tu powyżej widzę, że już z modelu zrezygnowałeś hehe.gif

Napisano

Ale tym w praktycznie tej samej cenie już powiedzmy że możemy jeździć zlosnik.gif a tamtym w stanie jak widać raczej byś na droge nie wyjechał grinser006.gif to był tylko przykład pierwszy z brzegu jaki znalazłem

Napisano
  • Autor

> Ale tym w praktycznie tej samej cenie już powiedzmy że możemy jeździć a tamtym w stanie jak widać

> raczej byś na droge nie wyjechał to był tylko przykład pierwszy z brzegu jaki znalazłem

Wiem, wiem tylko że to Mondeo spodobalo mi się ze względu na kolor (lubię czarne auta) i ksenony (bo nigdy nie miałem) natomiast sam wolałbym coś mniejszego np corolla czy 307 i tego raczej będę szukał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.