Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak płacą..?

Featured Replies

Napisano

...jeśli możecie sie podzielic wiadomościami z autopsji, bądz ze słyszenie, to praca gdzie, bądz na jakim sprzęcie "ciężkim" jest najbardziej opłacalna dla pracownika..? hmm.gif

Napisano

> ...jeśli możecie sie podzielic wiadomościami z autopsji, bądz ze słyszenie, to praca gdzie, bądz na

> jakim sprzęcie "ciężkim" jest najbardziej opłacalna dla pracownika..?

hehe. ciezko bedzie odp na Twoje pytanie. wszystko zalezy od pracodawcy, mozesz miec płacone za godziny, fracht, stałą pensje. wszystko zalezy w jakiej branzy, po kraju to pewnie godzinowo, w miedzynarodowce za fracht +goła pensja i diety. ja np mam stałą pensje +nadgodziny (ale to rzadkość) i majac wolne weekendy mam dobrze ponad dwójkę na ręke wink.gif

Napisano

Ja od czerwca będę mieć tak:

Stała pensje plus fracht, będzie to miedzynarodówka 30.GIF

Napisano
  • Autor

A w jakim systemie jezdzisz..?tydzień w pracy, tydzień wolny, czy jak?Łącznie to ile godz. masz w miesiącu przepracowane?

Napisano
  • Autor

> Ja od czerwca będę mieć tak:

> Stała pensje plus fracht, będzie to miedzynarodówka

Czyli na ile liczysz? food.gif

Napisano

Kolega jezdzi w tej firmie od 2 lat i zarobi od 3.500 do 6.500, ja zaczynam w czerwcu więc zobaczymy jak to będzie.

Bo wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kolega jezdzi w tej firmie od 2 lat i zarobi od 3.500 do 6.500, ja zaczynam w czerwcu więc

> zobaczymy jak to będzie.

> Bo wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma

Uuuu, to spora kasiora ok.gifOby tak było... ok.gif20.GIF

Napisano

> Uuuu, to spora kasiora Oby tak było...

zalezy jak na to spojrzec bo niby kasa duza, ale nie jestes czlowiekiem tylko psem (spisz w budzie, jesz z miski i szczysz na kolo) crazy.gif

Napisano

(spisz w budzie,

> jesz z miski i szczysz na kolo)

zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

> zalezy jak na to spojrzec bo niby kasa duza, ale nie jestes czlowiekiem tylko psem (spisz w budzie,

Dokładnie to samo mówi mój ojciec, zlosnik.gif który jeździ już z 10-12 lat. Teraz uderza na międzynarodówkę, szwedka firma, zarobki 22-25 tys koron.

Napisano
  • Autor

> zalezy jak na to spojrzec bo niby kasa duza, ale nie jestes czlowiekiem tylko psem (spisz w budzie,

Oj znam mnóstwo ludzi , którym takie życie odpowiada... biglaugh.gif Wręcz urodzili sie w kabinie... biglaugh.gif

Napisano

> Oj znam mnóstwo ludzi , którym takie życie odpowiada... Wręcz urodzili sie w kabinie...

Też tak sądziłem. Każde wakacje spędzałem z wujasem w kabinie a teraz po dwóch niespełna latach jazdy zrezygnowałem. Zarabiałem około 4500-5000.

Napisano
  • Autor

No kierowca to nie jest łatwy kawałek chleba... palacz.gifJa na budowach też nie narzekam, bo wychodze powyżej 4000zł, ale zaczynam miec już dośc delegacji i szwędania sie po kwaterach... icon_rolleyes.gif

Napisano

> No kierowca to nie jest łatwy kawałek chleba... Ja na budowach też nie narzekam, bo wychodze

> powyżej 4000zł, ale zaczynam miec już dośc delegacji i szwędania sie po kwaterach...

Ja zawsze powtarzałem, że to nie jest zawód który się da uprawiać dla kasy. Trzeba to kochać. Ja się w ostatniej firmie pozbyłem tej miłości i w myśl swojego motto zrezygnowałem.

Napisano

> ...jeśli możecie sie podzielic wiadomościami z autopsji, bądz ze słyszenie, to praca gdzie, bądz na

> jakim sprzęcie "ciężkim" jest najbardziej opłacalna dla pracownika..?

u mnie na wiosce średnia dla kierowców na kraju to 3 - 3,5 kpln na rękę (weekendy w 90% w domu - tylko pn-pt)

Napisano

dokladnie a do tego jeszcze nie ma kiedy kasy wydac zeby.GIF

tez rozmyslalem nad kierowca porobilem c,c+e ale nici z jezdzenia rozmyslilem sie

Napisano

> dokladnie a do tego jeszcze nie ma kiedy kasy wydac

> tez rozmyslalem nad kierowca porobilem c,c+e ale nici z jezdzenia rozmyslilem sie

Bo ten zawód trzeba naprawdę lubić smile.gif

Napisano

> Bo ten zawód trzeba naprawdę lubić

najwazniejsze ,to znalezc firme ktora przyjmie swiezaka ...

wszedzie wymagane doswiadczenie min 1rok ... bledne kolo , bo bez doswiadczenia Cie nigdzie nie przyjma a co za tym idzie nie masz szans na zdobycie tego doswiadczenia crazy.gif

Napisano

Ja póki co jeżdżę na busach, mam płacone za godzinę i do tego jakiś fundusz reprezentacyjny na obiad dostaję.

Napisano

> najwazniejsze ,to znalezc firme ktora przyjmie swiezaka ...

> wszedzie wymagane doswiadczenie min 1rok ... bledne kolo , bo bez doswiadczenia Cie nigdzie nie

> przyjma a co za tym idzie nie masz szans na zdobycie tego doswiadczenia

U mnie to nawet prawko zasponsorują za lojalkę hehe.gif Ja też śmigałem na początku dla kasy. Nastały ciężkie czasy a miałem lejce więc zacząłem jeździć ale jak tylko nadarzyła sie okazja na pracę którą lubię to zmieniłem bez zastanawiania. W pracy C+E jest mi potrzebne bo wozimy się starami i ciągam czasem dłużycę ze słupami ok.gif Zarobki u nas w rejonach to PL 2,5-3,5kpln miedzynarodówka to zależy czy zjazd co tydzień czy przerzuty 3-4 tygodniowe max 5,5kpln a międzynarodówka z rosją to nie słyszałem co by ktoś przewalił 6kpln.

Jak wyżej napisano trzeba ten fach lubić a szczególnie międzynarodówkę bo dla kasy to da się 2-3 lata pośmigać

Napisano
  • Autor

> najwazniejsze ,to znalezc firme ktora przyjmie swiezaka ...

> wszedzie wymagane doswiadczenie min 1rok ... bledne kolo , bo bez doswiadczenia Cie nigdzie nie

> przyjma a co za tym idzie nie masz szans na zdobycie tego doswiadczenia

Otóż, to, to jest największy problem z poszukaniem nowej pracy, bo kuzwa, gdzieś tą praktyke trzeba zdobyc..

Napisano

> Otóż, to, to jest największy problem z poszukaniem nowej pracy, bo kuzwa, gdzieś tą praktyke trzeba

> zdobyc..

Jak ci zależy na zdobyciu doświadczenia to znajdziesz znam to z autopsji

Napisano
  • Autor

> Jak ci zależy na zdobyciu doświadczenia to znajdziesz znam to z autopsji

No mi sie tez udało biglaugh.gif, ale gośc który miesiąc temu np. zrobił dekle na C, to letko nie ma..

Napisano
  • Autor

> Ja zawsze powtarzałem, że to nie jest zawód który się da uprawiać dla kasy. Trzeba to kochać.

Takie EOT w temacie biglaugh.gif, jestem ciekaw czy w dzisiejszych czasach, ze 100 ludzi pracujących , choć 10 kocha swoja prace...? oslabiony.gif

Napisano

> Takie EOT w temacie , jestem ciekaw czy w dzisiejszych czasach, ze 100 ludzi pracujących , choć 10

> kocha swoja prace...?

Ja robię to co zawsze chciałem robić i kasa jest dla mnie na drugim miejscu, w sumie na razie jeżdżę ze 2 lata jak tak powiem za 20 lat to będzie dobrze smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja robię to co zawsze chciałem robić i kasa jest dla mnie na drugim miejscu, w sumie na razie

> jeżdżę ze 2 lata jak tak powiem za 20 lat to będzie dobrze

ok.gif

Ja w koło komina mógłbym sie kulać i z 20l jeszcze, ale drażni mnie i moja rodzine- rozłąka... oslabiony.gifTrzy, tygodnie, miesiąc na jakiejś obskurnej kwaterze... oslabiony.gif

Napisano

> Ja w koło komina mógłbym sie kulać i z 20l jeszcze, ale drażni mnie i moja rodzine- rozłąka...

> Trzy, tygodnie, miesiąc na jakiejś obskurnej kwaterze...

Ja kocham prowadzić ciężarówki ale bardziej kocham rodzinę więc pracuję na miejscu i kulam się 266 lub 744

A jak będę miał kiedyś dużo kasy to kupię MANA TGXa z izoterma i zrobię sobie w niej kemping zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

To Ci szczerze zazdraszczam pracy na swoim terenie.. ok.gif

Napisano

> To Ci szczerze zazdraszczam pracy na swoim terenie..

Ale ja pracuję jako elektromonter a starami się tylko wozimy hehe.gif Podobno mają przyjść Mercedesy Axory i skończy się jazda w terenie tylko auta na drodze twardej a sprzęt na barana i jazda no.gif

Napisano

> A idz Ty...

Ale troszkę śmigałe po UE i RUS a na miejscu od końca zeszłego roku hehe.gif

A to ja trzymam linki nN

283791239-1.jpg

Ten pomarańczowy to 744

post-35550-14352508176375_thumb.jpg

Napisano

> No poznaje Cie... A Star oki....

Fotki swojej nie dam bo Ty kolego dziś już byś nocy nie spał hehe.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Fotki swojej nie dam bo Ty kolego dziś już byś nocy nie spał

Taki ładny jesteś...? przytul.gifhehe.gif

Napisano

> Taki ładny jesteś...?

Kumple z GPA mówią na mnie Czeczen rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Kumple z GPA mówią na mnie Czeczen

Acha... hehe.gif

Napisano
  • Autor

Czyli wygląd idzie wywnioskować... biglaugh.gif

Napisano

> Czyli wygląd idzie wywnioskować...

No chyba tak hehe.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> No kierowca to nie jest łatwy kawałek chleba... Ja na budowach też nie narzekam, bo wychodze

> powyżej 4000zł, ale zaczynam miec już dośc delegacji i szwędania sie po kwaterach...

ja pracuje w viva trans mam Actrosa + przyczepe, co wikend w domu i zarobek 2900 do 3400, tylko ze nieobchodzi mnie ladunek oraz zaladunek i rozladunek bo to zadanie DHL

Napisano
  • Autor

> ja pracuje w viva trans mam Actrosa + przyczepe, co wikend w domu i zarobek 2900 do 3400, tylko ze

> nieobchodzi mnie ladunek oraz zaladunek i rozladunek bo to zadanie DHL

No to niezle... ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ja pracuje w viva trans mam Actrosa + przyczepe, co wikend w domu i zarobek 2900 do 3400, tylko ze

> nieobchodzi mnie ladunek oraz zaladunek i rozladunek bo to zadanie DHL

Ja jezdze w Rabenie-mam stale wahadlo,wiec i stale godziny odjazdow-zaladunek i rozladunek mnie nie interesuje bo jezdze z plomba...kazdy weekend w domu, w tym co drugi prawie 3dni...Co 2 dzien na pauze tez jestem w domu-Jezdze Scania+naczepa- zarobki ponad 3k...

Napisano

> Ja jezdze w Rabenie-mam stale wahadlo,wiec i stale godziny odjazdow-zaladunek i rozladunek mnie nie

> interesuje bo jezdze z plomba...kazdy weekend w domu, w tym co drugi prawie 3dni...Co 2 dzien

> na pauze tez jestem w domu-Jezdze Scania+naczepa- zarobki ponad 3k...

Jak jeździsz Scanią to nie jeździsz w Rabenie tylko masz swoje autko tak?

Napisano

> Jak jeździsz Scanią to nie jeździsz w Rabenie tylko masz swoje autko tak?

Raben swoich aut ma bardzo malo-naczep maja duzo i sporo aut ciaga ich naczepy...Moj szef ma wszystkie swoje auta i naczepy tyle ze oklejone na Rabena...

Napisano

> Raben swoich aut ma bardzo malo-naczep maja duzo i sporo aut ciaga ich naczepy...Moj szef ma

> wszystkie swoje auta i naczepy tyle ze oklejone na Rabena...

Ciągniki muszą być w barwach rabena - taki jest wymóg współpracy.

Napisano

> Ciągniki muszą być w barwach rabena - taki jest wymóg współpracy.

Nikoniecznie, jezdzi sporo aut ktore nie sa oklejone, ale przy dluzszej wspolpracy napewno trzeba by bylo okleic auto..

Napisano

> Nikoniecznie, jezdzi sporo aut ktore nie sa oklejone, ale przy dluzszej wspolpracy napewno trzeba

> by bylo okleic auto..

A to nie wiem bo te co serwisujemy w Gątkach to wszystkie są oklejone.

Napisano

> Jak jeździsz Scanią to nie jeździsz w Rabenie tylko masz swoje autko tak?

zależy tez co kupią/wyleasingują: czasem stawiają wymóg, że wstawiasz swój zestaw pod warunkiem jak weźmiesz dodatkowo ich ciągnik który oni zanabyli i Ty go spłącasz a po skończeniu możęsz go przejąć na własność .... tak więc róznie bywa

Napisano

> Ciągniki muszą być w barwach rabena - taki jest wymóg współpracy.

nie zawsze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.