Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mazda rx8 opinie

Featured Replies

Napisano

Witam

Chcialbym zaczerpnac opini na temat tego autka zeby.GIF

jak ze spalaiem w rzeczywistosci jak z zywotnoscia silnika jak z dostepnoscia czesci i ogolnie co sadzicie o tym aucie smile.gif

Napisano

> Witam

> Chcialbym zaczerpnac opini na temat tego autka

> jak ze spalaiem w rzeczywistosci jak z zywotnoscia silnika jak z dostepnoscia czesci i ogolnie co

> sadzicie o tym aucie

http://www.mazdaspeed.pl/

Napisano
  • Autor

taaa czytalem ale chcialem zaczerpnac autokacikowych opinni zeby.GIF

Napisano

przebiegi 130 tysiecy i juz jest nie fajnie silnik wankla ogarnia cyba jeden typ w warszawie tak na maxa, auto zajebis****

Napisano

> przebiegi 130 tysiecy i juz jest nie fajnie silnik wankla ogarnia cyba jeden typ w warszawie tak na

> maxa, auto zajebis****

wiesz co .. ostatnio właśnie się zastanawiałem co w nim takiego urokliwego poza dźwiękiem silnika ( nieco psuje to spalanie ) oraz systemem drzwi tylnych ...

przewartościowane według mnie ... ni to sportowe ni luksusowe

Napisano
  • Autor

mi bardoz sie podoba to autko spalenie to hmm mprzymkne oko teraz msigam a3 1.8 T 180 km i tez nie malo lyknie ...

boje sie wlasnie ze tam jest vankel i jak sie zaczna problemy to bedzie nie milo smile.gif

ktos napisal ze przebigi 130 tys i juz nie jest fajnie why ?

Napisano

> mi bardoz sie podoba to autko spalenie to hmm mprzymkne oko teraz msigam a3 1.8 T 180 km i tez nie

> malo lyknie ...

> boje sie wlasnie ze tam jest vankel i jak sie zaczna problemy to bedzie nie milo

> ktos napisal ze przebigi 130 tys i juz nie jest fajnie why ?

uszczelniacze " tłoka " plus spora konsumpcja oleju przy wykorzystaniu mocy

Napisano

> Witam

> jak ze spalaiem w rzeczywistosci jak z zywotnoscia silnika jak z dostepnoscia czesci i ogolnie co

> sadzicie o tym aucie

spalanie to grubo ponad 10 litrów czyli ok 15 -18 na 100km

Napisano

miałem okazje tym pojeździć pare godzin. Średnie spalanie wyszło mi 17 litrów z tym, że jakies 70% to było miasto. Poza tym cudne auto wink.gif

Napisano

Żre olej jak porąbany

Napisano

badz co badz pomimo all opini brał bym!!

Napisano

Moje 3 grosze.

Siedzę sobie na przeglądzie, pod salon podjeżdza rx-8,

pan wchodzi i mówi "poproszę dexelię xx-xxx" - wyrecytował,

zakupił litr i pojechał, z lekkością jakby wpadł po bułki.

Widać przywykł zlosnik.gif

A teraz dla równowagi, jeśli to auto prowadzi się tak dobrze,

jak MX-5, a tak podobno jest, to nie ma się nad czym zastanawiać wink.gif

Napisano

Z moich dość ograniczonych prób: taki S2000 tylko dach się nie zdejmuje a silnik jeszcze słabszy na niskich obrotach.

Z zaslyszanych (kolega to miał)/wyczytanych:

- spore zużycie oleju nawet przez nowy silnik. Litr na 1000 km od nowości a potem coraz wiecej

- przerażające zużycie paliwa.

- dość nietrwaly silnik - mojemu koledze na gwarancji wlozyli nowy bo coś w starym się wytarlo. Sprzedał zaraz po tym.

- bardzo niefunkcjonalne drzwi na tylnie siedzenie.

- samochód pomimo sporej mocy na papierze jest jakiś taki mało zrywny. A jak jeszcze 3 osoby wsiada...

Twoje pieniądze, Twój wybór. Ja bym raczej sugerował S2000.

Napisano

> Żre olej jak porąbany

zażartowałem kiedyś w salonie że taki pokrowiec na rakiete tenisową firmowy RX-8 to tak naprawde jest pokrowiec na 5 litrów dextelii ...

jakoś nikt na mnie nie krzyczał znacznie niewiem.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

Marku jezdzilem s2000 od kuzynki jak dla mnie lipton z tego wzgledu ze musze miec 4 miejsca w aucie wie mze tego w rx8 nie ma za wiele ale jakos sie upchasz zeby.GIF gdyby nie ten silnik to bym bral nawet samego spalanie sie nie boje tyle co tych usterek a jak potem maja leciec tysiace z naprawy zeby to jako tako smigal oto dziekuje bardzo zeby.GIF myslalem ze ten vankel jest oki a tu jednak lipton a autk obardoz mi sie podoba w mojej dzielnicy ma gosciu piekny egzepmlarz jakis usportowiony bardziej fajne felgi grafitowy kolorek pieknie wyglada zeby.GIF

Napisano

ja doszedłem do wniosku że wolałbym mniej lanserską ale znacznie szybszą Mazda 6 MPS ... ( taki trochę zboczony jestem ... )

ale wreszcie ... przyszła proza życia i wylądowałem ...

turbo mam ale w dieslu oslabiony.gifwink.gif

Napisano

> Witam

> sadzicie o tym aucie

Bezsensowne auto - przelicznik koszty do osiagow zupelnie beznadziejny. Znaczy koszty sa mniej wiecej na poziomie Evo/STI, a osiagi to najwyzej WRX zeby tak obrazowo powiedziec. Ale jesli chcesz koniecznie byc oryginalny to czemu nie. Prowadzi sie calkiem dobrze (chociaz ciut za miekki zawias w serii), ma naprawde fajny uklad kierowniczy i od biedy dwie niewielkie osoby z tylu przewieziesz.

Napisano

[...]

> Z zaslyszanych (kolega to miał)/wyczytanych:

> - spore zużycie oleju nawet przez nowy silnik. Litr na 1000 km od nowości a potem coraz wiecej

To jest prawdaidea.gif

> - przerażające zużycie paliwa.

hmm.gif - to jest juz mniejsza prawdazlosnik.gif

> - dość nietrwaly silnik - mojemu koledze na gwarancji wlozyli nowy bo coś w starym się wytarlo.

a to jest juz nieprawdawink.gif, nie mowie ze koledzie sie moglo nie zdarzyc ale powiedzmy ze RX8 jest u mnie w pracy dosc popularne - z 20 jest na parkingu.

Auto jest z deka upierliwe - np Mazda Oz zaleca sprawdzanie oleju co 2 tankowaniazlosnik.gif, do tego dochodzi service - co 5,000 kmhmm.gif - ale jest dosc tani - $200

olej dolewanie ok 1 litr co 2-2.5 k km,

Szczerze dalej mysle o RX8 - te drzwiilove.gif Jaaaaaaaaaackzlosnik.gif

> Sprzedał zaraz po tym.

> - bardzo niefunkcjonalne drzwi na tylnie siedzenie.

> - samochód pomimo sporej mocy na papierze jest jakiś taki mało zrywny. A jak jeszcze 3 osoby

> wsiada...

To OMVHO zalezy ile rpm wink.gif

> Twoje pieniądze, Twój wybór. Ja bym raczej sugerował S2000.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.