Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wspomaganie P2

Featured Replies

Napisano

Po dość długiej przerwie w ujeżdżaniu Kropki dzisiaj zrobiłem dłuższą traskę.

I co... na powrocie zapaliła się kontrolka wspomagania, po czym szlak trafił wspomaganie :-)

Wyłączenie i ponowne włączenie silnika pomogło.

Po chwili powtórka... dalsza część trasy przebiegła bez niespodziewanek.

Świerszcza słyszę w okolicach wspomagania już od dłuższego czasu. Dzisiaj zrzuciłem zaślepkę bbezpieczników i wyraźnie słychać przy kręceniu kierownicą specyficzny dźwięk w okolicach silnika wspomagania.

Swego czasu pisano o zimnych lutach jako o przyczynie problemów ze wspomaganiem...

Miał ktoś podobne problemy, gdzie szukać przyczyny ?

Napisano

slychac terkotanie ? tam sa zebatki plastikowe sick.gif

Napisano
  • Autor

> slychac terkotanie ? tam sa zebatki plastikowe

Żadne terkotanie. Bardziej jakby zwarcie robilo się, takie modulowane bzzzz zeby.GIF

Napisano

> Żadne terkotanie. Bardziej jakby zwarcie robilo się, takie modulowane bzzzz

Standardowy dzwiek.

A tak wogole, to pewnie silnik sie konczy. Poszukaj na forum, bylo wiele razy.

Napisano
  • Autor

> Standardowy dzwiek.

> A tak wogole, to pewnie silnik sie konczy. Poszukaj na forum, bylo wiele razy.

Wyszukiwarka nie lubi mnie - albo ja jej.

Nic nie znajduję, aczkolwiek wiem ze temat byl juz - pamietam, ale bez szczegółów...

Więc szukać silnika czy można go w jakiś sposób zreanimować?

EDIT: w podpietym topicu znalazlem info:

"

w przypadku mk2 tak jak pisałem wcześniej 95% awarii jest to właśnie silniczek elektryczny który daje sie naprawiać (można sie zgłosić z tym do mnie , zrobiłem juz ich kilkanaście wiec polecam swoje usługi)

"

napisane przez Wojtas_BB.

Może zna ktoś szczegóły jak podejść do naprawy, co najczęściej pada czy nie walczyć tylko zgłosić się do autora po pomoc?

Czy przy tym ćwierkaniu przyczyną mogą być zimne luty ? Dodam, że wspomaganie powiedziało papa przy jeździe na wprost. Nigdy przy skręcaniu nie miałem problemów :-) zaś początek to jak dobrze pamiętam zima i ujemne temperatury...

Pytania kieruję głównie do osób, które ten temat już przerabiały w swoich autkach.

Napisano

> Wyszukiwarka nie lubi mnie - albo ja jej.

> Nic nie znajduję, aczkolwiek wiem ze temat byl juz - pamietam, ale bez szczegółów...

Mam to samo wpisuje wspomaganie a wyskakuje np. hamulce lub inne pierdoły mad.gif

Co do wspomagania mam to samo, jak jest ciepło to się wyłącza a jak popada to chodzi, ja obstawiam u mnie zimny lut.

Napisano
  • Autor

W wolnym czasie rozkręcę silnik, przyjrzę się miejscom lutowania. Na elektrodzie wykopałem topic w którym wskazano miejsca które najczęściej przegrzewają sie i wymagają przelutowania...

Oby to pomogło.

Napisano

> W wolnym czasie rozkręcę silnik, przyjrzę się miejscom lutowania. Na elektrodzie wykopałem topic w

> którym wskazano miejsca które najczęściej przegrzewają sie i wymagają przelutowania...

> Oby to pomogło.

O super możesz podać linka ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.