Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ulter vs speeder

Featured Replies

Napisano

witam po sasiedzku

jako ze macie wieksza znajomosc tematu to stukam z moim pytaniem do was

jak wypada porownanie (glosnosc, dzwiek, trwalosc) dedykowanych tlumikow ulter vs michael speeder

szczegolnie mnie interesi speeder bo z nim nie mialem stycznosci natomiast ultera w pandzie mialm i bardzo mi odpowiadal

dzieki za opinie w temacie

Napisano

Ulter basowy a michael sportowy dźwięk. Z trwałością to ulter szybciej się wypala niż speeder tyle z zasłyszanych i wyczytanych opinii.

Napisano

> witam po sasiedzku

> jako ze macie wieksza znajomosc tematu to stukam z moim pytaniem do was

> jak wypada porownanie (glosnosc, dzwiek, trwalosc) dedykowanych tlumikow ulter vs michael speeder

> szczegolnie mnie interesi speeder bo z nim nie mialem stycznosci natomiast ultera w pandzie mialm i

> bardzo mi odpowiadal

> dzieki za opinie w temacie

skoro ci odpowiadal to nic tylko brac

miski szybko sie wypalaja i sypia ja mialem ultera w poprzednim seju jezdzil 4 lata i zyje czeka na zalozenie do nowego seja zeby.GIF

Napisano

> Ulter basowy a michael sportowy dźwięk. Z trwałością to ulter szybciej się wypala niż speeder tyle

> z zasłyszanych i wyczytanych opinii.

hmm.gif

Napisano

U brata w CC-4 lata i nic.

U mnie w SC- 2lata i też nic

Polecam jak najbardziej.

Basowy smile.gif

Napisano

> skoro ci odpowiadal to nic tylko brac

> miski szybko sie wypalaja i sypia ja mialem ultera w poprzednim seju jezdzil 4 lata i zyje czeka na

> zalozenie do nowego seja

Z tego co się dowiedziałem to ulter dosyć szybko staje się głośny i oto mi chodziło z tym wypaleniem. Fakt może i ma większą trwałość coś innego czytałem.

Napisano

> Z tego co się dowiedziałem to ulter dosyć szybko staje się głośny i oto mi chodziło z tym

> wypaleniem. Fakt może i ma większą trwałość coś innego czytałem.

sluchaj nie zauwazylem zeby byl jakis super glosny jezdzilem z nim nie tylko po miescie ale tez i w trase nie raz jak najbardziej jestem na tak ok.gif

wypalic sie kazdy tlumik wypali ale po tych 4 latach nie czuc zeby sie jakos mega wypalil troche na pewno. Na puszce zero oznak korozji yikes.gif

Napisano

> witam po sasiedzku

> jak wypada porownanie (glosnosc, dzwiek, trwalosc) dedykowanych tlumikow ulter vs michael speeder

> szczegolnie mnie interesi speeder bo z nim nie mialem stycznosci natomiast ultera w pandzie mialm i

> bardzo mi odpowiadal

sebaso ma speeder'a a ja mam ultera możesz na spocie posłuchać grinser006.gif

Napisano

> Z tego co się dowiedziałem to ulter dosyć szybko staje się głośny i oto mi chodziło z tym

> wypaleniem. Fakt może i ma większą trwałość coś innego czytałem.

Z glosnoscia nie prawda. Ulterek jesli chodzi o glosnosc jest bardzo przyzwoity i nie uciazliwy. Ale pewnie autor tematu to juz wie skoro go mial wink.gif. Natomiast o michaelu nic nie wiem 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja miałem ultera... z 5 lat.... gadał fajnie ale w trase... to ja podziękowałem. Szczęscie że w końcu sam odpadł:D i zmieniłem zeby.GIF

Napisano

> witam po sasiedzku

> bardzo mi odpowiadal

ulter bas -czyli jak wiekszosc wydechów

speeder(mam takowy)bardziej wrc zeby.GIF

Napisano

mialem speedera to chodzil fajnie i po 3 latach jak sciagalem to sie jeszcze dobrze trzymal i nadal trzyma u kolegi w aucie. A jak wsadzilem ulera to gadal bardzo glosno ale niechcialo mi sie go sciagac i dopiero policial.gifmnie zmusila zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja miałem ultera... z 5 lat.... gadał fajnie ale w trase... to ja podziękowałem. Szczęscie że w

> końcu sam odpadł:D i zmieniłem

ulter ktorego ja mialem byl bardzo OK milo basowo gadal a przy odejmowaniu gazu slychac bylo piekny tak jakby dopal a i w trasach tez nie bylo za glosno - w polaczeniu ze stozkiem juz w dluzszych trasach potrafil taki zestaw byc chwilami uciazliwy

Napisano

> sebaso ma speeder'a a ja mam ultera możesz na spocie posłuchać

tyle, że poza tym michasiem to u mnie w wydechu zero serii jest Pawciu grinser006.gif

Napisano

W CC 1.1 mialem Ultera jakies 5 lat

Tlumik mial ladne basowe brzmienie , ale nie nachalne - tylko znosne.

Wypalil sie po tym czasie i z tlumika zostawilem tylko koncowke , a przeszedlem na ori.

Michael jest z tego co kojarze glosniejszy - z trwalascia nie wiem jak

Napisano

Ja miałem michael i wszytko było spoko . Jeździłem na nim 2 lata teraz kumpel już z rok . Jednak jak bym miał wybierać miedze tymi dwoma drugi raz to wybrał bym ultera bo jak dla mnie to dźwięk jest lepszy

Napisano

> W CC 1.1 mialem Ultera jakies 5 lat

> Tlumik mial ladne basowe brzmienie , ale nie nachalne - tylko znosne.

> Wypalil sie po tym czasie i z tlumika zostawilem tylko koncowke , a przeszedlem na ori.

> Michael jest z tego co kojarze glosniejszy - z trwalascia nie wiem jak

co ty pijesz haha wink.gif michael to jeden z najcichszych wydechów jakie słychalem ok.gif.o Wiele cichszy od ultera.

Napisano

> co ty pijesz haha michael to jeden z najcichszych wydechów jakie słychalem .o Wiele cichszy od

> ultera.

To tez chyba zalezy jak sie trafi

Moj Ulter byl naprawde cichy , a jak moja kolezanka kupila identyczny , to ryczal juz troche glosniej .

Pisze co slyszalem bo kolega mial Michael'a i wiem ze byl glosniejszy od mojego.

O ile w miescie tlumik mnie nie wkurzal , o tyle trasa Warszawa-Ustka itp trasy juz mnie troche meczyly jadac srednio powiedzmy ok 130 km/h

Napisano

> co ty pijesz haha michael to jeden z najcichszych wydechów jakie słychalem .o Wiele cichszy od

> ultera.

A to zależy czy słyszałeś WS czy TS, i jaka była ogólna konfiguracja wydechu icon_rolleyes.gif

Napisano

Ja mam ultera.

narazie przejechałem na nim 10 tyś km. i odmontowałem go i włożyłem seryjny ponieważ teraz mam częściej dłuższe trasy.

W trasie troche mi przeszkadza.

jak jade tak 100/ 120 to warczy . (silnik 1.1)

Napisano

> Ja mam ultera.

> narazie przejechałem na nim 10 tyś km. i odmontowałem go i włożyłem seryjny ponieważ teraz mam

> częściej dłuższe trasy.

> W trasie troche mi przeszkadza.

> jak jade tak 100/ 120 to warczy . (silnik 1.1)

ja jeżdżę już 3 rok na Ulterze i nadal się nic z nim nie dzieje

a w długie trasy mi nie przeszkadza

Napisano

ja mam michaela i bardzo przyjemnie sie jeździ, głowa nie boli tak jak przy ulterze.

Napisano

Jeżdżę 2 lata z tłumikiem Michael i powiem że spisuje się dobrze i ma fajny pomruk. W trasie całkiem cichy.

Napisano

> ja mam michaela i bardzo przyjemnie sie jeździ, głowa nie boli tak jak przy ulterze.

jakoś przy ulterze głowa nie bolała mnie zlosnik.gif

Napisano

> jakoś przy ulterze głowa nie bolała mnie

moze dlatego ze był wypalony...różnie bywa...

Napisano

> moze dlatego ze był wypalony...różnie bywa...

po 3 latach na pewno już przepalony

Napisano

Mnie też głowa nie bolała.

Ale jak jechałem 530 km to trochę męczył ucho.

A takto ulter jest gitarowy smile.gif

Napisano

> Mnie też głowa nie bolała.

> Ale jak jechałem 530 km to trochę męczył ucho.

> A takto ulter jest gitarowy

już się przyzwyczaiłem do niego i nie przeszkadza w jakichkolwiek trasach zeby.GIF

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za opinie

klamka zapadla biore ulterka - speeder tanszy ale ultera znam i bardzo mi odpowiadal - nie bede eksperymentowal ze speederem

a i wizualnie tez ulter jednak bardziej mi odpowiada

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.