Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zaciski i tarcze wentylowane 240mm od 1.4 Turbo a felgi 13"

Featured Replies

Napisano

zeszłego roku we wrześniu założyłem zaciski od 1.4T i tarcze wentylowane 240mm

założone miałem wtedy 14" alufelgi i do zimy się polatało, potem założyłem oryginalne 13" z zimówkami

przed ostatnim OZU wymieniałem wahacze i chciałem zrobić geometrię na oryginalnych felgach

przy okazji wymieniłem klocki na nowe i po założeniu oryginalnego koła zonk...

przy nowych klockach zacisk był tak wysunięty 'na zewnątrz', że haczył o środkową część felgi yikes.gif i koło się w cale nie kręciło!

morał jest taki, że najpóźniej przed zimą z początkiem września mogę założyć nowe klocki pod oryginalne stalowe felgi 13" hehe.gif wtedy klocki się zjadą i zacisk 'schowa'

może się komuś przyda taka informacja old.gif

Napisano

Ja jakoś nie miałem z tym problemu icon_eek.gif

A swoją drogą to nie masz przypadkiem zacisków od sieny?

różni się w ogóle zacisk ze sieny od zacisku z UT?

Napisano

A to ciekawe co piszesz, Spiller ma oryginalne 1.4T oczywiście z hamulcami wentylowanymi 240 mm i jakoś jeździ zimą na 13" z Uno bez problemów hmm.gif (i to nie są stalówki 13" od T tylko od "zwykłej" wersji) ok.gif

Napisano

> A to ciekawe co piszesz, Spiller ma oryginalne 1.4T oczywiście z hamulcami wentylowanymi 240 mm i

> jakoś jeździ zimą na 13" z Uno bez problemów (i to nie są stalówki 13" od T tylko od

> "zwykłej" wersji)

Ja też mam hample z UT 1.3, w zimę jeździłem na stalówkach ze zwykłego Uno i zero problemów, dodam że w zimę były zakładane nówki tarcze i klocki

Napisano
  • Autor

od 1.4T

tak mi się coś przypomniało, że stalówki 13" miały kilka wzorów i różniły się środkową częścią, te moje mają ją skośną od centralnej cześci ze śrubami do obręczy, a niektóre były zaokrąglone, co dawało więcej miejsca wewnątrz felgi

Napisano

> Ja też mam hample z UT 1.3, w zimę jeździłem na stalówkach ze zwykłego Uno i zero problemów, dodam

> że w zimę były zakładane nówki tarcze i klocki

W turboparchu przez jakiś czas miałem stalówki od serii 1.0, 155/70 R13, i było dobrze niewiem.gif dodam, że kolo od którego kupiłem T, tez jeździł na stalowych 13" hmm.gif

Napisano

> różni się w ogóle zacisk ze sieny od zacisku z UT?

Zacisk jest całkiem inny. Możliwe że te Twoje nowe klocki mają nadwymiar 'mięsa' biglaugh.gif

Napisano

> Zacisk jest całkiem inny. Możliwe że te Twoje nowe klocki mają nadwymiar 'mięsa'

ale u mnie było i jest oki, Kudłaty ma zonk

Napisano

> ale u mnie było i jest oki, Kudłaty ma zonk

Sory hehe, druga część zdania była do Kudłatego wink.gif

Napisano

> Sory hehe, druga część zdania była do Kudłatego

smile.gif20.GIF

Napisano

> ja mam taki fabryczny motyw na felgach

U mnie też coś takiego jest ok.gif Co prawda tu nie widać, ale ja mam felgę 5,5" czyli nieco szerszą niż w innych wersjach Uno waytogo.gif

Napisano

Jest kilka opcji:

1. Klocki to jakieś zamienniki i mają więcej materiału do starcia, aby "na dłużej starczyły".

2. Masz nieoryginalne felgi, które nie trzymają fabrycznych parametrów.

Ja na zaciskach z Palio pod tarcze 240mm wentylowane, na oryginalnych felgach 4,5Jx13" nie miałem żadnego problemu, bo ktoś tam napisał, że może masz zaciski od Sieny/Palio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.