Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

INTERFEJS diagnostyczny - będzie to działać?

Featured Replies

Napisano

Znalazłem coś takiego link nie jestem na kupnie ale 64 zeta mogę dać jeśli będzie to działać.

Napisano

ja mam i dzila na kilku autach probowalem i pare bledow skasowalem , mazda 6 , fiat Punto FL , ducato ,

Napisano

> Ale do tego jaki soft jest potrzebny?

Dokladnie. I co najgorsze, nie kazdy soft chce z tym dzialac. Jakis czas temu kupilem identyczne ustrojstwo, i niestety, ale troche zabawy bylo, zeby znalezc odpowiedni soft. Co ciekawe, niektore wersje trial dzialaly, a pelne nie chcialy frown.gif.

Choc niezaprzeczalnym faktem jest, ze to niewielkie pieniadze sa, i trudno wymagac cudow. Jak juz sie ma soft, beldy sie tym wykasuje ok.gif

Napisano

> Znalazłem coś takiego link nie jestem na kupnie ale 64 zeta mogę dać jeśli będzie to działać.

zależy do czego, ja miałem i tak szybko jak kupiłem to wywaliłem, to amatorskich zabaw może się na da, ale do niczego profi, w przypadku punto II JTD to od razu można to wywalić to śmieci.

Napisano

> Znalazłem coś takiego link nie jestem na kupnie ale 64 zeta mogę dać jeśli będzie to działać.

Mam dziala , trzeba kombinowac z softem , bardzo amatorskie - odczytac parametry ,skasowac bledy ale za 64pln i tak sie opyla bo to koszt jednego odczytu ok.gif

Napisano

> tu jest chyba z softem

> http://adipol.pl/index.php?linkid=324

W wersji LITE/Trial/ukradzione biglaugh.gif.

Poza tym, z tego co czytalem, wszystko powyzej wersji 1.3a to sciema. Zwlaszcza, ze EOBD w benzynach jest stosowane od 2000 roku, a w dieselach od 2004, czego laskawie sprzedawca nie wspomina.

Troche wiecej tuataj po angielsku.

Napisano

ziomek ma coś takiego, tylko, że na gniazdo com- ale cenowo podobnie- grosze jak za takie urzadzonko dał zlosnik.gif

na pewno dział mu to w SC, Punto, Bravo starym, Vectrze A, poldolocie i Ibizce MK2. zlosnik.gif

w innych nie miał okazji grzebać, ale pewno da się podpiąć wiele innych autek wink.gif

Napisano

> da, ale do niczego profi, w przypadku punto II JTD to od razu można to wywalić to śmieci.

bo ?? yikes.gif

Napisano
  • Autor

właśnie o kompatybilność z softem mi chodziło , po waszych odpowiedziach widzę że jednak jest problem z tymi tanimi kabelkami. Z USB często tak bywa że programy tego nie widzą i nie wiem czy nie lepiej poszukać na starym złączu?

Napisano

Przecież driver USB emuluje coma zatem w czym problem ??

A soft to trzeba kupić oryginalny i nie ma żadnych problemów ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przecież driver USB emuluje coma zatem w czym problem ??

> A soft to trzeba kupić oryginalny i nie ma żadnych problemów

No ale do domowego zastosowania to wystarczą wersje demo/tral itp. Jak podpinasz raz na kilka miesiący aby skasować błąd i jeszcze raz na rok podjedzie też kumpel to nie ma sensu inwestować w drogie oryginalne oprogramowanie.

Napisano

A potem tacy jak Ty piszą że kabel jest do dupy bo nie działa - bo jak się ma wersję trial lub demo to nie działa hehe.gif

Napisano

> A potem tacy jak Ty piszą że kabel jest do dupy bo nie działa - bo jak się ma wersję trial lub demo

> to nie działa

Jak nie zadziała na tych to i na pełnej wersji również chyba logiczne.

Napisano
  • Autor

> A potem tacy jak Ty piszą że kabel jest do dupy bo nie działa - bo jak się ma wersję trial lub demo

> to nie działa

Trochę się mylisz - chyba że znasz mnie lepiej niż ja sam

Napisano

"Interfejs pozwala na:

...

Pomiar mocy silnika (KM)

..."

Ale że jak?

Napisano

mam i bawi sie tym

całkiem fajna zabawka i to czy działa czy nie w głównej mierze zależy od fury i softu

jednak z scanxl działa całkiem fajnie

zarówno z fordem i mazda

Napisano

I tu się mylisz bo przeważnie pełne wersje mają odblokowane nowe funkcji zlosnik.gif

Napisano

> I tu się mylisz bo przeważnie pełne wersje mają odblokowane nowe funkcji

Mówimy o działaniu a nie o funkcjach

Napisano

No o tym samym pisze , np. program w wersji trial nie działą z np. Punti II , natomiast po rejestracji działa ok.gif

Napisano

> Przecież driver USB emuluje coma zatem w czym problem ??

emuluje, a nie jest.

przy usb np przy bmw nie dziala wykrywanie zaplonu w autach sprzed can, a bez tego nic nie zrobisz

Napisano
  • Autor

> mam i bawi sie tym

> całkiem fajna zabawka i to czy działa czy nie w głównej mierze zależy od fury i softu

> jednak z scanxl działa całkiem fajnie

> zarówno z fordem i mazda

Dzieki, bardzo cenna informacja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.