Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wymontować alternator z 1,1 SPI sei

Featured Replies

Napisano

Witam ! Pytanie jak w temacie , przeszkadza mi łapa sinika - górna śruba wychodzi do połowy . czy mam ja odkręcić ( które śruby). Podeprzeć silnik ? Co robić:? pozdrawian

Napisano

Żadnych łap nie odkręcasz przy wymianie altka,tylko koło i nadkole;tam masz dojście.

Napisano
  • Autor

> Żadnych łap nie odkręcasz przy wymianie altka,tylko koło i nadkole;tam masz dojście.

mylisz się właśnie siedzę w kanale i mam sytuację jak powyżej opisałem - górna śruba jest blokowana przez prawą łapę silnika , dojście od boku jest w MPI ja mam SPI .

Napisano
  • Autor

> W spi zawsze bokiem wyciągałem

To proszę opisz jak radziłeś sobie z tę nieszczęsną , haczącą o łapę sinika, śrubą

Napisano

> To proszę opisz jak radziłeś sobie z tę nieszczęsną , haczącą o łapę sinika, śrubą

Potwierdzam ze nie trzeba łapy odkrecac fakt jest cieżko bo sruba wychodzi na milimetry ale wychodzi

odkrecasz dolna całkiem górna ile sie da i później przytrzymujac jedna reka altek druga palcami odkrecasz srube i delikatnie pod katem ja wyjmujesz Jak odkrecisz altek kilka razy tak jak ja to gwarantuje ci ze dojdziesz do takiej wprawy ze wymiana zajmie ci max 15 min

Wychodzi na 100% SPI 98r altek MM 65A ok.gif

Napisano
  • Autor

pod katem ja wyjmujesz Jak odkrecisz altek kilka razy tak jak ja

> to gwarantuje ci ze dojdziesz do takiej wprawy ze wymiana zajmie ci max 15 min

> Wychodzi na 100% SPI 98r altek MM 65A

Pod kątem w którą stronę na razie nie daje rady:( , gdy będę kręcilł na maxa zerwę gwint

Napisano

Kiedyś wymieniałem altka w CCS trochę inną metodą z racji warunków-faktycznie tam wadziło wszysko-trzeba było podstawić żabę pod silnik odkręcić łapę i delikatnie opuścić silnik.

Napisano
  • Autor

> Kiedyś wymieniałem altka w CCS trochę inną metodą z racji warunków-faktycznie tam wadziło

> wszysko-trzeba było podstawić żabę pod silnik odkręcić łapę i delikatnie opuścić silnik.

Jak zobaczyłem ile jest zabawy z opuszczaniem silnika to się tak zawziełem że udało sie odkręcić bokiem , tylko trochę zmasakrował się łeb śruby, ale dzięki wszystkim za rady pozdrawiam

Napisano

Ja dzis wymienilem u mnie altek i poszlo bez problemu zlosnik.gif

Napisano

> Kiedyś wymieniałem altka w CCS trochę inną metodą z racji warunków-faktycznie tam wadziło

> wszysko-trzeba było podstawić żabę pod silnik odkręcić łapę i delikatnie opuścić silnik.

A ja wymieniałem i wyszło elegancko 893goodvibes.gif

Napisano

> A ja wymieniałem i wyszło elegancko

to zalezy jaka srube dali. Mialem juz rozne przypadki czy to SPI czy MPI

Napisano

> Ja dzis wymienilem u mnie altek i poszlo bez problemu

Masz podkładkę pod łapą zeby.GIF ?

Napisano

> Masz podkładkę pod łapą ?

Nie, lezy gdzies w pudelku 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> to zalezy jaka srube dali. Mialem juz rozne przypadki czy to SPI czy MPI

Już wszystko poskładałem i jest ok ! W moim SPI obie śruby M10x65 , żeby już się nigdy więcej z tym nie pie...lić dałem M10x55 i jest git . Pozdrawiam wszystkich .

Napisano

> Już wszystko poskładałem i jest ok ! W moim SPI obie śruby M10x65 , żeby już się nigdy więcej z

> tym nie pie...lić dałem M10x55 i jest git . Pozdrawiam wszystkich .

ale tam chyba metrycznej nie ma, tam jest drobnozwojowa

Napisano

> ale tam chyba metrycznej nie ma, tam jest drobnozwojowa

Metryczna smile.gif chodzi o średnicę.

x55 to długość.

A Tobie chodzi o skok gwintu który prawdopodobnie został zachowany ok.gif

Napisano
  • Autor

> Metryczna chodzi o średnicę.

> x55 to długość.

Oczywiscie , że tak . Wojtala może być spokojny - gwint drobnozwojny - przecież pisałem, ze jest git ! pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.