Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temp po 4km dopiero 60C

Featured Replies

Napisano

Kolejny problem czy termo jest do wymiany? Nie domyka się?

Z rana po nocy przy ok 10C temp pow (rano) w taką pogodę jak mamy muszę zrobić ok 3/4km by temp podskoczyła do 60 C po 5km ma ok 70C puźniej już w miarę idzie w górę i zatrzymuje się przy ok 80-82C po ok 6km i stale tak trzyma .

Czy to normalne i czy przez niedomykający termostat może być większe spalanie ? .

Napisano

> Kolejny problem czy termo jest do wymiany? Nie domyka się?

> Z rana po nocy przy ok 10C temp pow (rano) w taką pogodę jak mamy muszę zrobić ok 3/4km by temp

> podskoczyła do 60 C po 5km ma ok 70C puźniej już w miarę idzie w górę i zatrzymuje się przy ok

> 80-82C po ok 6km i stale tak trzyma .

> Czy to normalne i czy przez niedomykający termostat może być większe spalanie ? .

normalne

Napisano

> Z rana po nocy przy ok 10C temp pow (rano) w taką pogodę jak mamy muszę zrobić ok 3/4km by temp

> podskoczyła do 60 C po 5km ma ok 70C puźniej już w miarę idzie w górę i zatrzymuje się przy ok

> Czy to normalne i czy przez niedomykający termostat może być większe spalanie ? .

Jak chcesz mieć szybciej to zamontuj turbo i but... grinser006.gif a termostat się po prostu wymienia co jakiś czas bo nawet jeśli pracuje to uszczelkę szlag trafia.

Napisano

> Jak chcesz mieć szybciej to zamontuj turbo i but... a termostat się po prostu wymienia co jakiś

> czas bo nawet jeśli pracuje to uszczelkę szlag trafia.

ew zmienić silnik na większy zlosnik.gif

szybciej będzie się zagrzewał zlosnik.gif

Napisano

U mnie to również normalne, dlatego cały czas kawałek chłodnicy mam zasłonięty aby uniacz dawał szybciej się grzał

Napisano

> U mnie to również normalne, dlatego cały czas kawałek chłodnicy mam zasłonięty aby uniacz dawał

> szybciej się grzał

ludzie już jest prawie czerwiec i nie ma -25*C na dworzu icon_rolleyes.gif

trudno wymienić termostat?

przecież na sprawnym termostacie to możesz nawet zasmołować chłodnice i nic Ci to nie da ponieważ do temp otwarcia termostatu chłodnica nie oddaje ciepła

Napisano
  • Autor

A więc opisuje jeszcze raz z dzisiejszej rannej jazdy :

4 km Od zimnego po nocy osiąga 60C

po 6 km łapie 70C

po 8 km 75C

po 9 km 3ma cigle ok 82C .

po ok 8 - 9 km

Gdy jest cieplej powyzej 20C osiaga 82 - 90C czasami w korku zalancza wentyl na chlodnicy .

Dodam ze gdyjest zimny jezdze dosyc ekonomicznie ale ciagle ok 90 kmh na 5 biegu bo mam z rana zawsze taka trase . przez pierwsze 6km .

Napisano

> ludzie już jest prawie czerwiec i nie ma -25*C na dworzu

> trudno wymienić termostat?

> przecież na sprawnym termostacie to możesz nawet zasmołować chłodnice i nic Ci to nie da ponieważ

> do temp otwarcia termostatu chłodnica nie oddaje ciepła

Tylko u mnie termostat był zmieniany;) A i tak nadal uniacz tak sie grzeje

Napisano

> normalne

absolutnie nie. miałem podobnie, max. 70*C, liche ogrzewanie. po wymianie termostatu mam w największe mrozy 88* (bez zasłaniania chłodnicy czymkolwiek), w korku przy ~95* (na wskaźniku) załącza się wentyl. autor wątku ma uwalony termostat.

Napisano

> Tylko u mnie termostat był zmieniany;) A i tak nadal uniacz tak sie grzeje

nowy termostat nie oznacza , że jest sprawny

Napisano

> Tylko u mnie termostat był zmieniany;) A i tak nadal uniacz tak sie grzeje

Witam,

Bardzo prosto można sprawdzić termostat - wystarczy "odpalić" zimnego Uniaka i kontrolować ręką temperaturę obu węży od chłodnicy.

Nie pamiętam tylko który powinien być zimny - górny czy dolny. Koledzy podpowiedzcie.

Napisano

Dolny zimny.

Napisano

> Dolny zimny.

ale ZTCP i górny powinien być "zimny" do momentu otwarcia się termostatu hmm.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie ogrzewanie fajnie idzie już po jakimś 1km a co do węża to dół jest lekko ciepły a góra ciepła po jego otwarciu przejechaniu kilku km.

Napisano

> Właśnie ogrzewanie fajnie idzie już po jakimś 1km a co do węża to dół jest lekko ciepły a góra

> ciepła po jego otwarciu przejechaniu kilku km.

tak, po przejechaniu kilku km górny wąż ma prawo być ciepły po otwarciu termostatu. chodzi o to, czy on się robi ciepły od początku, zaraz po rozruchu. odpal zimny silnik i złap rurę oink.gif powinna być chłodna i zrobić się wyraźnie gorąca, kiedy termostat się otworzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.