Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wczoraj wjechałem w dziurę... dzisiaj opona...

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie mam problem... Wczoraj jadąc do pracy, na bardzo dziurawej drodze w Warszawie (wyrwy na prawdę potężne) wjechałem w dziurę, tylnym kołem. Walnęło na prawdę nieźle, a dzisiaj widzę, że na oponie mam sporego guza..

Czy coś dam radę z tym zrobić? Podpowiedzcie....

Napisano

> Panowie i Panie mam problem... Wczoraj jadąc do pracy, na bardzo dziurawej drodze w Warszawie

> (wyrwy na prawdę potężne) wjechałem w dziurę, tylnym kołem. Walnęło na prawdę nieźle, a

> dzisiaj widzę, że na oponie mam sporego guza..

> Czy coś dam radę z tym zrobić? Podpowiedzcie....

uzyskac odszkodowanie od zarzadcy i kupic nowa opone, albu wyjac kase i kupic nowa opone

Napisano

> Panowie i Panie mam problem... Wczoraj jadąc do pracy, na bardzo dziurawej drodze w Warszawie

> (wyrwy na prawdę potężne) wjechałem w dziurę, tylnym kołem. Walnęło na prawdę nieźle, a

tak, wymienić oponę skromny.gif

na własny koszt ofc, bo jeśli nie zrobiłeś fot i nie zadzwoniłeś na policję w miejscu zdarzenia to raczej marne szanse na jakiekolwiek odszkodowanie no.gif

Napisano
  • Autor

A jak to zrobić krok po kroku? Przecież chyba muszę udowodnić, że to akurat stało się w tym miejscu, na świadka mam moją narzeczoną, która oprócz uderzenia usłyszała wiele epitetów oslabiony.gif

Opony są praktycznie nowe, szkoda mi wyrzucać znowu kasę na kolejną sztukę, a jako, że to rozmiar 17" to troszkę to kosztuje jednak...

Napisano
  • Autor

> tak, wymienić oponę

> na własny koszt ofc, bo jeśli nie zrobiłeś fot i nie zadzwoniłeś na policję w miejscu zdarzenia to

> raczej marne szanse na jakiekolwiek odszkodowanie

Zawsze mogę się tam wrócić, to droga, którą jeżdzę codziennie

Napisano

Można by wjechać w w tę dziurę jeszcze raz (tym razem delikatniej) i wezwać policję. Ale to chyba byłoby niezgodne z prawem.

Napisano

> Zawsze mogę się tam wrócić, to droga, którą jeżdzę codziennie

i tak właśnie zrób

tylko zatrzymaj się 30m za dziurą, bo jak staniesz dużo dalej to powiedzą, że za szybko jechałeś

policja, zdjęcia, protokół i walka o pieniążki...

Napisano

> A jak to zrobić krok po kroku? Przecież chyba muszę udowodnić, że to akurat stało się w tym

> miejscu, na świadka mam moją narzeczoną, która oprócz uderzenia usłyszała wiele epitetów

> Opony są praktycznie nowe, szkoda mi wyrzucać znowu kasę na kolejną sztukę, a jako, że to rozmiar

> 17" to troszkę to kosztuje jednak...

było patrzeć gdzie się jedzie, albo pomyśleć zaraz po wjechaniu, zatrzymać się i wezwać busted.gif

Napisano
  • Autor

Ok, dzięki za informacje. Co do tej drogi, tam jest dziura na dziurze i codziennie pojawiają się nowe... Nie utrafisz, a wyrwy są takie, że jadąc 5 km/h i tak słychać spore uderzenia

Napisano

> było patrzeć gdzie się jedzie, albo pomyśleć zaraz po wjechaniu, zatrzymać się i wezwać

hehehe ostatnio w grodzisku mazowieckim koło mojej mulher.gif koleś w audi a4 urwał przednie koło tongue.gif

przez jakieś 2km jest nówka asfalt ale na zakręcie ciężkie tiry tak rozjechały prawą stronę drogi, że zrobiła się spora dziura, jechał sobie typ z mazur, nówka droga no to przecież w końcu chwila spokojnej jazdy, a tu yyeb i po kole

wezwał policję i normalnie cała procedura, a później na lawete

aluminiowe wahacze nawet nie chciały się wygiąć, od razu pękły

Napisano

> Ok, dzięki za informacje. Co do tej drogi, tam jest dziura na dziurze i codziennie pojawiają się

> nowe... Nie utrafisz, a wyrwy są takie, że jadąc 5 km/h i tak słychać spore uderzenia

czy jesteś całkowicie pewien, że opone rozwaliłeś właśnie w tej dziurze?

bo jeśli nie to będzie zwykłe wyłudzenie

sam sobie odpowiedz

Napisano
  • Autor

Jeżdzę na tej oponie już troszkę czasu, wszystko do tej pory było ok. Omijam dziury i w żadną wcześniej nie wjechałem, tak żebym zauważył... Tym razem mocno walnęło z tyły, po wyjściu z samochodu szybko spojrzałem, felga cała. Następnego dnia rano patrze i mam wielkiego guza na boku opony, więc jedno z drugim musi być powiązane

Napisano

> A jak to zrobić krok po kroku? Przecież chyba muszę udowodnić, że to akurat stało się w tym

> miejscu, na świadka mam moją narzeczoną, która oprócz uderzenia usłyszała wiele epitetów

> Opony są praktycznie nowe, szkoda mi wyrzucać znowu kasę na kolejną sztukę, a jako, że to rozmiar

> 17" to troszkę to kosztuje jednak...

polecam Ci tą firmę

Napisano

> Chyba zacznę banować za takie rady.

Chyba to się łódka 270751858-jezyk.gif

Bez przesady, cenna porada jak walczyć o swoje a nie jak kogoś oszukać

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.