Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

planowanie głowicy w 1.4 16v

Featured Replies

Napisano

ile bezpiecznie można splanować głowice w 1.4 16v?, oczywiście chodzi mi o doprężenie silnika

Napisano

> ile bezpiecznie można splanować głowice w 1.4 16v?, oczywiście chodzi mi o doprężenie silnika

0,1mm zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 0,1mm

nie za bogato ?

spróbuje zdjąć z 1mm

Napisano

> nie za bogato ?

> spróbuje zdjąć z 1mm

A masz drugą głowicę na zapas?

Napisano

> ile bezpiecznie można splanować głowice w 1.4 16v?, oczywiście chodzi mi o doprężenie silnika

nic Ci to nie da.

Napisano

> nic Ci to nie da.

Na innych to coś daje a tu nie? Czemu??

Napisano

> Na innych to coś daje a tu nie? Czemu??

W 1.4 jest troszke ciasno hmm.gif

Napisano

duzo wiecej da rozwiert kanalow niz doprezanie

Napisano
  • Autor

> A masz drugą głowicę na zapas?

a po co ?, jak wałek rajdowy wznios ma wiekszy i mijają się zawory z tłokami to przy zmniejszeniu komory spalania nie miną się ?

Napisano

> a po co ?, jak wałek rajdowy wznios ma wiekszy i mijają się zawory z tłokami to przy zmniejszeniu

> komory spalania nie miną się ?

Zrób jak chcesz ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zrób jak chcesz

może słabo kombinuje , ale kolizyjny silnik przy zerwaniu i tak jest , a jak chodzi to wydaje mi się ze jednak powinno chodzić z obniżoną głowicą, , podobny zbieg zrobiłem już w puncie hgt silnik 1.8 16v i z wariatorem ,po splanowaniu głowicy 0.7mm efekt jest taki ,że nawet przy włączonej kontroli trakcji koła dymią się na 2 biegu , wcześniej chodził dużo gorzej

Napisano

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Umre zaraz ze smiechu....

Powiedz jeszcze ze opuszczales tylko glowice nie robiac zadnego remontu i jest o tyle lepiej...

Napisano
  • Autor

> Umre zaraz ze smiechu....

> Powiedz jeszcze ze opuszczales tylko glowice nie robiac zadnego remontu i jest o tyle lepiej...

no rozbierałem głowice na czynniki pierwsze i przy kanałach dolotowych troche sobie posiedziałem , zawory polerowałem , kolektor wydechowy znacznie był zwężony spawami które wyszlifowałem

Napisano

> no rozbierałem głowice na czynniki pierwsze i przy kanałach dolotowych troche sobie posiedziałem ,

> zawory polerowałem , kolektor wydechowy znacznie był zwężony spawami które wyszlifowałem

No więc właśnie, poprawiłeś kanały a sama planowanie i tak już dość mocno doprzężonego silnika nic nie daje poza większym ryzykiem wystąpienia stuku.

Napisano

bo 16v już jest doprężone i planowanie głowicy poza placebo nic nie da..... zrób kanały to poczujesz różnice ok.gif

Napisano
  • Autor

> No więc właśnie, poprawiłeś kanały a sama planowanie i tak już dość mocno doprzężonego silnika nic

> nie daje poza większym ryzykiem wystąpienia stuku.

dzisiaj poczytałem trochę dane techniczne i wyszło że stopnie sprężania są: 1.4 16v-11:1 , 1.2 16v-10.60:1 ,ale honda typ r 2.0 11.7: 1 ale znowu honda 2.0 zwykła 9.6:1 i tak myśl że jak bym utrafił wartość 11.7:1 w swoim 1.4 to silnik powinien pracować normalnie , bez spalania stukowego , ale muszę pomierzyć bo faktycznie 1mm może być zabogato

Napisano

> dzisiaj poczytałem trochę dane techniczne i wyszło że stopnie sprężania są: 1.4 16v-11:1 , 1.2

> 16v-10.60:1 ,ale honda typ r 2.0 11.7: 1 ale znowu honda 2.0 zwykła 9.6:1 i tak myśl że jak

> bym utrafił wartość 11.7:1 w swoim 1.4 to silnik powinien pracować normalnie , bez spalania

> stukowego , ale muszę pomierzyć bo faktycznie 1mm może być zabogato

niechce ci zle zyczyc ale wydaje mi sie ze na pierwszym przekreceniu sie to skonczy oslabiony.gif

Napisano

> dzisiaj poczytałem trochę dane techniczne i wyszło że stopnie sprężania są: 1.4 16v-11:1 , 1.2

> 16v-10.60:1 ,ale honda typ r 2.0 11.7: 1 ale znowu honda 2.0 zwykła 9.6:1 i tak myśl że jak

> bym utrafił wartość 11.7:1 w swoim 1.4 to silnik powinien pracować normalnie , bez spalania

życze powodzenia ze spalaniem stukowym nic dodam nic ujme

Napisano

powodzenia ci zycze kolego. 0,05mm zabielaj i tyle bo bedziesz płakał zmieniajac głowice

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.