Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mokre wygłuszenia podłogi

Featured Replies

Napisano

Witam. Dziś przez przypadek odkryłem problem w aucie. Mianowicie pianka wygłuszająca podłogę od strony pasażera jest cała mokra. Po sprawdzeniu na zapach i smak wychodzi, że płyn chłodzący. Nagrzewnicę robiłem 2 lata temu, a lało się z niej porządnie (ogólnie kilka litrów płynu poszło w niebyt). Nie suszyłem, ani nie czyściłem tego wygłuszenia, ale czy po 2 latach dalej może to być nasączone ? Dodam, że płynu ze zbiorniczka wyrównawczego nie ubywa, samochód ma klimtyzację i wątpię, żeby z niej się lało do środka, bo odpływ skroplin drożny oraz przy obecnych upałach pod autem robią się pokaźne kałuże.

Napisano

Może teraz dostała Ci się woda, a pachnie płynem chłodniczym, bo wtedy nie uprałeś?

Napisano

> Witam. Dziś przez przypadek odkryłem problem w aucie. Mianowicie pianka wygłuszająca podłogę od

> strony pasażera jest cała mokra. Po sprawdzeniu na zapach i smak wychodzi, że płyn chłodzący.

> Nagrzewnicę robiłem 2 lata temu, a lało się z niej porządnie (ogólnie kilka litrów płynu

> poszło w niebyt). Nie suszyłem, ani nie czyściłem tego wygłuszenia, ale czy po 2 latach dalej

> może to być nasączone ? Dodam, że płynu ze zbiorniczka wyrównawczego nie ubywa, samochód ma

> klimtyzację i wątpię, żeby z niej się lało do środka, bo odpływ skroplin drożny oraz przy

> obecnych upałach pod autem robią się pokaźne kałuże.

moze to dalej być płyn chłodzący - on raczej kiepsko odparowuje w niskich temperaturach,

a dodatkowo odparowywanie utrudnia materiał na podłodze.

pozdr

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Temperatury sprzyjające, to wypruję całe wnętrze i wszystko dokładnie wyczyszczę.

Napisano

A może to woda z klimy? Nie wiem gdzie ona normalnie spływa w Nubirach, ale może sie coś przytkało i leci pod dywanik...

Napisano

...a po jakimś czasie znowu nasiąknie. Ja się jakiś czas temu zastanawiałem, czym to powlec, żeby nie nasiąkało.

Napisano

> ...a po jakimś czasie znowu nasiąknie. Ja się jakiś czas temu zastanawiałem, czym to powlec, żeby

> nie nasiąkało.

nasiąknie jak będzie miało przeciek, niczym nie powlekać tylko zlikwidować przecieki

Napisano

identyko sytuację miałem w Punto, z tym, że tam była kwestia wody. Tutaj też podejrzewałbym wodę jeno zmieszaną z tym leżącym tam od dwóch lat płynem chłodniczym wink.gif

Ale do rzeczy:

Punto i skropliny z klimatyzacji, zauważyłem, że mam mokrą podłogę. Podniosłem ją i okazało się, że pod wykładziną na podłodze stoi woda. Wysuszyłem wszystko, wykminiłem gdzie jest odpływ, zajrzałem, przepłukałem, złożyłem. Pojeździłem, chwilę było ok, po jakimś czasie to samo.

Do mechanika, pierwsze pytanie czy auto bite, bo może coś przy stłuczce pękło. Auto było od nowości u mnie i bezwypadkowe (rzecz się stała po 5 latach).

Okazało się, że wspomniany odpływ zrobiony w formie kolanka przykręconego do grodzi i uszczelnionego gumą po prostu się zużył. Owa guma się rozciągnęła, ugniotła i przepuszczała wodę z powrotem do kabiny. Ale uwaga, tylko podczas jazdy, pęd powietrza powodował, że wodę pchało nazad hehe.gif. Na postoju tez miałem kawał kałuży pod autem ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.