Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gwint w czujniku temp z auto gouge

Featured Replies

Napisano
jest drobniejszy niz oryginalny w głowicy. przerabiał ktos jak to wsadzic na węże z nagrzewnicy i ggdzie dostac taki trójnik bo w sklepach hydraulicznych nie mają takiego gwinta
Napisano

> jest drobniejszy niz oryginalny w głowicy. przerabiał ktos jak to wsadzic na węże z nagrzewnicy i

> ggdzie dostac taki trójnik bo w sklepach hydraulicznych nie mają takiego gwinta

gwint jest drobniejszy , ale i czujnik mniejszej średnicy , mi tokaż dotoczył redukcje , najlepiej jak zrobił by ci ktoś z aluminium( ja mam stalową i trochę z opuźnieniem wskaźnik pokazuje temp)

Napisano

> jest drobniejszy niz oryginalny w głowicy. przerabiał ktos jak to wsadzic na węże z nagrzewnicy i

> ggdzie dostac taki trójnik bo w sklepach hydraulicznych nie mają takiego gwinta

ja miałem gwint zrobiony w starym czujniku waytogo.gif

Napisano

do autogauge jest gwint stożkowy ok.gif kup sobie adapter fi17 najmniejszy chyba jest i montuj wtedy na wąż nagrzewnicy np ok.gif

Napisano
  • Autor

> do autogauge jest gwint stożkowy kup sobie adapter fi17 najmniejszy chyba jest i montuj wtedy na

> wąż nagrzewnicy np

a gdzie to kupic? masz jakiegos linka ?

Napisano

> a gdzie to kupic? masz jakiegos linka ?

szczerze, to uja to warte, mam adapter pod czujnik cisnienia oleju, i cieknie z niego:/, a te gwinty sa jednokrotnego wkrecania oslabiony.gif

jezeli chodzi o temperature wody to adapter z mosiądzu dorobili mi w kgh-mie ok.gifzlosnik.gif dzieki majkel grinser006.gif

Napisano

M10x1 gwint stozkowy.

Ja jak robilem czujnik do temp. oleju to gwintowalem m10x1 zwyklym gwintownikiem i nic nie cieknie.

Napisano

> M10x1 gwint stozkowy.

> Ja jak robilem czujnik do temp. oleju to gwintowalem m10x1 zwyklym gwintownikiem i nic nie cieknie.

tak naprawdę to jest 1/8 NPT gwint stożkowy w czujnikach ale jest wkręcany w 10x1 tylko czasami może wtedy się nie uszczelnić

Napisano

Ja podłączyłem ten wskaźnik pod czujnik z cc sporting i wszystko funga, jeśli oczywiście chodzi o wskażnik temperatury wody.

Napisano

W zwykłym sklepie motoryzacyjnym kupiłem trójnik plastikowy do węża, wkręciłem w niego czujnik zalewajac klejem, potem ten trujnik w wąż idący do nagrzewnicy ale zaraz za blokiem i wskazania mam "+" -" 5 stopni różnicy smile.gif

Napisano

> tak naprawdę to jest 1/8 NPT gwint stożkowy w czujnikach

dokladnie tak - tylko teraz nie pamietam czy 27 czy 28 zwojow na cal.......

Napisano

Tomek podepnij dziada pod seryjny czujnik i kuknij jakie bydzie miol wskazania zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tomek podepnij dziada pod seryjny czujnik i kuknij jakie bydzie miol wskazania

Tomek juz probowałem i nie działa wogóle

Napisano

> Tomek juz probowałem i nie działa wogóle

Pomierz w doma te czujniki w gorku z gorka woda jakie dowajom wartosci zlosnik.gif

Napisano

> Pomierz w doma te czujniki w gorku z gorka woda jakie dowajom wartosci

pisz po polsku

Napisano

> pisz po polsku

Szpan ponad wszystko...

Ja tam bym i tak walił w trójnik ten czujnik, przynamniej będą 2, jakby sie 1 zje...ał za przeproszoeniem to zawsze będzie drugi.

A w trójniku wcale mocno nie przekłamuje, ostatnio sprawdzałem to jak było auto podpietę pod kompa.

Napisano

> pisz po polsku

Niech pomierzy te czujniki w garnku z goraca woda zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.