Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] gniazdo zapalniczki

Featured Replies

Napisano

Nic mi tam nie pasuje poza oryginalną zapalniczką (spiralą do odpalania papierosów). Oryginalna zapalniczka siedzi pewnie.

Kiedyś podłączałem lodówkę turystyczną i uchwyt ładowarki albo wypadał sam z gniazda albo nie było styku. Potem próbowałem taki tester do akumulatora - trzeba było dociskać ręką żeby działał.

Teraz podłączyłem nawigację i znowu lipa - podczas jazdy końcówka ładowarki się luzuje i traci się styk.

Jak to wygląda w waszych Astrach II ?

Napisano

> Jak to wygląda w waszych Astrach II ?

Nawigacja (długa wtyczka) i komórka - bez problemów.

Napisano

Masz coś z gniazdem nie tak, bo u mnie wszystko działa jak powinno.

Napisano

A jak ma wyględać, jeśli we wszystkich AG jest to samo płytkie gniazdo? Wszystko zalezy od wtyczki, w którym miejscu ma wyprowadzone styki masy. Używam ładowarki do Nokii, zasilacza do laptopa, nawigacji i nie mam problemu, ale kupiłem kiedyś samą wtyczkę w sklepie elektronicznym i ta nie współpracuje - często sama wypada z gniazda.

Pozostaje zakup gniazda zapalniczki na przewód iraz wtyczki takiej, która pewnie siedzi w naszym gniazdku. Z tych elementów przeba zrobić "przejściówkę" i uzywać ją w razie problemów z normalnym połaczeniam. można też obcinać w urządzeniach długie wtyczki i zastepować je pasującymi, ale to będzie większy koszt i robocizna...

Pozdr.

Napisano

> Nic mi tam nie pasuje poza oryginalną zapalniczką (spiralą do odpalania papierosów). Oryginalna

> zapalniczka siedzi pewnie.

> Kiedyś podłączałem lodówkę turystyczną i uchwyt ładowarki albo wypadał sam z gniazda albo nie było

> styku. Potem próbowałem taki tester do akumulatora - trzeba było dociskać ręką żeby działał.

> Teraz podłączyłem nawigację i znowu lipa - podczas jazdy końcówka ładowarki się luzuje i traci się

> styk.

mam to samo, tyle ze navi nie uzywam a cb mam na stale

ale raz chcialem sie z ladowarą do tel podpiąć i mialem to co opisales

Napisano
  • Autor

> Pozostaje zakup gniazda zapalniczki na przewód i raz wtyczki takiej, która pewnie siedzi w naszym

> gniazdku. Z tych elementów przeba zrobić "przejściówkę" i uzywać ją w razie problemów z

> normalnym połaczeniam. można też obcinać w urządzeniach długie wtyczki i zastepować je

> pasującymi, ale to będzie większy koszt i robocizna...

Pierwszy patent do łyknięcia ale będzie to pewnie kiepsko wyglądało. Ucinanie wtyczek odpada bo np. w nawi jest tam zintegrowany zasilacz.

Musze pokombinować, chyba najprościej by było zmienić gniazdo zapalniczki na jakieś głębsze ideia.gif

Napisano

> będzie to pewnie kiepsko wyglądało.

Mozna kupić w markecie pasujący rozgałęźnik z 1 na 2 gniazda zapalniczki, fabrycznie i estetycznie wykonany, cena ok. 16-25 zł. Dodatkowo zyskujesz możliwość podłaczenia jednocześnie 2 urządzeń. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Mozna kupić w markecie pasujący rozgałęźnik z 1 na 2 gniazda zapalniczki,

Tak. Pod warunkiem, że rozgałęźnik będzie dobrze siedział w obecnym gnieździe. Bo bardzo możliwe, że będzie kiepsko siedział jak te wszystkie dotychczasowe wtyki.

Spróbować nie zaszkodzi, może coś się uda spasować...

Napisano

Ostatnio przy robieniu dodatkowego gniazdka 12V w bagażniku chciałem go przetestować i zapalniczka z oryginalnego gniazdka nie wchodzi w nowo zamontowane. Oryginalnie jest nieco szersze i płytsze ok.gif

Napisano

Mam tak samo!

Ja we wszystkich wtykach poodginałem na zewnątrz ile tylko się dało, styki masy aby bardziej wystając ciaśniej siedziały w gnieździe.

Ten patent załatwił sprawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.