Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiekszy kolektor wydechowy

Featured Replies

Napisano

Witam od jakiegoś czasu zbieram sił (patrz pieniądze) na modyfikacje w moim CC, jest to 900 na Weberze i co następuje:

Chce splanować głowice

Wymienić wałek (Świątek)

zakupić dolot (może Yankowy)

Dać ostawić gaźnik

no i po nie kąt brakuje jednej rzeczy ... Kolektora wydechowego większego.

I tutaj pojawia się moje pytanie co pasuje co będzie najodpowiedniejsze. Jestem nowy proszę o wyrozumiałość

Napisano

> Witam od jakiegoś czasu zbieram sił (patrz pieniądze) na modyfikacje w moim CC, jest to 900 na

> Weberze i co następuje:

> Chce splanować głowice

> Wymienić wałek (Świątek)

> zakupić dolot (może Yankowy)

> Dać ostawić gaźnik

> no i po nie kąt brakuje jednej rzeczy ... Kolektora wydechowego większego.

> I tutaj pojawia się moje pytanie co pasuje co będzie najodpowiedniejsze. Jestem nowy proszę o

> wyrozumiałość

proponuje swap na 1.1 lub 1.2 bez sensu jest grzebac w 900

to prezerost formy nad trescia

Napisano

> proponuje swap na 1.1 lub 1.2 bez sensu jest grzebac w 900

> to prezerost formy nad trescia

Ostatnio na giełdzie był 1.1 za 400zł smile.gif

Napisano
  • Autor

Rozumiem to ze sie nie opłaca ale projekt na ten i najblizszy rok nie obejmuje zmiany silnika na wiekszy chce sie tym pobwaic,

a co bedzie pozniej zobaczymy,

Także prosze o porady jaki kolektorek do tego by spasil;] niechce tych sportowych z allegro za 1000 zl bo to jest faktycznie przesada

Napisano

Szczerze, to nie wiem czy do 900 jest jakis kolektor poza serią. Chyba trzeba byłoby dociąć flanszę, zakupić sobie rurki odpowiedniej długości i spawać albo robić coś na wzór ok.gif

Moje modyfikacje w 899 ograniczyły się do nowych kabli, świec i filtrów. Na resztę szkoda kasy, lepiej kupić choćby 1.1 spi - nawet na Skowej skrzyni.

Napisano

> Witam od jakiegoś czasu zbieram sił (patrz pieniądze) na modyfikacje w moim CC, jest to 900 na

> Weberze i co następuje:

> Chce splanować głowice

> Wymienić wałek (Świątek)

> zakupić dolot (może Yankowy)

> Dać ostawić gaźnik

> no i po nie kąt brakuje jednej rzeczy ... Kolektora wydechowego większego.

> I tutaj pojawia się moje pytanie co pasuje co będzie najodpowiedniejsze. Jestem nowy proszę o

> wyrozumiałość

nie ma co rzezbic w gownie, chyba, ze jezdziz w kajtkach w 1 klasie. nikt Ci nie zrobi kolektora za mniej niz pincset zlosnik.gif napewno nie ja hahaha.gif

Napisano

możesz próbować iść w stronę specyfikacji cc 900 trofeo i abarth

http://www.seicento.pl/viewtopic.php?t=22728

obawiam się niestety poza własna satysfakcja nic z tego dobrego nie wyjdzie a już na pewno nie będzie to tania zabawa

moja propozycja dla ciebie założyć wtrysk i zacząć się bawić w strojenie kompa stand alone nabierzesz doświadczenia potem kompa wykorzystasz do jakiegoś fajnego silniczka i kaska nie pójdzie w błoto

http://www.megamanual.com/MSFAQ.htm

http://www.allegro.pl/item1092409325_megasquirt_2_v3_0_komputer_sportowy_ecumaster_smt6.html

Napisano

> Ostatnio na giełdzie był 1.1 za 400zł

Ostatnio był za 250 smile.gif

Napisano

> Ostatnio był za 250

W Wojkowicach byl/jest za 200pln kompletny 1.1 spi wink.gif Guido mial jechac ogladac, ja tylko skrzynie wzialem ok.gif

Napisano

> W Wojkowicach byl/jest za 200pln kompletny 1.1 spi Guido mial jechac ogladac, ja tylko skrzynie

> wzialem

Dlatego właśnie koledze polecamy chociażby 1.1 skoro można za śrubki go kupić.

Wyjdzie taniej niż modzić 900

Napisano
  • Autor

Ehhh

Nie chce większego silnika ...

przynajmniej narazie

Zastanwaiam sie nad czym takim jak kolektor z uno 1,1 czy cos,

nie musi idealnie pasować przerobie go, najwazniejsze zeby srednica wewnetrzna byla wieksza i rozstaw ten sam, a moze ktos ma jakis katalog z dokładnymi danymi ??

Mam 3 prawie kompletne 900 wiec moge sie bawic, najzdrowsza i najbardziej doinwestowana wersja siedzi w moim CC, chce zaczac to modzic.

Napisano

> Zastanwaiam sie nad czym takim jak kolektor z uno 1,1 czy cos, nie musi idealnie pasować

> przerobie go, najwazniejsze zeby srednica wewnetrzna byla wieksza i rozstaw ten sam, a moze

> ktos ma jakis katalog z dokładnymi danymi ??

Jak chcesz podpasować kolektor wydechowy z innego silnika, jeżeli w 0,9 wydech wychodzi od strony ściany grodziowej?

To czego możesz poszukać po allegro, hodze i innych to jest albo wyżej pokazany kolektor z CC Trofeo, albo Michael Tuning System robił jeszcze 4-2-1 do 0.9.

Napisano
  • Autor

Wiem właśnie ze kolektor jest od strony ściany grodziowej,

zaraz sprawdzę smile.gif

PS iksiu mail poszedł może tez dolot dostane

Napisano

http://www.michael-tuning.pl/

tam za 760... ale jak poprzednicy nie opłaca się dłubać 900 !

sprzedaj te silniki najbardziej doinwestowany powinien się ładnie sprzedać chyba co !?

sam mam 900 i wkurza mnie on... ale opanowywuje się i nie dłubie go... wole po jakimś czasię gdy odłoże wystarczająco $ włożyć większy !

Napisano

Skoro Kolega pyta o 900tke to znaczy że chce taki silnik podłubać, choćby dla własnej satysfakcji (co nie zmienia faktu że za te samą kase miałby też dłubnięte 1.1 i przynajmniej 20 kucy więcej) więc zamiast go do tego zniechęcać, napisalibyście coś produktywnego 270751858-jezyk.gif

Ja od siebie powiem Ci tyle, żebyś uderzył do Kolegi Czuczu, on miał kilka rajdówek z tym silnikiem, coś na pewno pomoże. Wbrew pozorom troche autek z dłubanymi 900tkami jeździ, więc na pewno coś znajdziesz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.