Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

auto na dziurawe drogi?

Featured Replies

Napisano

> Może Kia Sorrento? Jeździłem tym i na dziurach jest nawet przyjemne i komfortowe.

na razie bije sie o 1 miejsce z jeepem smile.gif

ktos moze wie jak te nowe silniki (od 2007) 3.3 i 3.8 sie gazuja? To jest na pasku czy łańcuchu?

Napisano

> na razie bije sie o 1 miejsce z jeepem

> ktos moze wie jak te nowe silniki (od 2007) 3.3 i 3.8 sie gazuja? To jest na pasku czy łańcuchu?

z tego co mi wiadomo silniki jeepowatych genialnie wspolpracuja z gazem

Napisano

> z tego co mi wiadomo silniki jeepowatych genialnie wspolpracuja z gazem

ok.gif to wiedzialem

a pytanie (moze niejednoznacznie zadane) bylo o sorento 3.3 i 3.8

Napisano

> to wiedzialem

> a pytanie (moze niejednoznacznie zadane) bylo o sorento 3.3 i 3.8

sie wlasnie zastanawialem co to skad te silniki wink.gif

Napisano

Zdecydowanie mogę polecić hr-v - skrzynia automatyczna CVT (rzadko spotykana), silniki dające się gazować pod warunkiem, że będziesz robił regulację luzów zaworowych częściej niż przy benzynie czyli co 20-30kkm.

Napisano

Witam serdecznie.

CR-V II gen.

Na szosie zachowuje się jak osobówka, nie ma tego bujania jak w większości proponowanych. Zawieszenie jak i reszta nie do zajeżdżenia w prywatnym użytkowaniu. Idealne w teren, który potrzebujesz. Duża ilość miejsca w środku, szczególnie z tyłu. Klapa otwierana na bok + szyba do góry, a więc nawet jeśli Cię ktoś przystawi przed supermarketem to wrzucisz zakupy przez uchylona klapę bez czołgania lub przez szybę.

Mimo koła na klapie, pod stolikiem turystycznym, który jest podłoga bagażnika, jest miejsce na pełnowymiarowe koło. Tyle, że miejsce to jest wypełnione styropianem z wytłoczką na narzędzia. Możesz wyjąc i zamontować zbiornik.

Nie wiem tylko jak się gazuje 2,0 i 2,4?

Pozdrawiam.

Napisano

Nissn Quashqai czy jak to sie tam pisze ok.gif 1.5 dCi

Napisano

Weź także pod uwagę to, że Sorento jest na ramie, a Grand Cherokee ma zawieszenie samonośne, a co za tym idzie te samochody trochę inaczej się prowadzą.

Jeżeli chodzi o Grand Cherokee to polecam model po lifcie (od 2008 w górę) jest ładniejszy, a poza tym miałem oba modele z 3.5L motorem i ten po lifcie jeździł o wiele lepiej, był bardziej dynamiczny. Nie wiem czy coś zmieniali w silniku, albo skrzynia, ale jeśli nie to ten przed liftem coś miał skopane, bo jeździł gorzej i więcej palił.

Napisano

> Weź także pod uwagę to, że Sorento jest na ramie, a Grand Cherokee ma zawieszenie samonośne, a co

> za tym idzie te samochody trochę inaczej się prowadzą.

jak juz przyjdzie co do czego i wybiore 3ke, ktora przejdzie do finalu to zrobie rundke kazdym ok.gif

tak czy inaczej oba te auta (sorento i granda) sciagalbym z USA - tylko jak sie kursy jakos poprawia zlosnik.gif

roznica w cenie diesel z UE a PB z USA sa powalajace. Starczy i na przerobki, instalacje LPG i jeszcze zostanie gorka na paliwo

W Grandzie sa chyba gorzej dobrane silniki. Albo masz wielkie (5.7 i 6.1) albo za slabe (3.7). Dodatkowo slabsze motory byly chyba tylko z ubogimi wersjami wyposazenia.

Generalnie sorento wypada lepiej. Mniejszy motor jest mocniejszy niz ten z Granda mimo mniejszej pojemnosci.

Napisano

> Nissan Pathfinder ?

> np. w dieslu lub lpg

o tym w ogole nie mysalem. Nissan mi sie kojarzy z silnikami renault co jakos zniecheca mnie do diesla

Napisano

> Dodatkowo slabsze motory byly chyba tylko z ubogimi wersjami wyposazenia.

> Generalnie sorento wypada lepiej. Mniejszy motor jest mocniejszy niz ten z Granda mimo mniejszej

> pojemnosci.

Sorento i Grand Cherokee mieliśmy właśnie sprowadzone z USA na handel. Z silnikiem 3.7L też można kupić dobrze wyposażonego Jeepa. Ten przed liftowy, o którym pisałem to był właśnie 3.7 w wersji Limited. Miał skóry, nawigację, kamerę cofania, elektrycznie sterowane pedały.

Co do Pathfinder'a to też polecam.Nie ma co go przyrównywać do Jeepa, ale jest też sporo droższy. Dużo lepsze materiały, bardziej dynamiczny silnik no i moim zdaniem dużo ładniejszy. Też takiego sprzedaliśmy w wersji po lifcie (w 2008 roku) wersja v8 4L i też był bogato wyposażony (kamera cofania, duży wyświetlacz, elektrycznie sterowane pedały). Klient, który kupił od nas tego nissana nawet po ponad pół roku dzwonił, że z samochodu jest bardzo zadowolony i rodzinie też się podoba grinser006.gif

Jakbyś był zainteresowany sprawdzeniem z USA to odezwij się na priv to może coś się wymyśli skromny.gif o ile oczywiście kurs dolara spadnie do poziomu, kiedy stanie się to opłacalne, bo teraz to masakra sciana.gif

Jak będziesz miał jakieś pytania dotyczące Grand Cherokee, Sorento, albo Pathfindera to pisz postaram się pomóc o ile będę potrafił smile.gif

PS. A może Forda F-150, ojciec ma takiego do sprzedania, tylko jest trochę starszy, bo 2005 rok.

Napisano

> Moze Vitara lub Grand Vitara ?

A może opel frontera tylko roczniki oslabiony.gif

Napisano

i30 CRDI CW.

Auto to dojechało do Ciebie bez problemu pomimo jakże trudnych warunków. Polecam zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Drugie auto które do ciebie bez problemu dojedzie to Logan MCV 1.6 8v (łatwo się gazuje podobno ) zlosnik.gif

Napisano

> o tym w ogole nie mysalem. Nissan mi sie kojarzy z silnikami renault co jakos zniecheca mnie do

> diesla

Szukaj produkowanego w Japonii. Mimo że jeden i drugi nazywa się dCi to w Nissanie jest zupełnie inna jednostka.

Napisano

> widzi sie i to czesto ( w mojej okolicy)

dokladnie, poza tym sa serwisy ASO, tam nie tylko naprawiają osobówki,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.