Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Od czego duży hamulec do Civic`a 2003 1.7 CTDI

Featured Replies

Napisano

Panowie, planuję zrobić program w aucie, do tego przydałyby się większe tarcze. Wiem że do poliftów ładuje się od Type`ra lub Accorda 2.4, jednak ja mam jeszcze stare piasty 4x100. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć od czego wziąć komplet tarcze jarzma i zaciski ? Jakieś starsze accordy, legendy ? Z góry ogromne dzięki za info 20.GIF

Napisano

> Panowie, planuję zrobić program w aucie, do tego przydałyby się większe tarcze. Wiem że do poliftów

> ładuje się od Type`ra lub Accorda 2.4, jednak ja mam jeszcze stare piasty 4x100. Czy ktoś

> mógłby podpowiedzieć od czego wziąć komplet tarcze jarzma i zaciski ? Jakieś starsze accordy,

> legendy ? Z góry ogromne dzięki za info

W Civic EG6, gdzie rowniez jest piasta 4x100, mam zaciski i jarzma z Prelude 2.2 do tego tarcze 282mm QH z MG ZR + klocki Mintex - zestaw pasuje P&P i robi robote tak ze spokojnie moge go polecic ok.gif

Napisano

> Panowie, planuję zrobić program w aucie, do tego przydałyby się większe tarcze. Wiem że do poliftów

> ładuje się od Type`ra lub Accorda 2.4, jednak ja mam jeszcze stare piasty 4x100. Czy ktoś

> mógłby podpowiedzieć od czego wziąć komplet tarcze jarzma i zaciski ? Jakieś starsze accordy,

> legendy ? Z góry ogromne dzięki za info

Jesli masz 4x100 i 262mm tarcze to bierz to: http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=12947

Napisano

> Jesli masz 4x100 i 262mm tarcze to bierz to: http://passwordjdm.pl/viewtopic.php?t=12947

Fajny zestaw i dobra cena, tylko sie obawiam czy do tego nie potrzeba bedzie min. 17" obreczy. A taki rozmiar kola raczej nie przysluzy sie temu Civicowi jeśli chodzi o osiągi - z programem czy bez, i tak wiekszego przeciągu nie będzie robił clown.gif

Napisano

> Fajny zestaw i dobra cena, tylko sie obawiam czy do tego nie potrzeba bedzie min. 17" obreczy. A

> taki rozmiar kola raczej nie przysluzy sie temu Civicowi jeśli chodzi o osiągi - z programem

> czy bez, i tak wiekszego przeciągu nie będzie robił

17" to minimum...i to bedzie jeszcze musialo byc odpowiednio dobrane 17, bo raczej nie wszystkie podejda. Ale cena tego zestawu jest mega - gdyby podchodzilo do mojego to zastanawialbym sie moze 2 sekundy. Za to Ty moglbys ten zestawik przyjac - opchnij koledze z CTDI to co masz i bierz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> 17" to minimum...i to bedzie jeszcze musialo byc odpowiednio dobrane 17, bo raczej nie wszystkie

> podejda. Ale cena tego zestawu jest mega - gdyby podchodzilo do mojego to zastanawialbym sie

> moze 2 sekundy. Za to Ty moglbys ten zestawik przyjac - opchnij koledze z CTDI to co masz i

> bierz

Ja byłbym za wink.gifok.gif

Napisano

> 17" to minimum...i to bedzie jeszcze musialo byc odpowiednio dobrane 17, bo raczej nie wszystkie

> podejda. Ale cena tego zestawu jest mega - gdyby podchodzilo do mojego to zastanawialbym sie

> moze 2 sekundy. Za to Ty moglbys ten zestawik przyjac - opchnij koledze z CTDI to co masz i

> bierz

No wlasnie - poza wielkością felgi i odsadzeniem, istotny będzie tutaj również wewnętrzny kształt jej ramion - inaczej felga może trzeć po wewnętrznej stronie o zacisk. Zresztą to samo jest w przypadku zacisku z Prelude 2.2 i felgi 15" - felga OEM z EG6 podchodzi jako jedna z nielicznych, a i tak miedzy zaciskiem a ramionami jest odstęp góra 2mm. Ofc mozna rzezbic z dystansami / szlifowaniem ale IMO lepiej takiej rzeźby unikac.

Jeśli chodzi o niebieską skarbonke mikolaj.gif to nie bardzo chce zmieniać rozmiar koła powyżej 15" (osiągi / poprawność działania ABS'u), a w obecnych zaciskach mam powymieniane wszystkie gumki + nowe klocki i tarcze wiec ich sprzedaz troche średnio mi się składa w jakąś sensowną całość - niestety crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Jaka docelowa moc/moment? Będziesz robił gdzieś w Krakowie?

Docelowo pewnie ze 130 - 135 koni, zależy jak się ułoży, jest świeże turbo i wtryski więc powinno być ok. CompSport lub u Cinka z kącika, jeszcze nie wiem do końća. Jakoś w lipcu będzie program i już myślę o hamulcach, bo seria jest powiedzmy sobie średnia zlosnik.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Program programem a nie psuje Ci się to 1,7 CDTi bo już legendy w internecie słyszałem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Program programem a nie psuje Ci się to 1,7 CDTi bo już legendy w internecie słyszałem

Legendy to krążą o klimie w takim jednym Volvo 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Legendy to krążą o klimie w takim jednym Volvo

to to na ak a ja mówię na serio bo na civic klubie też sporo czytałem o problemach z turbo

Napisano

> to to na ak a ja mówię na serio bo na civic klubie też sporo czytałem o problemach z turbo

jak amatorzy chipują to tak jest w kazdym nie tylko w civic.

Napisano

> Program programem a nie psuje Ci się to 1,7 CDTi bo już legendy w internecie słyszałem

Co miało, to już się w tym egzemplarzu popsuło grinser006.gif

Zresztą mówiłem Maciowi przed zakupem że tak będzie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Co miało, to już się w tym egzemplarzu popsuło

> Zresztą mówiłem Maciowi przed zakupem że tak będzie

No i co w związku z tym ? Ja jestem z auta bardzo zadowolony wink.gif A Ty już znalazłeś swoje wymarzone 4 kółka ? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak amatorzy chipują to tak jest w kazdym nie tylko w civic.

Problem nie leży w chipowaniu, tylko w lewej turbinie w tym aucie wink.gif i w KAŻDYM są problemy zlosnik.gif

Napisano

> No i co w związku z tym ? Ja jestem z auta bardzo zadowolony

Po takich inwestycjach ciężko nie być grinser006.gif Teraz silnik isuzu ... tfu znaczy hondy zlosnik.gif będzie śmigać biglaugh.gif

> A Ty już znalazłeś swoje wymarzone 4

> kółka ?

Dwa auta w domu ... właściwie trzy, więc mi się nie śpieszy zlosnik.gif Ciężko o coś nie zbieranego z drzewa wink.gif Bo tak "pewnego" jak Twoje było przed zakupem, to nie chciałbym zlosnik.gif Jak się coś trafi to kupie skromny.gif

Napisano
  • Autor

> Po takich inwestycjach ciężko nie być Teraz silnik isuzu ... tfu znaczy hondy będzie śmigać

Widzisz, w moim samochodzie wychodzę z założenia że wszystko działa tak, jak z fabryki, albo lepiej. Niektórzy jeżdżą złomami, niektórzy dokładają żeby być pewnym samochodu. Zapraszam na prawy do Hanki, już wielu się zdziwiło wink.gif

> Dwa auta w domu ... właściwie trzy, więc mi się nie śpieszy Ciężko o coś nie zbieranego z drzewa

> Bo tak "pewnego" jak Twoje było przed zakupem, to nie chciałbym Jak się coś trafi to kupie

Znając Twoje podejście, to raczej nie zlosnik.gif

Napisano

> Dwa auta w domu ... właściwie trzy, więc mi się nie śpieszy Ciężko o coś nie zbieranego z drzewa

> Bo tak "pewnego" jak Twoje było przed zakupem, to nie chciałbym Jak się coś trafi to kupie

Czyli nigdy. hehe.gif

Nie wiem czy wiesz, ale powiedzenie "szukać czegoś jak Tenenberg samochodu" trafiło już do kanonów języka polskiego. hehe.gif

Napisano

> Czyli nigdy.

> Nie wiem czy wiesz, ale powiedzenie "szukać czegoś jak Tenenberg samochodu" trafiło już do kanonów

> języka polskiego.

Tak samo jak klasyczne "Mirmiłować jak Liwek" rotfl.gif Albo "Spamujący moderator" zlosnik.gif Także "Moderatroll" zlosnik.gif Niedługo do encyklopedii trafisz wink.gif

Niestety same szroty albo bez potwierdzonego przebiegu jak na razie się trafiają, więc poczekam skromny.gif Nie śpieszy mi się skromny.gif

Napisano

> Niestety same szroty albo bez potwierdzonego przebiegu jak na razie się trafiają, więc poczekam

> Nie śpieszy mi się

Nie chcę przesadzić, ale w czasie kiedy Ty szukasz wymarzonego auta kilkunastu moich kumpli kupiło naprawdę fajne sztuki. Volvo v70, passata b5, saxo 1.5d, scenica, dodga magnum, astrę H, corollę verso, hondę legend, lexusa rx, golfa III, primerę p12, focusa mk2 i wiele innych. Oglądałem je osobiście i każdego z nich wziąłbym bez wahania. I uwierz mi - nie potrzebowali na to kilku lat. A, jak widzisz, rozstrzał roczników i modeli jest ogromny.

Napisano

> Nie chcę przesadzić, ale w czasie kiedy Ty szukasz wymarzonego auta kilkunastu moich kumpli kupiło

> naprawdę fajne sztuki. Volvo v70, passata b5, saxo 1.5d, scenica, dodga magnum, astrę H,

> corollę verso, hondę legend, lexusa rx, golfa III, primerę p12, focusa mk2 i wiele innych.

> Oglądałem je osobiście i każdego z nich wziąłbym bez wahania. I uwierz mi - nie potrzebowali

> na to kilku lat. A, jak widzisz, rozstrzał roczników i modeli jest ogromny.

Pewnie mają na to więcej czasu. W tym roku się cieszę, gdy mam godzinę czy dwie wolne i mogę choćby śmignąć dookoła Nałęczowa na rowerze ... i to cały mój czas wolny w weekend niekiedy crazy.gif

Napisano

> Pewnie mają na to więcej czasu.

Pewnie szukali, tak zeby znalezc zlosnik.gif

Ty zasadniczo zawracasz jedynie gitare na AK zlosnik.gif

Przypomina mi to kumpla,ktory juz 3 rok zmienia robote, a jeszcze nie byl chyba na zadnej rozmowie zlosnik.gif

Napisano

> Nie sądzę. Zwyczajnie chcieli kupić samochód. Często brali pierwszą bądź drugą sztukę jaką

> znaleźli w ogłoszeniu.

Cieszę się zatem, że im się trafiło. Nie mam zamiaru kupować auta do remontu generalnego.

Ale widzę że tu wszyscy wiedzą ile aut i jakich obejrzałem - Ty widzę że także że wiesz to lepiej za mnie rotfl.gifhehe.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Nie sądzę. Zwyczajnie chcieli kupić samochód. Często brali pierwszą bądź drugą sztukę jaką

> znaleźli w ogłoszeniu.

Daj spokój.

Przecież widzisz, że Tenenberg nie chce kupIĆ, tylko kupOWAĆ samochód.

Taki klasyczny kibic-teoretyk ;-)

Napisano

> Daj spokój.

> Przecież widzisz, że Tenenberg nie chce kupIĆ, tylko kupOWAĆ samochód.

> Taki klasyczny kibic-teoretyk ;-)

Jemielita ... znów widzę swoje grinser006.gif

Wszyscy tacy mądrzy i wiedzą lepiej na jakie auta trafiam hehe.gif

Napisano

> Jemielita ... znów widzę swoje

> Wszyscy tacy mądrzy i wiedzą lepiej na jakie auta trafiam

Jakbyś chciał i musiał kupić, to byś już dawno kupił - mi kupienie samochodu córce zajęło prawie miesiąc, pomimo że była bardziej wybredna od Ciebie...

Napisano

> Jakbyś chciał i musiał kupić, to byś już dawno kupił - mi kupienie samochodu córce zajęło prawie

> miesiąc, pomimo że była bardziej wybredna od Ciebie...

Dysponowałeś większym budżetem to raz a dwa, że nijak się ma ogłoszenie wobec tego co się zastaje na miejscu icon_rolleyes.gif

Faktem jest, co parę razy powtarzałem, że mi się nie śpieszy, bo aut w domu parę jest, więc mogę spokojnie szukać zlosnik.gif

Napisano

> Jemielita ... znów widzę swoje

> Wszyscy tacy mądrzy i wiedzą lepiej na jakie auta trafiam

Ty, ale nikt Ci nie broni bawić się w kupowanie auta.

Tyle, że nie dziw się, że jak robisz to parę lat, to ludzie z Ciebie łacha drą.

Napisano

> Ty, ale nikt Ci nie broni bawić się w kupowanie auta.

> Tyle, że nie dziw się, że jak robisz to parę lat, to ludzie z Ciebie łacha drą.

Lat ? hmm.gif Na nowe mnie stać więc do salonu nie pójdę. Więc pozostaje szukanie używanego. Mam brać co jest i w stanie jakimkolwiek ? hehe.gif

Mam czym jeździć więc mi się nie śpieszy palacz.gif

Napisano

> Lat ? Na nowe mnie stać więc do salonu nie pójdę. Więc pozostaje szukanie używanego. Mam brać co

> jest i w stanie jakimkolwiek ?

> Mam czym jeździć więc mi się nie śpieszy

Nigdy nie kupilem nowego auta z salonu (i na razie nie zamierzam tego przyzwyczajenia zmieniac). Zawsze kupowalem auta uzywane i do tego nietypowe wiec tym trudniej bylo znalezc egzemplarz. Jednak jakos zawsze udawalo sie zamknac temat w 2-3 miesiace...czyli jak sie chce to mozna. Nie wyobrazam sobie kupowania auta popularnego dluzej niz miesiac, a jesli tak sie dzieje to ewidentnie ktos lubi byc wiecznie na etapie kupuje/szukam.

Napisano

> Dysponowałeś większym budżetem

A co to ma do rzeczy?? Wiekszy budzet nic nie znaczy jesli wymagania rowniez sa wieksze.

Napisano

> A co to ma do rzeczy?? Wiekszy budzet nic nie znaczy jesli wymagania rowniez sa wieksze.

Masz absolutną rację - powiedziałbym nawet że miałem bardzo skromny budżet jak na wymagania. Tyle że był to realistyczny budżet - wiedziałem że da się, tylko trzeba trafić na okazję. I w końcu trafiłem. Pewnie jakbym jeszcze trochę poszukał, to trafiłaby się jeszcze lepsza okazja, ale ile można...

Kupowanie nowego samochodu to przyjemność, bo chodzisz i testujesz fajne pojazdy wiedząc dość dokładnie ile zapłacisz. Kupowanie używanego to udręka, bo ceny na samochodzie nijak się nie mają do cen transakcyjnych a wartość samochodu zależy od tak wielu czynników, że łatwo dać się nabić w butelkę. Więc dziwię się że kolega T. nadal szuka, bo moim zdaniem to już masochizm.

Napisano

> Kupowanie nowego samochodu to przyjemność, bo chodzisz i testujesz fajne pojazdy wiedząc dość

> dokładnie ile zapłacisz.

Moze w USA albo Kanadzie (albo ogolnie w cywilizowanych krajach). Tutaj jestem ciekaw na przyklad Megane RS, chcialbym sie przejechac. Pan, ze prosze bardzo, RS nie mamy (nie wiadomo czy i kiedy bedzie) wiec mozemy pojechac Megane 1.5 diesel zakrecony.gif

Kolejny przyklad - jeden z najwiekszych salonow VW, nie zebym lubil ta marke i jej wytwory ale tak pieknie gadaja o Scirocco 2.0T, ze musze sprobowac. I znowu, przykro nam, nie ma, nie wiadomo kiedy bedzie, mozemy sie przejechac 1.4 122KM. Grrrrrrrrr...nie chce jezdzic dupiastymi wersjami, interesuja mnie dokladnie te i po to przychodze do salonow. Ale nie, bo to przeciez Polska. I zeby to jeszcze byly malutkie punkty na zadupiu...tylko ze to byly wielkie salony w Wawie no.gif

Mozesz mi wierzyc, kupowanie fajnych wersji nowych samochodow w PL to tez droga przez meke.

Napisano

> Moze w USA albo Kanadzie (albo ogolnie w cywilizowanych krajach). Tutaj jestem ciekaw na przyklad

> Megane RS, chcialbym sie przejechac. Pan, ze prosze bardzo, RS nie mamy (nie wiadomo czy i

> kiedy bedzie) wiec mozemy pojechac Megane 1.5 diesel

Żeby nie było że tu jest tak pięknie - kiedyś nie chcieli mi się dać przejechać Imprezą WRX STi - ich strata, bo przez to prawdopodobnie tego samochodu nie kupiłem. Nie chcieli mi się także dać przejechać Nissanem GT-R. Tutaj pewnie mieli rację, bo nie byłem potencjalnym kupcem (choć kto wie?). Z Corvette ZR-1 było tak samo, ale też nie wyglądałem na potencjalnego kupca. Za to z Z06 było inaczej - sprzedawca dał mi kluczyki i powiedział "jedź". W sumie fajnie, bo z nim wstydziłbym się wykonywać pewne manewry które wykonałem... Najbardziej nie cierpię jak mi sprzedawca wsiada na miejsce pasażera i pieprzy bzdury w czasie jazdy testowej. Rozprasza mnie, nie pozwala na porządne przetestowanie samochodu i zazwyczaj potem nie kupuję.

Napisano

> Żeby nie było że tu jest tak pięknie - kiedyś nie chcieli mi się dać przejechać Imprezą WRX STi -

> ich strata, bo przez to prawdopodobnie tego samochodu nie kupiłem. Nie chcieli mi się także

> dać przejechać Nissanem GT-R. Tutaj pewnie mieli rację, bo nie byłem potencjalnym kupcem (choć

> kto wie?). Z Corvette ZR-1 było tak samo, ale też nie wyglądałem na potencjalnego kupca. Za to

> z Z06 było inaczej - sprzedawca dał mi kluczyki i powiedział "jedź". W sumie fajnie, bo z nim

> wstydziłbym się wykonywać pewne manewry które wykonałem... Najbardziej nie cierpię jak mi

> sprzedawca wsiada na miejsce pasażera i pieprzy bzdury w czasie jazdy testowej. Rozprasza

> mnie, nie pozwala na porządne przetestowanie samochodu i zazwyczaj potem nie kupuję.

A widzisz, kolejna roznica. W PL zapomnij o samodzielnej jezdzie, chyba, ze jestes megastalym klientem danego salonu i dobrze cie znaja. I to nie dadza pojechac Dacia 1.1, a co dopiero mowic o Corvette.

Napisano

> A widzisz, kolejna roznica. W PL zapomnij o samodzielnej jezdzie, chyba, ze jestes megastalym

> klientem danego salonu i dobrze cie znaja. I to nie dadza pojechac Dacia 1.1, a co dopiero

> mowic o Corvette.

Tutaj to chyba zależy od tego czym podjedziesz i jaki samochód wybierasz. Im gorszy samochód tym większa potrzeba sprzedawcy który swoim ględzeniem będzie zagłuszał skrzypienia i trzaski i odwracał Twoją uwagę od zachowania samochodu. Podejrzewam że jakbyś chciał kupić Aveo, to na 100% by Ci wsadzili nie jednego, ale dwóch sprzedawców do środka.

Napisano

> Tutaj to chyba zależy od tego czym podjedziesz i jaki samochód wybierasz. Im gorszy samochód tym

> większa potrzeba sprzedawcy który swoim ględzeniem będzie zagłuszał skrzypienia i trzaski i

> odwracał Twoją uwagę od zachowania samochodu. Podejrzewam że jakbyś chciał kupić Aveo, to na

> 100% by Ci wsadzili nie jednego, ale dwóch sprzedawców do środka.

To jak widza czym przyjechales faktycznie zmienia im zupelnie sposob prowadzenia rozmowy, fakty ktore szczegolnie podkreslaja ale to wszystko jest normalne i niestety nie zmienia faktu, ze nie daja samemu jezdzic. Chociaz moze jakbym podjechal Bentleyem pod salon Forda i chcial sie karnac Mondeo to by pozwolili grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.