Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do oglądaczy samochodowych prośba o popatrzenie

Featured Replies

Napisano

Wydaje mi się, że coś było z lewym przodem ale to może złudzenie.

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się, że coś było z lewym przodem ale to może złudzenie.

No właśnie też mam wrażenie że coś zderzak do maski nie pasuje. Zobaczymy co Carfax powie.

Napisano

> Pojazd - wygląda OK, jeszcze nie mam VIN'u więc nie wiem co Carfax o nim mówi.

pierwsza rzecz: Engine 4 Cylinder

confused.gif Marku?! to Ty?!

Druga rzecz, z przodu coś się działo, maska krzywo leży, brak wytłumienia pod nią (chyba, że w serii nie ma). W PL narzekaliby, że silnik umyty, ale nie wiem jakie są tendencje za wielką wodą. Grunt, ze nie pasuje to do tego syfu w środku na dywanikach.

Napisano
  • Autor

> pierwsza rzecz: Engine 4 Cylinder

> Marku?! to Ty?!

To ma być samochód dla córki - dla początkującego kierowcy 170 KM zupełnie wystarczy (szczególnie że do tego jest CVT).

> Druga rzecz, z przodu coś się działo, maska krzywo leży,

Zastanawiam się czy zdjęcia nie były robione przy "nie zamkniętej" masce.

> brak wytłumienia pod nią (chyba, że w

> serii nie ma).

Nie ma.

>

W PL narzekaliby, że silnik umyty, ale nie wiem jakie są tendencje za wielką

> wodą.

Tutaj silniki się nie brudzą.

Napisano
  • Autor

> Faktycznie maska nie dochodzi do zderzaka bardziej z lewej...

> W USA też tak picują?

Teoretycznie nie, ale to Miami a tam same Kubańczyki mieszkają...

Napisano

> Tutaj silniki się nie brudzą.

U nas białe auta brudzą się mniej niż czarne ok.gif

Napisano

> dla początkującego kierowcy 170 KM zupełnie wystarczy

Ciekawe podejście. Po co aż tyle?

Napisano

> Ciekawe podejście. Po co aż tyle?

Zeby nie bylo wstydu pod High School grinser006.gif

Napisano

> Pojazd - wygląda OK, jeszcze nie mam VIN'u więc nie wiem co Carfax o nim mówi.

Urodą nie grzeszy ale i tak ładniejszy od Twojego Lexusa smile.gif

Najwięcej się chyba dowiesz mając juz ten VIN.

A tak przy okazji - da sie jakoś "oszukać" Carfax? Jedyna możliwośc to chyba niezgłaszając szkody...? tak?

Napisano

zeby do tych, pewnie z rzadkoscia zlosnik.gif maksymalnie, 104km/h szybko przyspieszal grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Bo mniej się nie da. Nie produkują.

Napisano

> Bo mniej się nie da. Nie produkują.

W USA nie ma samochodów o mniejszych mocach?

Napisano
  • Autor

> W USA nie ma samochodów o mniejszych mocach?

W sumie to chyba nie. Ale mi chodziło o Altime - do wyboru masz dwie wersje silnikowe - 2.5L i 3.5L. Samochód jest duży i ciężki i 2.5l nie jest demonem przyspieszen.

Napisano
  • Autor

> Urodą nie grzeszy

A to ciekawe bo moim zdaniem Altima Coupe jest najladniejszym samochodem w swojej klasie cenowej.

ale i tak ładniejszy od Twojego Lexusa

> Najwięcej się chyba dowiesz mając juz ten VIN.

> A tak przy okazji - da sie jakoś "oszukać" Carfax? Jedyna możliwośc to chyba niezgłaszając

> szkody...? tak?

W przypadku drobiazgow typu wgnieciony blotnik czy wymieniony zderzak - tak. Wiekszych problemów się nie da ukryć. Jest tez inna baza danych w ktorej można znaleźć info którego nie ma Carfax, ale dostęp do niej jest tylko dla Policji.

Napisano
  • Autor

> Chevy Aveo, Ford Fiesta, itp

Chevrolet Aveo - masz racje. Ma tylko 140 KM.

Napisano
  • Autor

> kijowy.... ale mam coś normalnego

> klik

Moja córka nie lubi hatchbackow (podobnie jak ja). Zamiast Golfa jest Jetta, ale Altima jest o niebo ladniejsza.

Napisano
  • Autor

> żeby to w ogóle jechało ,bo klima i AT sporo z tego zabiorą

> HanYs

Trochę się martwie ze ta Altima będzie zbyt krowiasta. Ale cena do jakości/wygladu jest nieporownywalna z Honda i Toyota. Zreszta nowy Accord mi nie podchodzi a Camry jest strasznie badziewiasta w środku (mleczny plastik jak z zabawek). Probowalem namówić córkę na starego Accorda Coupe (2006 rocznik można 3.0 EX znaleźć w podobnej cenie jak 2008 Altima 2.5 S), ale jej się tylko Altima podoba. No i 350z ale ubezpieczenie powiedzialo NIE!

Napisano

> No i 350z ale ubezpieczenie powiedzialo NIE!

można wiedzieć ile ?

Napisano
  • Autor

> można wiedzieć ile ?

Agent nawet nie chciał dyskutować - powiedział "nawet nie myśl o tym samochodzie" - podobno 350Z jest kosztowne w ubezpieczeniu a w połączeniu z nastolatkiem to potężny wydatek.

Za altime jak trochę naklamie ze ja nią tez jeżdżę mam płacić $1200 rocznie - wiecej niż obecnie za oba lexusy razem. Ale poczatkujacy kierowca w połączeniu z olbrzymimi liability limits (które musimy mieć z powodu umbrella policy) to poważny wydatek.

Napisano

> Agent nawet nie chciał dyskutować - powiedział "nawet nie myśl o tym samochodzie" - podobno 350Z

> jest kosztowne w ubezpieczeniu a w połączeniu z nastolatkiem to potężny wydatek.

> Za altime jak trochę naklamie ze ja nią tez jeżdżę mam płacić $1200 rocznie - wiecej niż obecnie za

> oba lexusy razem. Ale poczatkujacy kierowca w połączeniu z olbrzymimi liability limits (które

> musimy mieć z powodu umbrella policy) to poważny wydatek.

czyli podobnie jak w PL spore zwyżki za "młodocianych" wink.gif u nas nie ma takiego nacisku na marki wink.gif

Napisano
  • Autor

> spokojnie wystarczy

> i do tego nie jest to paliwożerny silnik

> HanYs

Córka jak na razie jeździ bardzo ostrożnie i bez szalenstw - nie powinna mieć problemu z mniejsza mocą. Choć potrafi tez przygazowac jak trzeba - jednemu właścicielowi Corvette już pokazała ze GS zbiera się ostro (bo na nią zatrabil) smile.gif

Napisano
  • Autor

> czyli podobnie jak w PL spore zwyżki za "młodocianych" u nas nie ma takiego nacisku na marki

Tutaj nawet za kolor (czerwony) jest dopłata. Ale cena ubezpieczenia zależy bardziej od tego jak przez ubezpieczyciela postrzegany jest samochód niż ile jest warty - jak zmieniłem Saaba na GSa to pomimo ze samochód jest 3x wiecej wart to tutejsze AC mi wyszło znacznie taniej.

Napisano

> idąc Twoim tokiem myślenia w Polsce wszyscy jeżdżą 90 km/h

> HanYs

zlosnik.gif

w Polsce, zeby gdzies dojechac na czas zlosnik.gifgrinser006.gif to trzeba miec czym wyprzedzac... w w tych Stanach to ino sie kulosz, kruzujesz i ****, nic sie nie dzieje zlosnik.gif

Napisano

> w Polsce, zeby gdzies dojechac na czas to trzeba miec czym wyprzedzac... w w tych Stanach to ino

> sie kulosz, kruzujesz i ****, nic sie nie dzieje

bo cywilny samochód służy do przewiezienia Twoich czterech liter z A do B ,a nie rajdów ulicznych drive.gif

jak zbudują kiedyś normalne drogi w Polsce to też się bydziesz kuloł chopie wink.gifzlosnik.gif

czas podróżówania pomimo niższych prędkości jest krótszy ,bo na HWY jedziesz non stop te powiedzmy 70 mph

i ryzyko czołówki praktycznie nie istnieje

HanYs

Napisano

Znajdzie się więcej okoliczności niosących ryzyko: na przykład jazda "na przyśniciela" (przedziwne i bardzo groźne zachowania tych, co ponosi ich fantazja albo co śpią za kółkiem).

W NJ plagą jest jazda bez używania kierunkowskazów (czy w NV, IL i FL też tak macie???)

W NJ jeździ się zasadniczo o wiele za szybko. Jest też sporo wariatów pędzących szybciej, niż rozsądek podpowiada.

W NJ znak STOP jest czysto umowny - mało kto zatrzymuje się; dużo aut przejeżdża też na późnym żółtym / właściwie to już na wczesnym czerwonym (wciąż cieszymy się wolnością nie posiadania kamer robiących zdjęcia na światłach czerwonych; są za to kamery nagrywające różne zajścia na drodze).

Na marginesie - właśnie kolejny Jumbo Jet (B747) wystartował obładowany z Newarku. Wówczas lecą bardzo nisko...

Wracając do tematu:

W NJ przyjezdni nie znają lokalnych zwyczajów i stwarzają czasem zagrożenie: cały "peleton" pędzący, dajmy na to, 85 mil na godz. nagle ma przed sobą ciągnący się środkowym pasem wóz ze środkowego zachodu (zwłaszcza z legendarnego Ohio).

Przechodząc do małolatów za kółkiem - uaktywniają się po zmroku - jeżdżą w te i we w te swoimi odpicowanymi Civicami i Golfami i są naprawdę nieprzewidywalni.

Dodam na koniec, że obserwując z dystansu "jazdę polską" mam czasem wrażenie, że cywilizacja stanęła gdzieś na Odrze i Nysie Łużyckiej.

Napisano

> A Fiesta w US ile ma KM?

skonczmy tez zarty juz zlosnik.gif

samochod ma byc pewnie duzy i bezpieczny, jak sie cza... afroamerykanin zapatrzy i na tyl najedzie, na przyklad zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.