Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.4 16V zużycie oleju i obróbka głowicy

Featured Replies

Napisano

ile max może brak oleju 1.4 16V, bo mi przy mało spokojnej jeździe bierze około 1l na 1500 km ?

jesli się okaże że trzeba będzie zrzucić głowicę i wymienić uszczelniacze i ew. pierścienie to jak się zabrać za obróbkę głowicy:

- o ile można/powinno się powiększyć kanały

- czy jest na to jakiś patent oprócz roboty ręcznej np. wiertarka, kamień/szczotka/coś na elastycznym prowadzeniu

Napisano

> ile max może brak oleju 1.4 16V, bo mi przy mało spokojnej jeździe bierze około 1l na 1500 km ?

> jesli się okaże że trzeba będzie zrzucić głowicę i wymienić uszczelniacze i ew. pierścienie to jak

> się zabrać za obróbkę głowicy:

> - o ile można/powinno się powiększyć kanały

> - czy jest na to jakiś patent oprócz roboty ręcznej np. wiertarka, kamień/szczotka/coś na

> elastycznym prowadzeniu

weź pod uwage ze w 1.4 jest juz dosc duzy stopien sprezania, jezeli sie nie myle to 10.6 w serii

Napisano

> weź pod uwage ze w 1.4 jest juz dosc duzy stopien sprezania, jezeli sie nie myle to 10.6 w serii

głowa do zabielenia, a kanały może se dłubać jak chce zlosnik.gif

Napisano

> ile max może brak oleju 1.4 16V, bo mi przy mało spokojnej jeździe bierze około 1l na 1500 km ?

to pojeździj spokojnie i sprawdź ile Ci pobierze oleju nim rozbierzesz silnik i nic tam nie znajdziesz 270751858-jezyk.gif

Napisano

> weź pod uwage ze w 1.4 jest juz dosc duzy stopien sprezania, jezeli sie nie myle to 10.6 w serii

hundy mają 12

Napisano

> hundy mają 12

idąc tym tokiem rozumowania mephistopheles ma u siebie 21 w swiftcie zlosnik.gif, tu chodzi o to ze w 1.4 jest dosc ciasno sick.gif

Napisano
  • Autor

> to pojeździj spokojnie i sprawdź ile Ci pobierze oleju nim rozbierzesz silnik i nic tam nie

> znajdziesz

stąd pytanie ile to bierze (ew. ile może brać) przy mało spokojnej jeździe

P.S. a spokojnie pojeździć to mi się udaje raz lub dwa razy w m-cu 270751858-jezyk.gif

Napisano

> stąd pytanie ile to bierze (ew. ile może brać) przy mało spokojnej jeździe

> P.S. a spokojnie pojeździć to mi się udaje raz lub dwa razy w m-cu

moje 1,4 po weekendowej trasie 500km jadąc miejscami ok 200km/h ubyło ok. 0,5l (syntetyk shella 5w40) i zaznaczam że fura pali na dotyk, nie kopci i jest w ciągłej eksploatacji i nic się z silnikiem złego nie dzieje. Dla przykładu w moim jednośladzie jak cisnę tez olej ubywa, a sprzęt też jest zdrowy i ma serce jak dzwon i tez lata na syntetyku zlosnik.gif

Napisano

1.4 w standardzie bierze olej. Poza tym w ksiazce jest opisane poduszczalny pobor oleju i w 1.1 jest tez dostc spory

Napisano

> 1.4 w standardzie bierze olej. Poza tym w ksiazce jest opisane poduszczalny pobor oleju i w 1.1

> jest tez dostc spory

Jak by mi 1.1 paliło tyle co piszą to na złom,bym go wywalił.

Po remoncie przez 5kkm z 0,5 łyknął,a po 140kkm tłoki stukały,a oleju zużywał 100ml/1kkm

16v z opowieści wiem,że trochę biorą,druga kwestia-skąd 16v,ile nakręcone i ile składowany.

Koledze zakładającemu ten post napiszę wprost-tam gdzie to kupiłeś,zużycie oleju jest przypisane do silnika,Mój dół MPI z Pandy też miał niby 60kkm, grinser006.gifale stał tyle,zezdążyły się wrzery na gładziach zrobić i pierścionki zapiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.