Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ikonki na zegarach

Featured Replies

Napisano

Ikonka od świateł mijania przestała się podświetlać. Zamiast niej tli się ikonka od drogowych (widać to wyraźnie). Po włączeniu drogowych ta ikonka świeci się w pełni.

Same światła włączają się (chyba) normalnie. Wątpię żeby to miało jakiś wpływ na opisany problem, ale ostatnio wymieniałem kostkę od H4 w lewej lampie, bo poprzednia się zjarała (zaśniedziałe styki i się zrobiła temperaturka tongue.gif).

Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Z góry dzięki.

EDIT

Zrobiłem telefonem foto jak to wygląda. Na górze - włączone światła mijania, na dole - długie. Po prawo i po lewo nic innego się nie świeci co miałoby jakiś związek ze światłami.

swiatlauniak.jpg

Napisano

> Ikonka od świateł mijania przestała się podświetlać. Zamiast niej tli się ikonka od drogowych

> (widać to wyraźnie). (...)

wg mnie to po prostu nieszczelność kanałów w których są żarówki

Napisano

> wg mnie to po prostu nieszczelność kanałów w których są żarówki

a wg mnie to zamienił przewody w kostce od żarówki i teraz masę łapie przez włókno świateł drogowych i są takie cyrki lub ginie masa na żarówce

Napisano

sprawdź podłączenie tej żarówki, bo coś jest nie teges

poproś kogoś, żeby Ci włączał światła i sprawdź czy któreś robi sobie wolne

Napisano
  • Autor

> a wg mnie to zamienił przewody w kostce od żarówki i teraz masę łapie przez włókno świateł

> drogowych i są takie cyrki lub ginie masa na żarówce

Sprawdzałem wszystkie przewody przed wymianą kostki. Zresztą przez ponad 2 tygodnie po jej wymianie wszystko było OK. Chyba że coś się mogło przez ten czas poluzować i stąd ten problem. Sprawdzę jeszcze czy jak odłączę tę kostkę od lewej lampy to problem nadal pozostanie.

A tak jak mówiłem światła włączają się normalnie. Tylko na zegarach jest coś innego.

Napisano

U mnie tak lekko się świeciło, jak miałem niesprawne kostki.

To taka nieoficjalna funkcja informowania o błędach wink.gif

Napisano

> U mnie tak lekko się świeciło, jak miałem niesprawne kostki.

> To taka nieoficjalna funkcja informowania o błędach

u mnie dokładnie to samo..coś nie styka coś zaśniedziałe czy coś w tym stylu przy kostkach.

Napisano

> u mnie dokładnie to samo..coś nie styka coś zaśniedziałe czy coś w tym stylu przy kostkach.

U mnie kostek już nie było wink.gif Tak się topiły, że aż się rozpuściły zupełnie i "wykapały się" zeby.GIF

Wymiana, nowe styki i po kłopocie ok.gif

Napisano

> U mnie kostek już nie było Tak się topiły, że aż się rozpuściły zupełnie i "wykapały się"

> Wymiana, nowe styki i po kłopocie

U mnie było to samo. Kostki/styki. Tak samo mi się stopiły wink.gif

Ale już po problemie.

Napisano
  • Autor

> U mnie było to samo. Kostki/styki. Tak samo mi się stopiły

> Ale już po problemie.

OK, wreszcie byłem w stanie spojrzeć co tam się dzieje. Niestety problem leży chyba gdzieś głębiej. Kostka jest świeżo wymieniona i znów ten sam przewód się grzeje i topi kostkę (ten sam co w starej kostce).

Ja się słabo znam na elektronice, ale pomógł mi człowiek który się trochę bardziej na tym zna. Stwierdził że jest słaba masa i próbował połączyć bezpośrednio "-" z akumulatora z kablem masy w kostce - nic to nie dało.

Zmieniłem też żarówkę, ale miałem pod ręką tylko jakąś starą z Polampu (chyba nieużywaną), którą trzymałem na wszelki wypadek - efekt był taki, że niebieska kontrolka (od długich) świeciła się tak samo mocno, niezależnie od tego czy włączone były światła mijania, czy długie.

Po odłączeniu kostki z lewej lampy kontrolka długich już się nie podświetla. Tak samo po wyjęciu bezpiecznika od lewego światła mijania.

Spryskałem kostkę Elektrosolem i czekam aż wyparuje - może w czymś to pomoże. Co jeszcze mogę zrobić?

Napisano

sprawdź czy żarówka nie ma przebicia, a najlepiej założyć przekaźniki

u siebie zrobiłem instalacje do świateł na kablach 2,5mm2 i nie ma prawa się coś topić albo grzać smile.gif koszt całej instalacji to max 50 zł

Napisano
  • Autor

> sprawdź czy żarówka nie ma przebicia,

Na 90% masz rację wink.gif Próbowałem zamieniać żarówki stronami i chyba faktycznie jedna ma jakieś przebicie

> a najlepiej założyć przekaźniki

> u siebie zrobiłem instalacje do świateł na kablach 2,5mm2 i nie ma prawa się coś topić albo grzać

> koszt całej instalacji to max 50 zł

Mam w planie tą instalację od jakiegoś czasu, ale po drodze jest jeszcze sporo innych, ważniejszych wydatków, a fundusze są ograniczone wink.gif w tym roku już poszło 740 zł nie licząc benzyny, a chyba jeszcze w połowie wszystkich koniecznych prac nie jestem... Więc instalacja sobie poczeka 270751858-jezyk.gif

Dziękuję wszystkim za pomoc wink.gif

Napisano

> Na 90% masz rację Próbowałem zamieniać żarówki stronami i chyba faktycznie jedna ma jakieś

> przebicie

> Mam w planie tą instalację od jakiegoś czasu, ale po drodze jest jeszcze sporo innych, ważniejszych

> wydatków, a fundusze są ograniczone w tym roku już poszło 740 zł nie licząc benzyny, a chyba

> jeszcze w połowie wszystkich koniecznych prac nie jestem... Więc instalacja sobie poczeka

> Dziękuję wszystkim za pomoc

tylko 740 zł bez benzyny... hm... może ja nie będę liczył bo bym się załamał... swoją drogą przy takim przebiciu z tego co pamiętam to możesz mieć też objaw świecenia się różnie żarówek (tj w jednej lampie drogowa w drugiej mijania) i dla własnego bezpieczeństwa warto to zrobić na już, a przekaźniki przy okazji smile.gif

Napisano
  • Autor

> tylko 740 zł bez benzyny... hm... może ja nie będę liczył bo bym się załamał... swoją drogą przy

Nooo, ale ja na samochód wydałem praktycznie 95% tego co zarobiłem w tym roku wink.gif oczywiście tutaj już wliczam benzynę.

> takim przebiciu z tego co pamiętam to możesz mieć też objaw świecenia się różnie żarówek (tj w

> jednej lampie drogowa w drugiej mijania) i dla własnego bezpieczeństwa warto to zrobić na już,

> a przekaźniki przy okazji

Ale co na już? Żarówkę zmienić? To chyba oczywiste zeby.GIF Jak nie zmienię, to mi się znowu kostka zjara.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.