Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(BUUUM) ile za to i czy generalli robi problemy?

Featured Replies

Napisano

Panowie, tak się stało, że się... i efekt jest jak na fotce. Do roboty zderzak, klapa, podłoga, podłużnica, pas tylny (?). Ile powinno za to wypłacić TU?

Co się dzieje w przypadku orzeczenia szkody całkowitej - jest opcja, żeby 'wrak' sobie zostawić?

283955544-rower2.jpg

Jakie macie doświadczenia z Generalli?

post-80839-14352508874135_thumb.jpg

Napisano

> Panowie, tak się stało, że się... i efekt jest jak na fotce. Do roboty zderzak, klapa, podłoga,

> podłużnica, pas tylny (?). Ile powinno za to wypłacić TU?

> Co się dzieje w przypadku orzeczenia szkody całkowitej - jest opcja, żeby 'wrak' sobie zostawić?

W przypadku szkody cąłkowitej dostaniesz kasę pomniejszoną o wartość wraku + "wrak".

Napisano

> W przypadku szkody cąłkowitej dostaniesz kasę pomniejszoną o wartość wraku + "wrak".

dodam od siebie, ze auto sprzed szkody wycenia Ci bardzo nisko, wrak po szkodzie dosc wysoko, a wiec roznica bedzie bardzo niska i dostaniesz grosze...

Napisano

> Panowie, tak się stało, że się... i efekt jest jak na fotce. Do roboty zderzak, klapa, podłoga,

> podłużnica, pas tylny (?). Ile powinno za to wypłacić TU?

chcesz kase do ręki czy bezgotówkowo w warsztacie?

jak do ręki to się będziesz z nimi bujał i dzwonił do 16735273 panienek żeby łaskawie udzieliły poprawnej informacji

> Co się dzieje w przypadku orzeczenia szkody całkowitej - jest opcja, żeby 'wrak' sobie zostawić?

> Jakie macie doświadczenia z Generalli?

tak - negatywne

szkoda zgłaszana z AC, auto w warsztacie żeby bezgotówkowo naprawili, a efekty:

od wstawienia do rozpoczęcia naprawy czekałem 16dni!!!!

naprawa tydzień

po 30 dniach NIE zamknięta szkoda

informacje na info lini każdy udziela inne

centrum likwidacji szkód w katowicach chamy! jak nie opierdzielisz kierownika to NIC nie załatwisz

ROZWIĄZAŁEM z nimi umowę i NIE polecam

Napisano

> dodam od siebie, ze auto sprzed szkody wycenia Ci bardzo nisko, wrak po szkodzie dosc wysoko, a

> wiec roznica bedzie bardzo niska i dostaniesz grosze...

ale za to składka była pewnie bardzo atrakcyjna ...

Napisano

> dodam od siebie, ze auto sprzed szkody wycenia Ci bardzo nisko, wrak po szkodzie dosc wysoko, a

> wiec roznica bedzie bardzo niska i dostaniesz grosze...

różnie bywa

mi wycenili w sam raz - w sumie dostałem cenę rynkową.

Napisano
  • Autor

na ile moga wycenic powyzsze? mial ktos podobne zdarzenie?

Napisano

> na ile moga wycenic powyzsze? mial ktos podobne zdarzenie?

Coś podobnego PZU wyceniło - koszt naprawy - ~4000zł. ASO Naprawiło za 6500zł.

Wymieniona klapa, zderzak i lampa. Klepanie i malowanie błotnika.

Innym razem koszt naprawy oceniony przez Hestię wyniosł ~5000zł. ASO wyceniło na 12000zł, więc Hestia orzekła szkodę całkowitą. Wrak oszacowali na 5500, a 6600 przelali na konto.

Przy szkodzie całkowitej, szacują wartość pozostałości i resztę dopłacają na konto. To co dopłacą nie będzie miało związku z kosztem naprawy.

Napisano

> na ile moga wycenic powyzsze? mial ktos podobne zdarzenie?

Ile warte jest to auto?

Jezeli podloga dostala to mysle, ze mozesz spodziewac sie szkody calkowitej...

Niestety przy starszych autach nie trzeba zbyt wiele.

Aczkolwiek nie mowie, ze to zle bo ja na szkodzie calkowitej pare PLN bylem do przodu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ile warte jest to auto?

ca. 10 kpln?

Napisano

Moje doświadczenia z Generali:

1. Zgłoszenie szkody przyjęli ok i nawet nie kombinowali, ze brak podpisu właściciela firmy czy czegoś tam

2. Rzeczoznawca ich niedorobiony, kiedy zapytałem czy dany element kwalifikuje do naprawy czy do wymiany, unikał odpowiedzi, ze niby nie słyszy. Kiedy zapytałem prosto w twarz to dalej sie wykrecał mówiąc zobaczymy. Przecież widząc już wie czy naprawa czy wymiana ale pewnie chciał sprawdzić jaki koszt.

3. Oczywiście standardowe rżnięcie w tyłek zgodne z normą ubezpieczeniową - wycena naprawy ok 3300 PLN netto, w ASO naprawa zrobiona za 8500 PLN, zakres naprawy bez zmian. Z racji tego, ze auto warte ok 17 kPLN zażyczyli sobie zdjeć po naprawie.

4. Przyszła informacja, ze nie zakończyl;i sprawy z powodu braku potwierdzenia zdarzenia sprawcy (było oświadczenie, świadek, bez Policji), na szczęście naprawa bezgotówkowa wiec ne ja sie musze z tym bujać.

Wiesz, firma ubezpieczeniowa jak każda inna pewnie, zasada zawsze jest taka sama, jeśli chcesz zgarnać kase i być do przodu na szkodzie to raczej nie da rady, jeśli chcesz naprawić auto, zeby było git to naprawa bezgotówkowa i nie ma problemu. Oczywiście kłody pod nogi i opóźnienia to norma.

Napisano

> ca. 10 kpln?

To mysle, ze jest szansa, ze uda sie to spokojnie naprawic przy rozliczeniu bezgotowkowym ok.gif

Napisano

> Wiesz, firma ubezpieczeniowa jak każda inna pewnie, zasada zawsze jest taka sama, jeśli chcesz

> zgarnać kase i być do przodu na szkodzie to raczej nie da rady, jeśli chcesz naprawić auto,

> zeby było git to naprawa bezgotówkowa i nie ma problemu. Oczywiście kłody pod nogi i

> opóźnienia to norma.

ooo czyli nie tylko ja miałem takie perypetie z nimi.

Warto naświetlić temat takich ubezpieczycieli. W końcu składki za ubezpieczenie nie są małe i w zamian człowiek nie powinien prosić tylko żądać swojego

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.