Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z legalizacja gazu

Featured Replies

Napisano

mam problem z legalizacja gazu, jakis czas temu zalozylem gaz i nie dostalem od goscia zadnych papierow na to, mial mi zalatwic niespiesznie bo i tak chcialem zalatwic wszystko przy przegladzie corocznym, no ale dupa bo gosc sie zwinal i ani widu ani slychu (nie odbiera tel.). co mam zrobic bo przeglad sie konczy a nikt mi przeciez nie podbije bez papierow na gaz. help

Napisano

Co to znaczy się zwinął ? Zakładał Ci gaz w namiocie ? Przecież jakąś działalność prowadził chyba, co ? Teraz to jedynie doniesienie o popełnieniu oszustwa i/lub do skarbówki o niewystawienie rachunku za wykonaną pracę. Mam nadzieję, że wiesz jak się gość nazywał i jak jego firma się nazywała ?

Pozdr

Napisano

> mam problem z legalizacja gazu

Czyli nie masz faktury, homologacji na całość, homologacji na butlę ani wbitej instalki w dowód?

To z tego co masz zostanie Ci tylko zbiornik - da się zdobyć wtórnik jego homologacji. Reszta do wymiany w warsztacie, który wystawi Ci papiery. Podobno są tacy mechanicy, co wystawią na lewo - ale ja w to nie wierzę (a na pewno przestaną wydawać, jak ich dane pojawią się w necie).

Napisano

> mam problem z legalizacja gazu, jakis czas temu zalozylem gaz i nie dostalem od goscia zadnych

> papierow na to, mial mi zalatwic niespiesznie bo i tak chcialem zalatwic wszystko przy

> przegladzie corocznym, no ale dupa bo gosc sie zwinal i ani widu ani slychu (nie odbiera

> tel.). co mam zrobic bo przeglad sie konczy a nikt mi przeciez nie podbije bez papierow na

> gaz. help

Najprostsza metoda i zarazem najdroższa to ponowny montaż gazu i jak już ktoś pisał zostanie Ci sam zbiornik na ktorego musisz zdobyć papier tzn wtórnik badania i homologacji.

Napisano

Wiem, że nie pomogę, ale ciekawość nie pozwala mi nie zapytać, po co tak kombinowałeś? Żeby oszczędzić te kilkadzesięt złotych różnicy w cenie przeglądu?

Sprawdź sobie w ogóle, czy ten koleś (jego firma) jest sktualnie uprawniony do montażu LPG w samochodach.

Napisano

> Wiem, że nie pomogę, ale ciekawość nie pozwala mi nie zapytać, po co tak kombinowałeś? Żeby

> oszczędzić te kilkadzesięt złotych różnicy w cenie przeglądu?

waytogo.gif

u mnie ojciec to przynajmniej zawalił przez nieznajomość przepisów i ich zmianę między czasie

mnie kosztowało to ok 1000zł (nowy rduktor, butla i wielozawór)

dostałem homologację+fakturę i prędziutko do WK

być może da się uzyskać papier od importera ?

butla faktycznie nie problem, bo wtórnik producent wyda

Napisano

> Pierwsze pytanie kto Ci to zakladal ?

> p.s. moze tu zagadaj

Tu Ci pomogą wink.gif

koszt tak jak w aukcji 300zł, dostaniesz wszystkie potrzebne papiery poza tym na zbiornik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.