Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ATV - quad

Featured Replies

Napisano

Tak się zastanawiam nad zakupem quada.

Mamy tu jakąś mocną kadrę zajmującą się czymś takim?

Powiedzmy używka do 5000 pln dla człowieka 1,90 m i 100 kg. Da radę coś znieść czy szkoda sobie zatracać gitarę?

AHA coś co da się zarejestrować jako pojazd samochodowy bo jakoś upośledzony jestem i nie mam prawka na motor i traktor ( bo ponoć można ATV zarejestrować na te 3 metody).

Jakieś rady informacje?

Przeznaczenie wycieczki poza miasto wypady w teren ( delikatny) może towarzystwo kolegą z grupy samochodów 4x4 w wypadach no i najważniejsze codzienne dojazdy do pracy biglaugh.gif - ale to ostatecznośc

Napisano

za 5 tys to nic nie kupisz, ale jakbys juz sie uparl to rozgladaj sie za Linhaiem chyba najlepszy z chinszczakow. Zarjestrowac mozna tylko jako pojazd samochodowy inny na kat B

Napisano

> AHA coś co da się zarejestrować jako pojazd samochodowy bo jakoś upośledzony jestem i nie mam

> prawka na motor i traktor ( bo ponoć można ATV zarejestrować na te 3 metody).

Jak ja robiłem prawko to traktor łapał się pod B.

Napisano

> Jak ja robiłem prawko to traktor łapał się pod B.

samym ciagnikiem caly czas mozna jezdzic na B

Napisano

> Tak się zastanawiam nad zakupem quada.

> Mamy tu jakąś mocną kadrę zajmującą się czymś takim?

> Powiedzmy używka do 5000 pln dla człowieka 1,90 m i 100 kg. Da radę coś znieść czy szkoda sobie

> zatracać gitarę?

Za ta kase? Nie, raczej nie ma szans kupienia kupienia czegos do jazdy i bezawaryjnego.

Napisano
  • Autor

> Za ta kase? Nie, raczej nie ma szans kupienia kupienia czegos do jazdy i bezawaryjnego.

znalazłem coś takiego co panowie na to:

1 stosunkowo niedaleko

2

3

Napisano

> znalazłem coś takiego co panowie na to:

> 1 stosunkowo niedaleko

> 2

> 3

Znajomy jest fanem ATV: Pierwszy sprzet jaki kupil to byl chinol - po pol roku zbudowal wlasny sprzet w oparciu o silnik z gs500. Okazalo sie ze sprzet pospawany w garazu byl o wiele bardziej bezawaryjny niz to co kupil.

Napisano
  • Autor

> Znajomy jest fanem ATV: Pierwszy sprzet jaki kupil to byl chinol - po pol roku zbudowal wlasny

> sprzet w oparciu o silnik z gs500. Okazalo sie ze sprzet pospawany w garazu byl o wiele

> bardziej bezawaryjny niz to co kupil.

Ale te co zapodałem to raczej markowe są cfaniaczek.gif

Napisano

> Ale te co zapodałem to raczej markowe są

Wybacz, zacytowalem niewlasciwego posta.

Napisano
  • Autor

> Wybacz, zacytowalem niewlasciwego posta.

ok.gif

Napisano

> Znajomy jest fanem ATV: Pierwszy sprzet jaki kupil to byl chinol - po pol roku zbudowal wlasny

> sprzet w oparciu o silnik z gs500. Okazalo sie ze sprzet pospawany w garazu byl o wiele

> bardziej bezawaryjny niz to co kupil.

Jeśli bez zmrużenia okiem kupiłbys 10 letnie cinquecento to tak - te quadziki powinny Ci pasować.

IMO to troche marnowanie kasy.

Jeśli pasjonują Cię szybkość, skoki etc - więcej funu będziesz miał z crossa (za te 5k kupisz jakaś uzywaną 125cm3).

Jeśli natomiast bardziej nastawiasz się na przeprawy albo turystykę to te maszyny się zupełnie się do tego nie nadają. Na sensowną używaną przeprawówkę trzeba wydać 12-18k.

Napisano

> Jeśli pasjonują Cię szybkość, skoki etc - więcej funu będziesz miał z crossa

Mozesz podac argumenty?

Kumpel nie ma problemu z tym zeby jezdzic szybko, skakac i szalec tak samo jak na crossie.

Oto dowod (czesciowy bo film troche w innym celu krecony):

Napisano
  • Autor

> Jeśli pasjonują Cię szybkość, skoki etc - więcej funu będziesz miał z crossa (za te 5k kupisz jakaś

> uzywaną 125cm3).

krosy odpadają nie mam prawka na motor

> Jeśli natomiast bardziej nastawiasz się na przeprawy albo turystykę to te maszyny się zupełnie się

> do tego nie nadają. Na sensowną używaną przeprawówkę trzeba wydać 12-18k.

szukam czegoś na początek więc żadne hardkorowe przeprawowe zabawy nie będą na początku.

Chodzi mi raczej o opinie na temat tego co zapodałem szczególnie ten egzemplarz ze Starachowic. Więc będę niezmiernie wdzięczny za opinie nt tych podanych powyżej.

Napisano

> Jak ja robiłem prawko to traktor łapał się pod B.

tak ale bez przyczepy hehe.gif

Napisano

> Chodzi mi raczej o opinie na temat tego co zapodałem szczególnie ten egzemplarz ze Starachowic.

> Więc będę niezmiernie wdzięczny za opinie nt tych podanych powyżej.

Co do tego w jakim on jest stanie mechanicznym to nic Ci nie podpowiem - nie jestem mechanikiem.

Na ATV polska jest poradnik dla osób kupujących używanego gada - skorzystaj z niego bo jest dość jasno opisane co sprawdzać.

Co do samej maszyny to ja też nie gustuję w ośkach ale na tyle co miałem okazję pojeździć na blasterze to:

1,. Dla mnie jest on za mały (184cm, 90kg). Tutaj pewnie chodzi bardziej o subiektywne wrażenie ale tym niemniej na Twoim miejscu bym nie tylko na niego wsiadł ale i pojeździł trochę (inaczej się układasz na maszynie jak wchodzisz w zakręty, jedziesz pod górkę, skaczesz etc).

2. Moc przy jeździe prosto po utwardzonej żwirówce wydaje się ok ale przy sporej wadze jeźdźca może mieć problem z podjechaniem np. pod stromą górkę z sypkiego piachu.

3. Silnik ma zupełnie inny dzwięk i inaczej pracuje niż np. w raptorach. Mi to nie przeszkadza ale są ludzie dla których to jest ważne.

4. Nie ma biegu wstecznego - jak dla mnie to duży minus.

A tak wogóle to sprawdzona i ponoć bardzo popularna konstrukcja (nie u nas - do nas głównie trafiają te maszyny z usa).

Jeśli będziesz się na nim dobrze czuł i nie stwierdzisz żadnych wad mechanicznych to bierz. Cena jest na tyle sensowna, że jak Ci się znudzi albo będziesz chciał coś wiekszego to możesz go odsprzedać bez straty albo z jakąś minimalną (dla następnego kupującego, to czy quad ma 8 czy 9 lat nie będzie miało wielkiego znaczenia - te maszyny traca na wartości głownie przez pierwsze 2-3 lata).

Napisano

Z mojego doświadczenia quady te bedą dla Ciebie za małe

Jak będziesz chciał dołożyć to mam do sprzedania suzi kingquad 750 2008 r 4000 km przebiegu

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

ja mam raptora 700 grinser006.gif

za 5k nawet nie kupuj bo sie zrazisz do atv grinser006.gif

do twojej wagi i wzrostu to taki raptor 700 lub 660 byłby w sam raz, ewenualnie 450 wszystko inne za małe wielkosciowo, bo z pojemnoscia idzie tez wielkosc quada

da sie rej jako samochodowy inny do 15kw ale sa z tym rózne problemy

najłatwiej dostosowac quada do pojazdu wolnobieżnego - ja go tak używam jeżdzac po ulicy grinser006.gif

kiedys tez jak ty chcialem kupic za 5 pozniej za 10k chinszyzne , pozniej chcialem nowke yamahe 250 ale okazła sie za mala, dozbierałem i kupilem nówke 700 grinser006.gif i jest ogien z du...y grinser006.gif

jak masz pytania pisz na gg grinser006.gif

Napisano

Dołóż kolejne 5tyś i kup porządnego quada np LS 250

Napisano

> za ile ?

za 10tyś a czasami nawet taniej 08r da się mieć, oczywiście nówka sztuka.

Napisano

> za 10tyś a czasami nawet taniej 08r da się mieć, oczywiście nówka sztuka.

Bzdury kolega pisze.

Suzuki KQ 750 nówka sztuka (rocznik 2008/2009) kosztuje ~30k PLN w normalnej dystrybucji (gwarancja w PL) lub ok 25k przy pojazdach sprowadzanyach z USA (gwarancję mają w USA).

Uzywany 2-latek z przebiegiem ok 4k kosztuje ~20k.

Jeśli ktoś sprzedaje takiego quada za 10k to albo ma nierówno pod sufitem albo z taką maszyną jest naprawdę coś nie tak.

Napisano

> za ile ?

15 000 pln (cena nie negocjowalna na allegro pojawi sie 18 000 )

dołozone osłony ricochet

przy przebiegu 3900 km wymieniony pasek napedowy

Quad nosi slady jazdy brakuje mnostwa spinek , porysowany itp

Normalnie eksploatowany i serwisowany

Pozdrawiam

Ps. Kolor CAMO do tego quad zarejestrowany a to duzy plus

Napisano

> Bzdury kolega pisze.

O jakim quadzie myślisz, bo ja myślę o LS 250S a Ty pewnie o innym.

Napisano

> za 5kzł nie kupisz nic sensownego ostatnio testowałem to:

> bashan 200

tragedia,pekajace felgi rama itp

Napisano

> za 5kzł nie kupisz nic sensownego ostatnio testowałem to:

> bashan 200

zadnych 200-250 i zadnych chin grinser006.gif

minimum do jego wymiarow to raptor 660 za ok 10-12k

lub nowsza 700 od 14k w góre grinser006.gif

Napisano

> O jakim quadzie myślisz, bo ja myślę o LS 250S a Ty pewnie o innym.

Ja nie wiem o czym kolega myśli - widzę o czym kolega pisze.

Wątek leci tak:

hubertmlody: Jak będziesz chciał dołożyć to mam do sprzedania suzi kingquad 750 2008 r 4000 km przebiegu

kondziu: za ile?

krzysiek82: za 10tyś a czasami nawet taniej 08r da się mieć, oczywiście nówka sztuka.

dlatego mnie to trochę zdziwiło, że ktoś odpisuje na pytanie o cene gada kogoś jeszcze innego i do tego podaje cenę z kosmosu smile.gif

Napisano

> tragedia,pekajace felgi rama itp

toż to Panie chiny zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

W tej cenie szukaj hondy i kawasaki, będą to starsze sprzęty ale przeżyją niejednego chinola.

Nie wiem czy Ci zależy na 4x4 ale czasem się przydaje (choć czasem też zwiększa awaryjność).

Przykłady...

honda

honda

kawasaki

kawasaki

Nie patrz na wygląd bo plastikami się nie jeździ.

Za 6, 7 tys możesz mieć sporo lepsze sprzęty, ładniejsze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.