Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda w baku - kia ceed 1,6 crdi

Featured Replies

Napisano

Zanabyłem idealne autko dla żonki i siebie a mianowicie kię Ceed.

Silniczek 1.6 przebieg znikomy i niestety po przyjeździe do domu 300 km zostało wlane paliwo jak się okazało z dużą ilością wody.

Przy samym wlewaniu mnie nie było ale finalnie po odpaleniu auto chwile pojeździło a jak pochodziło już nie odpaliło. Pojawiła się kontrolka wody w filtrze paliwa. Po spuszczeniu efekt ten sam chwile popracowała pompa i po imprezie znowu filtr pełen.

W pon rano Kia assistance wiezie auto do ASo na naprawę. Jedyny plus to AC które jakby co pokryje kosztowną naprawę. Na dieslu znam się w stopniu podstawowym i myślę czy mogłyby jakieś konsekwencje złego paliwa. Auto pracowało na złym paliwie 2 minuty a potem już po zgaszeniu nie odpaliło. Zastanawiam się czy wystarczy wyczyścić układ czy mogło coś paść.

Napisano

> Zanabyłem idealne autko dla żonki i siebie a mianowicie kię Ceed.

> Silniczek 1.6 przebieg znikomy i niestety po przyjeździe do domu 300 km zostało wlane paliwo jak

> się okazało z dużą ilością wody.

> Przy samym wlewaniu mnie nie było ale finalnie po odpaleniu auto chwile pojeździło a jak pochodziło

> już nie odpaliło. Pojawiła się kontrolka wody w filtrze paliwa. Po spuszczeniu efekt ten sam

> chwile popracowała pompa i po imprezie znowu filtr pełen.

> W pon rano Kia assistance wiezie auto do ASo na naprawę. Jedyny plus to AC które jakby co pokryje

> kosztowną naprawę. Na dieslu znam się w stopniu podstawowym i myślę czy mogłyby jakieś

> konsekwencje złego paliwa. Auto pracowało na złym paliwie 2 minuty a potem już po zgaszeniu

> nie odpaliło. Zastanawiam się czy wystarczy wyczyścić układ czy mogło coś paść.

ja nie byłbym przekonany co do tego, że AC pokryje ci koszt mechanicznej naprawy silnika spowodowanej niewiedza, głupotą albo może po prostu przypadkiem.

Napisano
  • Autor

> ja nie byłbym przekonany co do tego, że AC pokryje ci koszt mechanicznej naprawy silnika

> spowodowanej niewiedza, głupotą albo może po prostu przypadkiem.

przypadkiem raczej, aczkolwiek auto miało mieć wizyte na wymiane filtra paliwa i zobaczymy co stwierdzą. A Ac pokrywa takie szkody już się dowiadywałem

Napisano

Fajne AC, ale swoją drogą skończy sie na spuszczeniu syfu z układu, wymianie filtra i zalaniu dobrym paliwem.

Raczej nic sie silnikowi nie powinno stać.

Krawiec

Napisano
  • Autor

> Fajne AC, ale swoją drogą skończy sie na spuszczeniu syfu z układu, wymianie filtra i zalaniu

> dobrym paliwem.

> Raczej nic sie silnikowi nie powinno stać.

> Krawiec

chyba wtryski trzeba wyczyswcic cos mi sie o uszy obiło... A Ac pełne w pzu po tym gdy kiedys w nowym murano sie silnik zajarał u szwagra a naprawa ponad 100 we wyszła i wole dopłacic ale miec pewnosc ze jak cos awaria naprawiona bedzie.

Napisano

A co to za AC takie dziwne? hmm.gif OK, w razie unieruchomienia auta z AC pokrywa się koszty holowania, parkingu, nawet hotelu dla kierowcy i pasażerów (do tego koszty transportu do punktu docelowego lub do domu), ale pierwszy raz słyszę, żeby z AC miały iść koszty naprawy icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> A co to za AC takie dziwne? OK, w razie unieruchomienia auta z AC pokrywa się koszty holowania,

> parkingu, nawet hotelu dla kierowcy i pasażerów (do tego koszty transportu do punktu

> docelowego lub do domu), ale pierwszy raz słyszę, żeby z AC miały iść koszty naprawy

Zobaczymy. Bo jakos tak wyszło że tesciu zalał takiego dynksa rano do usuwania wody i auto własnie odpaliło. Wiec o własnych siłach na wymiane pojedzie.

Napisano

> Zobaczymy. Bo jakos tak wyszło że tesciu zalał takiego dynksa rano do usuwania wody i auto własnie

> odpaliło. Wiec o własnych siłach na wymiane pojedzie.

Proponowałbym jednak dać sobie na wstrzymanie z rzeźbieniem z "dynksami", tylko jak bozia przykazała pojechać do serwisu, gdzie zleją paliwo, wymienią filtr i będzie lala.

Jeżeli faktycznie jest jakiś syf w paliwie to możesz tym sprawę zdecydowanie pogorszyć.

Napisano
  • Autor

> Proponowałbym jednak dać sobie na wstrzymanie z rzeźbieniem z "dynksami", tylko jak bozia

> przykazała pojechać do serwisu, gdzie zleją paliwo, wymienią filtr i będzie lala.

> Jeżeli faktycznie jest jakiś syf w paliwie to możesz tym sprawę zdecydowanie pogorszyć.

spokojnie odpalil ale auto stoi i jutro jedzie na czyszczenie, okazało sie że moge to zrobic w hyundaiu u nas w miescie a nie 70 km dalej w aso ki

Napisano

a czemu nie chcesz likwidowac usterki na koszt stacji? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> a czemu nie chcesz likwidowac usterki na koszt stacji?

bo na fv jest różnica w dwóch literkach rejestracji. Po prostu tankuje na firme i moje auto jeszcze nie jest w rejestrze

Napisano

> spokojnie odpalil ale auto stoi i jutro jedzie na czyszczenie, okazało sie że moge to zrobic w

> hyundaiu u nas w miescie a nie 70 km dalej w aso ki

Twoja kasa-Twoja decyzja.

Napisano

> bo na fv jest różnica w dwóch literkach rejestracji. Po prostu tankuje na firme i moje auto jeszcze

> nie jest w rejestrze

Czyli strach przed US? hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli strach przed US?

nie nie us tylko po prostu fv i rej auta nie pokrywają się

Napisano

> nie nie us tylko po prostu fv i rej auta nie pokrywają się

Spuścić wszystko z baku, wyjąć filtr paliwa, zalać czyste paliwo, pozwolić przepłukać pompie przewody, założyć nowy filtr, jeździć, jak już odpaliło - ASiO nic więcej nie zrobi. Jeśli woda nabroiła to gorzej nie będzie.

Napisano
  • Autor

> Spuścić wszystko z baku, wyjąć filtr paliwa, zalać czyste paliwo, pozwolić przepłukać pompie

> przewody, założyć nowy filtr, jeździć, jak już odpaliło - ASiO nic więcej nie zrobi. Jeśli

> woda nabroiła to gorzej nie będzie.

Spoko. Wiesz auto na gwarancji pozatym mają zrobić dwie poprawki lakiernicze gwarancyjne bo wyszły dwa purchy koło lampy stopu. A co do fv to mamy takie hobby w rodzinie że każde auto ma w rejestracji RST 99xx lub RST xx99 po prostu się pomylono się z tym. A nie jest to trudne bo tych aut jest trochę

Napisano
  • Autor

> IMHO niekoniecznie problem jest związany z H2O.Może benzyną to auto ktoś potraktowała zamiast ON

nie nie na bank diesla ma zalanego.

Napisano
  • Autor

> A z jakiej stacji takie dobre paliwo?

Bliska. Ale o so chodzi nie wiem bo zrobiłem na ich pb kilkadziesiat tysiecy km

Napisano

> Bliska. Ale o so chodzi nie wiem bo zrobiłem na ich pb kilkadziesiat tysiecy km

pewnie bio

Napisano
  • Autor

> pewnie bio

żadne bio.

Auto naprawione wymienili filtr paliwa który był do wymiany przy przebiegu 18 tys kilometrów. ASO Tarnów go nie zmieniło. W baku była masa syfu z kiku miesiecy. ogólnie auto zasuwa aż milo wyczyscili wszystko i jest si

Napisano

> wymienili filtr paliwa który był do wymiany przy przebiegu 18 tys kilometrów. ASO

> Tarnów go nie zmieniło. W baku była masa syfu z kiku miesiecy.

ale że co - jeździsz bez korka w baku i liście do wnętrza lecą, czy jak? hmm.gifniewiem.gif

Napisano
  • Autor

> ale że co - jeździsz bez korka w baku i liście do wnętrza lecą, czy jak?

pokazali mi to co wyczysćili. Tam były czarne paprochy i masa syfu typu woda. Nie wiem jakim cudem ktoś kto tankował na markowych stacjach mógł to mieć w baku ale ok. wyczyszczone i po problemie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.