Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda pod nogami kierowcy >proszę o pomoc<

Featured Replies

Napisano

W moim seju od dłuższego czasu zbiera się woda pod nogami kierowcy.

Z kąd ta woda się tam bierze??

Nie jest to napewno płyn chłodzący itp.

Jak pozostawie seja na deszczu to po pół dnia stoi woda:/

Napisano

> W moim seju od dłuższego czasu zbiera się woda pod nogami kierowcy.

> Z kąd ta woda się tam bierze??

> Nie jest to napewno płyn chłodzący itp.

> Jak pozostawie seja na deszczu to po pół dnia stoi woda:/

Zasłoń wlot przy szybie i zobacz czy dalej będzie się robić mokro.

Coś mi się zdaje ,że ci naleciały liście albo jakiś syf i sie pozapychało. Jak pada to leci nie tam gdzie trzeba.

Napisano
  • Autor

> Zasłoń wlot przy szybie i zobacz czy dalej będzie się robić mokro.

> Coś mi się zdaje ,że ci naleciały liście albo jakiś syf i sie pozapychało. Jak pada to leci nie tam

> gdzie trzeba.

Sprawdzę, dzięki za podpowiedź:D

Napisano

> W moim seju od dłuższego czasu zbiera się woda pod nogami kierowcy.

> Z kąd ta woda się tam bierze??

> Nie jest to napewno płyn chłodzący itp.

> Jak pozostawie seja na deszczu to po pół dnia stoi woda:/

a moze uszczelka z szyby gdzies nie trzyma ?

Napisano

> Zasłoń wlot przy szybie i zobacz czy dalej będzie się robić mokro.

> Coś mi się zdaje ,że ci naleciały liście albo jakiś syf i sie pozapychało. Jak pada to leci nie tam

> gdzie trzeba.

U mnie też się leje w ccs. Tyle że woda zbiera się po stronie pasażera. Skąd może się lać? Miałem zakładać nowy temat, ale dobrze że kolega o to zapytał

Napisano

Tak jak już wcześniej wspomniałem.

Zdarzyło mi się ,że w trakcie deszczu normalnie prawie jak z kranu mi leciala woda na nogi przez otwory wentylacji (nawiewu). To się zdarzyło w Daewoo, ale dlaczego w Seju miało by się to nie zdarzyć. Auto stało pod drzewem i się coś tam zapchało od liści.

Sprawdził bym to w pierwszej kolejności.

Napisano

tak na dzień dobry to kolego profil uzupełnij. Co do samej wody to do obu kolegów jedno pytanie. Macie zamontowane boczki w drzwiach na głośniki?

Napisano

> U mnie też się leje w ccs. Tyle że woda zbiera się po stronie pasażera. Skąd może się lać? Miałem

Zobaczyć co sie pod aku dzieje, tam lubią różne dziury rosnąć.

Napisano
  • Autor

ja nie mam boczków, zwykłe standardowe:D

w co mam ten profil uzupełnić??

Chciałem dodać miniaturę ale nie chce mi wejść

Napisano

> tak na dzień dobry to kolego profil uzupełnij. Co do samej wody to do obu kolegów jedno pytanie.

> Macie zamontowane boczki w drzwiach na głośniki?

a ma to jakis zwiazek ?

pytam bo mam panele i czasem wlasnie morko pod nogami i jakos nie moge zdiagnozowac skad leje

Napisano

> a ma to jakis zwiazek ?

> pytam bo mam panele i czasem wlasnie morko pod nogami i jakos nie moge zdiagnozowac skad leje

Ja trochę czasu walczyłem z tym w Mondeo. Tj. osłony wodne ( taka pianka pod tapicerką ) odlazły od kleju/kitu trzymającego je do blachy. Przez to woda w deszczowe dni ładnie ciekła sobie właśnie po osłonach, a potem po progu pod wycieraczki frown.gif .

Rozwiązałem to przyklejając osłony silikonem zlosnik.gif .

Napisano

zaznaczoną na zdjęciu uszczelke i jej okolice silikonem opierdziel bo pewnie odklejona i popękana jest

post-128761-14352509130095_thumb.jpg

Napisano

u Brokera było tak, że przez boczki. Dokładnie to przez otwory które były zrobione w drzwiach na głośniki. Od momentu kiedy zabezpieczył to miejsce tak by woda tamtędy nie miała szans się przedostać problem zniknął.

Napisano

> w co mam ten profil uzupełnić??

pierdoły zostaw sobie na później, uzupełnij w profilu uzytkownika swoje dane na temat skąd jestes, czym się interesujesz, jeździsz itp, to nie trudne a dużo mówi o użytkowniku waytogo.gif

Napisano

> zaznaczoną na zdjęciu uszczelke i jej okolice silikonem opierdziel bo pewnie odklejona i popękana

> jest

Tędy tez woda niby ma się dostawać. yikes.gif

Musze to sprawdzić u siebie

Napisano

> zaznaczoną na zdjęciu uszczelke i jej okolice silikonem opierdziel bo pewnie odklejona i popękana

> jest

a wiec czy przez to miejsce moge miec tez mokro w bocznej kieszeni od strony kierowcy czy mam sie spodziewac tego po lekkim wgnieceniu drzwi na dole (prawdopodobnie komus spadl z lewarka przy otwartych drzwiach.... brawo.gif)

Napisano

jeśli w kieszeni masz wodę to bardziej obstawiałbym, że woda dostaje się przez boczki materiałowe. Prawdopodobnie te wygłuszenie czy jak to się tam nazywa powiedziało papa (o ile w ogóle tam jest) i teraz cieknie woda. Dodatkowo może sprawdzić czy te kanaliki co są od spodu drzwi, są drożne tzn czy nie stoi woda w drzwiach

Napisano

> jeśli w kieszeni masz wodę to bardziej obstawiałbym, że woda dostaje się przez boczki materiałowe.

> Prawdopodobnie te wygłuszenie czy jak to się tam nazywa powiedziało papa (o ile w ogóle tam

> jest) i teraz cieknie woda. Dodatkowo może sprawdzić czy te kanaliki co są od spodu drzwi, są

> drożne tzn czy nie stoi woda w drzwiach

no nic musze popatrzec .... patologia z tym autem oink.gif

Napisano

Mnie woda spływa i gromadzi się w miejscu, które zaznaczyłem na zdjęciu.

Musze zdjąć chyba deskę rozdzielcza i zobaczyć skąd się leje, bo inaczej nie da rady.

ab313d634fa88c25.jpg

Napisano

> Mnie woda spływa i gromadzi się w miejscu, które zaznaczyłem na zdjęciu.

> Musze zdjąć chyba deskę rozdzielcza i zobaczyć skąd się leje, bo inaczej nie da rady.

sprwdź łączenie uszczelki szyby przedniej u góry z tą gumą/plastikiem prawym dachowym waytogo.gif

Napisano

sprawdź to co zaznaczyłem ja (żeby nie było nie zaznaczałem gumy na kielichu!!! tylko tą uszczelke co schodzi za kielichem w doł i przytrzymuje te wykładzine na ścianie grodziowej!!!) pomaga naprawde, zersztą nawet w ciemno możesz silikonem z obu stron pomazać, oblukaj też to o czym DEV pisze

Napisano

> sprawdź to co zaznaczyłem ja (żeby nie było nie zaznaczałem gumy na kielichu!!! tylko tą uszczelke

> co schodzi za kielichem w doł i przytrzymuje te wykładzine na ścianie grodziowej!!!) pomaga

> naprawde, zersztą nawet w ciemno możesz silikonem z obu stron pomazać, oblukaj też to o czym

> DEV pisze

Jutro będę z tym walczył, a że pogoda "sprzyja" to nie bedę musiał wody zużywać do testów:)

Napisano
  • Autor

> pierdoły zostaw sobie na później, uzupełnij w profilu uzytkownika swoje dane na temat skąd jestes,

> czym się interesujesz, jeździsz itp, to nie trudne a dużo mówi o użytkowniku

Uzupełniłem, sorki, zgineło to gdzieś jak chciałem dodać tą miniaturkę:D

Napisano
  • Autor

Ok ide do garażu coś zmontować a na noc cento zostawie na polu, zobaczymy czy nadal woda się będzie pojawiać.

Napisano

> Ok ide do garażu coś zmontować a na noc cento zostawie na polu, zobaczymy czy nadal woda się będzie

> pojawiać.

na noc zostaw w garażu żeby silikon wyschnął, na deszcz wystaw jutro

Napisano
  • Autor

Poradziłem sobie, woda wpadała przez dziure na linke sprzęgła, osadziłem linke na silikonie i jest ok.

Linka akurat jest w miejscu gdzie spływa woda:/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.