Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

długa piątka - z czego?

Featured Replies

Napisano

Hey, z jakiej skrzynki mogę przełożyć 5 bieg aby mieć około 140-150km/h i 3000rpm? Teraz mam 110km/h.

Napisano

> Hey, z jakiej skrzynki mogę przełożyć 5 bieg aby mieć około 140-150km/h i 3000rpm? Teraz mam

> 110km/h.

To chyba z jakiegoś diesla byś musiał wziąć ale nie wiem czy w ogóle to ma szanse pasować. Ewentualnie może Abarth ma dłuższą piątkę. No i nasuwa się pytanie dodatkowe czy wymiana biegu w ogóle coś da, bo skrzynie różnią się też przełożeniem głównym.

Na pewno nie patrz na skrzynie od 1.8 bo piątka jest jeszcze krótsza niż u Ciebie zlosnik.gif

Z ciekawości: po co Ci takie długie przełożenie? Toż to muł będzie confused.gif

Napisano

> Hey, z jakiej skrzynki mogę przełożyć 5 bieg aby mieć około 140-150km/h i 3000rpm? Teraz mam

> 110km/h.

do jakiego silnika?

Napisano

> 110km/h.

Podobno(proponował mi to kiedyś znajomy) da się przełożyć skrzynkę 6-biegów do 1.6.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Na pewno nie patrz na skrzynie od 1.8 bo piątka jest jeszcze krótsza niż u Ciebie

>

Potwierdzam żeby jechać 120 na obrotomierzu wyskakuje ponad 3500, sprzydałaby się dłuższa 5 albo 6. Dla porównania punto 1.2 8v przy 120 ma 3200.

Pzd

Napisano

> Z ciekawości: po co Ci takie długie przełożenie? Toż to muł będzie

przecież na 5 się nie przyspiesza. A na autostrade idealna. Prędkość przelotowa, a w aucie cicho i spalanie mniejsze

Napisano

> Potwierdzam żeby jechać 120 na obrotomierzu wyskakuje ponad 3500, sprzydałaby się dłuższa 5 albo 6.

Zdecydowanie brakuje 6 biegu. Mam wrażenie że ta nasza 5 jest nawet krótsza niż w 1.4 a tam przecież jest jeszcze jeden bieg...

Ale za to jakie przyspieszenie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zdecydowanie brakuje 6 biegu. Mam wrażenie że ta nasza 5 jest nawet krótsza niż w 1.4 a tam

> przecież jest jeszcze jeden bieg...

> Ale za to jakie przyspieszenie

to ile jest km/h przy 3000rpm i skrzyni 6 speed?

Napisano

> Ale za to jakie przyspieszenie

ok.gif bardzo pozytywnie mnie zdziwiło wyprzedzanie na 5 mając 80 km/h bez potrzeby redukcji.

Pzd

Napisano

W multjet 120KM skrzynia piątka przy prędkości 150 km/h mam równe 3000 obr/min

Napisano

> to ile jest km/h przy 3000rpm i skrzyni 6 speed?

w 1.4 ok. 120km/h

Wiec byłby pewien zysk.

Tylko przy przełożeniu, trzeba by szukać wzmocnionej wersji skrzyni od silnika 1.4 turbo

Napisano

> w 1.4 ok. 120km/h

> Wiec byłby pewien zysk.

> Tylko przy przełożeniu, trzeba by szukać wzmocnionej wersji skrzyni od silnika 1.4 turbo

Powstaje tylko pytanie ile trzeba by jeździć i jakie będą realne oszczędności żeby zmiana skrzyni się wróciła.

Pzd

Napisano

> 110km/h.

wnioskuję, ze do 1.6 16v. Tam jest "normalna" c513 tylko z dzwonem sprzęgła innym zeby.GIF Podpasi każda 5tka ze skrzyni z fajerki.

Napisano

A tak w ogóle to trzeba by wymienić całą skrzynie i co oprócz tego??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.