Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprężyny

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie które sprężyny sa najtwardsze z tych tuningowych z allegro (fk, mts, itp) tak zeby się lepiej jeździło w zakrętach (sc van) niż na serii tzn zeby się tak nie wychylal. Chciałbym to do seryjnych amorow bo dużo jeżdżę a jak wiadomo seryjne są dość tanie w eksploatacji. Koła mam 165/65 na seryjnych felgach. Obniżenie to max 30 żeby amory nie wylaly. Co byście polecili

Napisano

Zaloz staba na przod i tyl i bedziesz mial sztywniej, Do tego haltpasy na krotko i bedziesz mial jeszcze stabilniej.

Napisano

> Zaloz staba na przod i tyl i bedziesz mial sztywniej, Do tego haltpasy na krotko i bedziesz mial

> jeszcze stabilniej.

Żuraw to ja biore dwa staby na tył tylko załatw zlosnik.gif

Bo znalazłem jeden z włoch za 900 euro

Napisano

> Żuraw to ja biore dwa staby na tył tylko załatw

> Bo znalazłem jeden z włoch za 900 euro

A zrobic samemu nie laska? Jeden, jak bedzie za twardy, to nastepny, jak bedzie za miekki to nastepny, az trafisz. Mysle, ze bedzie taniej niz 900 ojro grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> A zrobic samemu nie laska? Jeden, jak bedzie za twardy, to nastepny, jak bedzie za miekki to

> nastepny, az trafisz. Mysle, ze bedzie taniej niz 900 ojro

A z czego to zrobić z jakiegoś pręta? Może to być zwykły stalowy czy musi być jakiś specjalny. Co to sa te haltpasy?

Napisano

> A z czego to zrobić z jakiegoś pręta? Może to być zwykły stalowy czy musi być jakiś specjalny. Co

> to sa te haltpasy?

watpie aby zwykly pret stalowy spelnil swoja fukcje bo staby sa robione ze specjalnych odlewow

hatpasy to takie mocowanie wahacza aby nie byl luzny przy zakretach i krotkich springach

jesli cos pomieszalem poprawcie mnie

Napisano
  • Autor

> watpie aby zwykly pret stalowy spelnil swoja fukcje bo staby sa robione ze specjalnych odlewow

> hatpasy to takie mocowanie wahacza aby nie byl luzny przy zakretach i krotkich springach

> jesli cos pomieszalem poprawcie mnie

a może by sie dało przedni do tyłu założyć tylko odwrotnie?. I dorobić mu mocowania to tylnych wahaczy żeby sie dało go sensownie przykręcić

jak one wyglądają te haltpasy bo komplentmie nie wiem o co chodzi z nimi

Napisano

Kup springi weitec -35, opony 175/50 i ten stabilizator na przód i będzie dużo lepiej

Napisano
  • Autor

> Kup springi weitec -35, opony 175/50 i ten stabilizator na przód i będzie dużo lepiej

opony nie, bo mam 5 calowe felgi i mi sie naleśnik zrobi

Napisano

> a może by sie dało przedni do tyłu założyć tylko odwrotnie?. I dorobić mu mocowania to tylnych

> wahaczy żeby sie dało go sensownie przykręcić

> jak one wyglądają te haltpasy bo komplentmie nie wiem o co chodzi z nimi

gdzies widziałem własnie przedni stab załozony do tyłu, tak ze sie da to napewno zrobic

Napisano
  • Autor

> opony bardzo dużo dają

narazie muszą zostać, jeśli już to preferował bym coś w 14" bo 13 za małe i straszna koza sie zrobi na 175/50

Napisano

Ja vana postawiłem:

- przod eibach + kayaba

- tył eibach -50 i Pzm-1

Zajebiscie twardo i nisko i sie odbija, choć w CCS tez były eibachy te same ale na monroe.

Teraz założe zestaw, sportingowe sprigi seria + kayaby + dystanse do 20 mm, aby koła 13 5cali z oponami 155/65 zia 145/70 nie tarły.

Napisano

> A zrobic samemu nie laska? Jeden, jak bedzie za twardy, to nastepny, jak bedzie za miekki to

> nastepny, az trafisz. Mysle, ze bedzie taniej niz 900 ojro

wolałbym coś sprawdzonego

Napisano

Wie ktoś może jak sie sprawdzają spręzynki OMP ? twardo ?

Napisano

to w twoim cento zakladales czy zdjecia z netu znalezione ?

jesli twoje to pochwal sie od czego stab, drazki i czy jest roznica

Napisano

> Wie ktoś może jak sie sprawdzają spręzynki OMP ? twardo ?

Twardo ,nawet bardzo. Z PZM1 w zestawie beton i o taki zbrojony wink.gif

Napisano

Z tego co mi sie udało wyczytac to stab jest z Rover'a MGF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.