Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziura w boku opony

Featured Replies

Napisano

Witam.

Moja mulher.gif przyatakowała dzisiaj krawężnik prawienówką, pierwszosezonową oponką co poskutkowało dwoma dziurkami na boku. Da się to jakoś uratować hmm.gif czy do śmietnika?

Pozdrawiam

Napisano

do śmietnika. od strony bieżnika to bez problemu można łatać, ale tylko punktowe

z AC można się poratować na nowe opony

Napisano

> Witam.

> Moja przyatakowała dzisiaj krawężnik prawienówką, pierwszosezonową oponką co poskutkowało dwoma

> dziurkami na boku. Da się to jakoś uratować czy do śmietnika?

> Pozdrawiam

Ja kazałem wsadzić do takiej opony dętkę i jeszcze dużo na niej pojeździłem. Oczywiście co kilka dni sprawdzałem czy nic się z nią nie dzieje. Dopiero niedawno dało się zauważyć lekkie zdeformowanie w tym miejscu ale opona jest już na tyle zużyta, ze i tak planuję ją wymienić na nową.

Napisano

> Moja przyatakowała dzisiaj krawężnik prawienówką, pierwszosezonową oponką co poskutkowało dwoma

Miałem to samo. hehe.gif

Mnie wulkanizator uratował oponę, żadnego bicia, wszystko było ok, przejeździłem z kilka tyś km, po czym parę osób mnie przekonało że życie jest za drogie żeby oszczędzać 300-400 zł (za komplet opon na jedną oś). Wymieniłem na nowe.

Napisano

> Witam.

> Pozdrawiam

Jak jest to świeża opona to do kosza ją i kup nową. Nie musisz w tym przypadku wymieniać opony po drugiej stronie bo zużycie masz minimalne. Ile będzie Cię kosztować nowa opona 200-250zł, więcej? Jak dla mnie pieniądz nie warty ryzykowania życia. Raz w dzieciństwie przeżyłem pęknięcie opony w trakcie jazdy. Opona poszła z tyłu a auto latało na drodze jak oszalałe. Całe szczęście, że prędkość była niewielka i po drugiej stronie nikt nie jechał.

Napisano
  • Autor

>Ile będzie Cię kosztować nowa opona 200-250zł,

192 zł

dziurki są minimalne, małżowina jeżdzi do pracy i 15 km prędkość max to 100-110 km/h ale raczej kupie nowa bo czasami wsiadam za kółko i lubie poszaleć.

Napisano

Pokaż foto. mi np kiedyś opone atakował pies i odgryzł kawał gumy z boku ale nie przedziurawił i w ramach gwarancji michelina nadlali to i dali gwarancje ale opona kosztowała ~ 800 zł. Jak masz za 200 to nie kombinuj ak obite przeszkół że własnie straciła swoje zakupy przez niewiedze zlosnik.gif

Napisano

Mialem kiedys to samo z zimowka. Zahaczylem o kraweznik przy okolo 80km/h. Opone leciutko rozcielo na boku.

Wulkanizator powiedzial ze spokojnie da sie uratowac, zalozyl od srodka taka late specjalna z wzmocnieniem (z metalowym pancerzem) - kosztowalo mnie to chyba 25zl.

Opona jezdzila jeszcze przez 3 sezony, zrobila ponad 20kkm i nie bylo zadnego problemu.

Napisano

> 192 zł

> dziurki są minimalne, małżowina jeżdzi do pracy i 15 km prędkość max to 100-110 km/h ale raczej

> kupie nowa bo czasami wsiadam za kółko i lubie poszaleć.

To ryzyko nie warte świeczki. Zakładając, że trochę ją pojeździsz, ale niech w przyszłym roku jednak będzie musiała pójść do kosza. Wtedy będziesz już musiał kupić komplet a tak tylko jedną i obawy o oponę nie będzie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.