Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy "fotoradar" - A NIE MÓWIŁEM ?!

Featured Replies

Napisano

Ostudzę nieco emocje - w związku z tym, że do podawania (wyliczania) prędkości urządzenie wykorzystuje w dużej mierze algorytmy zachowania się grafiki w kadrze (Planar), w wielu krajach, w tym również w Polsce, ten "radar" nie ma szans na zatwierdzenie przez GUM.

Zresztą, z tego co mi się obiło o uszy, nie jest to taka zupełna nowość i wykorzystują taką technologię już od jakiegoś czasu Holendrzy, Amerykanie i ciort wie kto jeszcze...

Napisano
  • Autor

> Ostudzę nieco emocje - w związku z tym, że do podawania (wyliczania) prędkości urządzenie

> wykorzystuje w dużej mierze algorytmy zachowania się grafiki w kadrze (Planar), w wielu

> krajach, w tym również w Polsce, ten "radar" nie ma szans na zatwierdzenie przez GUM.

No właśnie podobno nie - ma to być oparte nie na śledzeniu obrazu, tylko na danych radarowych.

Przynajmniej takie info uzyskałem od człowieka dystrybutora f-my SIMICON.

Urządzenie podobno jest już w PL w testach homologacyjnych.

Napisano

No to zobaczymy. Tak, może to być jakaś hybryda (radar+planar), ale nie sądzę, żeby ten efekt można było uzyskać całkowicie bez śledzenia obrazu. Nie żebym był jakimś wielkim znawcą, ale to wręcz niemożliwe zlosnik.gif

A co ma do tego dystrybutor Simiconu, skoro dystrybucją Multanovy zajmuje się w Polsce Lifor? grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> No to zobaczymy. Tak, może to być jakaś hybryda (radar+planar), ale nie sądzę, żeby ten efekt można

> było uzyskać całkowicie bez śledzenia obrazu. Nie żebym był jakimś wielkim znawcą, ale to

> wręcz niemożliwe

Nie wiem.

> A co ma do tego Simicon, skoro dystrybucją Multanovy zajmuje się w Polsce Lifor?

A ja nie mówię, że tylko Multanova ma takie rozwiązania :-)

Wiesz - jeżeli facet stwierdził, że takie rozwiązania są już na etapie homologacyjnym w PL to zakładam, że wiedział co mówił.

Napisano

> Nie wiem.

> A ja nie mówię, że tylko Multanova ma takie rozwiązania :-)

No nie tylko Multanova, choć cytowany artykuł do produktu tej właśnie firmy się odnosi. A co tam ruskie wynaleźli to nie wiem... palacz.gif Póki co nie potrafią utrzymać w sprawności nawet radarów na lotniskach (zaraz się zacznie... hehe.gif )

> Wiesz - jeżeli facet stwierdził, że takie rozwiązania są już na etapie homologacyjnym w PL to

> zakładam, że wiedział co mówił.

Wiesz, nasz polski laser homologuje się już od trzech lat, a to bardzo proste urządzenie i coś końca nie widać biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> No zgadza się, nie tylko Multanova, choć cytowany artykuł do produktu tej właśnie firmy się odnosi.

> A co tam ruskie wynaleźli to nie wiem...

No podobno są w tej dziedzinie liderem - w sumie się nie dziwię.

> Póki co nie potrafią utrzymać w sprawności nawet radarów na lotniskach (zaraz się zacznie... )

Za to mają mocne elektromagnesy :-)

Napisano

> Za to mają mocne elektromagnesy :-)

I wiedzą gdzie drzewa sadzić zlosnik.gif

Dobra, koniec tego OffTop, bo nas Mody pobanują rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> I wiedzą gdzie drzewa sadzić

I żarówki wykręcać.

> Dobra, koniec tego OffTop, bo nas Mody pobanują

Rydzyk-fizyk.

Napisano

> Quote:

> W Genewie zostanie uruchomiony nowy fotoradar, który będzie wyłapywać nie tylko jazdę z nadmierną

> prędkością, ale także wiele innych wykroczeń drogowych.

[...]> Ponadto szwajcarski "superfotoradar" będzie obserwował sytuację na czterech pasach ruchu (obecne

> obsługują dwa pasy), śledząc jednocześnie 22 pojazdy w odległości 500 m.

[...]

255520dteventspeedcargi.jpg

newsep.jpg

6 pasowzlosnik.gif - 6 klientow na sec, zlosnik.gif.

Tylko do konca roku - bazujac na $211 kary za do 15 km/h przekroczenie stan zarobi ok. $137 mil - wiec maszynka do robienia kasy.....pad.gif ....

speedcameradevilcopfw5.jpg

Napisano

> Rydzyk-fizyk.

A ja do Ciebie piłem, ale widzę, że już nie masz kolorków oink.gif

Napisano

Czekam z utęsknieniem aż zaczną montować to u nas. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.