Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pobór prądu a wzmacniacz

Featured Replies

Napisano

witam. W radiu nie mam mozliwości wyłączenia suba i chce wpiąć przełacznik w kabel ktory daje sygnal do wzmaka, tylko jak to wyglada z poborem pradu. zalezy mi aby podczas dluzszego postoju na wyłaczonym silniku sluchac muzyki bez suba aby go zminimalizowac . Teraz pytanie czy taki przełącznik to dobry pomysl i czy spełni on swoja funkcje?

Napisano

> witam. W radiu nie mam mozliwości wyłączenia suba i chce wpiąć przełacznik w kabel ktory daje

> sygnal do wzmaka, tylko jak to wyglada z poborem pradu. zalezy mi aby podczas dluzszego

> postoju na wyłaczonym silniku sluchac muzyki bez suba aby go zminimalizowac . Teraz pytanie

> czy taki przełącznik to dobry pomysl i czy spełni on swoja funkcje?

Dobry, to będzie takie "ręczne" remote smile.gif

Rozumiem, ze masz na myśli przewód remote a nie sygnałowy zakończony wtykami chinch?

Też tak to rozwiązałem z podobnego powodu, pobór prądu w moim przypadku nie przekracza kilku mA w stanie wyłączonym.

Napisano
  • Autor

> Dobry, to będzie takie "ręczne" remote

> Rozumiem, ze masz na myśli przewód remote a nie sygnałowy zakończony wtykami chinch?

> Też tak to rozwiązałem z podobnego powodu, pobór prądu w moim przypadku nie przekracza kilku mA w

> stanie wyłączonym.

nie chinch, ten cienki niebieski chyba remote. czyli grajac na postoju przy wylaczonaym silniku wzmak nic nie bedzie pobieral.

a jak to wyglada gdy radio jest wylaczone i samochod stoi dlugo nieruszany.. jakis minimalny pobor mocy jest czy brak?

Napisano

> a jak to wyglada gdy radio jest wylaczone i samochod stoi dlugo nieruszany.. jakis minimalny pobor

> mocy jest czy brak?

radio pobiera prad nawet gdy jest wylaczone,

Napisano

> nie chinch, ten cienki niebieski chyba remote. czyli grajac na postoju przy wylaczonaym silniku

> wzmak nic nie bedzie pobieral.

> a jak to wyglada gdy radio jest wylaczone i samochod stoi dlugo nieruszany.. jakis minimalny pobor

> mocy jest czy brak?

Jeśli wzmacniacz nie ma +12V na przewodzie remote nie pobiera żadnego prądu lub prąd bardzo mały nie mający znaczenia przy normalnej eksploatacji auta.

W Twoim przypadku najlepszy będzie przełącznik rozwierający przewód remote między radiem i wzmacniaczem.

Napisano
  • Autor

ze radio to wiem, chodzilo o to czy wzmak to dodatkowy pobor prądu poza radiem bo jest podpiety 24h do akumulatora

Napisano

jesli jest podpiety to nie powinien brac pradu, dopiero jak mu podasz prad na remote to sie wlaczy.

Przynajmniej tak mialem w magnacie i w crunch.

Napisano

> Wzmacniacz nie jest dodatkowym odbiornikiem prądu podczas gdy auto i audio jest wyłączone.

Zawsze jest 270751858-jezyk.gif. Nigdy nie ma tak aby podczas spoczynku pobieral prad 0mA, no chyba, ze bedziesz odlaczal mu zasilanie przekaznikiem wink.gif

Napisano

> Zawsze jest . Nigdy nie ma tak aby podczas spoczynku pobieral prad 0mA, no chyba, ze bedziesz

> odlaczal mu zasilanie przekaznikiem

Nie stwierdzam takowego u siebie wink.gif

Napisano

> witam. W radiu nie mam mozliwości wyłączenia suba i chce wpiąć przełacznik w kabel ktory daje

> sygnal do wzmaka, tylko jak to wyglada z poborem pradu. zalezy mi aby podczas dluzszego

> postoju na wyłaczonym silniku sluchac muzyki bez suba aby go zminimalizowac . Teraz pytanie

> czy taki przełącznik to dobry pomysl i czy spełni on swoja funkcje?

wyciagaj se bezpiecznik xD

Napisano
  • Autor

> wyciagaj se bezpiecznik xD

nie jestem az takim hardcorem:)

Napisano

> Nie stwierdzam takowego u siebie

Ja również, miernik na zakresie mA nic nie pokazuje. Wejście remote sterownika przetwornicy pobiera minimalny prąd w uA.

• 2 tygodnie później...
Napisano

mozesz podłączyć remote pod światła, lub stacyjke. wtedy automatycznie jak zgasisz światła to ci sub przestanie grać lub jak wyciągniesz kluczyk to przestanie grać. Wszystko zależy jak masz radio podłączone.

Napisano

> nie jestem az takim hardcorem:)

to tnij kosą zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.