Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hyundai Genesis Coupe - jeździł ktoś?

Featured Replies

Napisano

Jest już w oficjalnej dystrybucji na państwo krzyża?

Napisano
  • Autor

> Jest już w oficjalnej dystrybucji na państwo krzyża?

ztcw to nie, ale ponoć jakiś dealer sprzedaje z gwarancją 3 letnią ściągane z USA

Napisano

> ztcw to nie, ale ponoć jakiś dealer sprzedaje z gwarancją 3 letnią ściągane z USA

Jedyny problem, ze to lokalna idea...ten dealer udziela gwarancji i ja respektuje, inni nie.

Napisano

> Jedyny problem, ze to lokalna idea...ten dealer udziela gwarancji i ja respektuje, inni nie.

A ile ten diler sobie liczy za tego hultaja? sciaga wszystkie wersje?

Napisano
  • Autor

> A ile ten diler sobie liczy za tego hultaja? sciaga wszystkie wersje?

ponoć od stówki

Napisano
  • Autor

> To ja wole uzywane m3 lub 335i

Ale używanego hyundaia dostaniesz za 30-50 tys. Takie porównania są kompletnie bez sensu.

Napisano

Koledze chyba chodziło, że woli używaną 3ke niż nowego hyundai'a. Biorąc pod uwagę spadek wartości - ma rację ok.gif

A Ty czemu chcesz zdradzić markę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Koledze chyba chodziło, że woli używaną 3ke niż nowego hyundai'a. Biorąc pod uwagę spadek wartości

> - ma rację

> A Ty czemu chcesz zdradzić markę

A kto to powiedział? Jestem ciekaw tego auta, bo potencjalnie to interesujący samochód. Zrobiony zgodnie z zasadami i nie tak popularny jak trójka.

Napisano

> Jak to auto się sprawdza?

tak, takim ganja.gif

29072010340.jpg

29072010341.jpg

Sprowadzany z USA coś koło 300 czy trochę ponad koni. Pierwszym autem w rodzinie właściciela

jest nowe Mitsubishi Evo też coś tak mocne. Właściciel skłaniał się do opinii że Hyundai lepszy biglaugh.gif

Jak dla mnie przelot tym autem pozostawił niezatarte wspomnienia palacz.gif

Napisano
  • Autor

> tak, takim

> Sprowadzany z USA coś koło 300 czy trochę ponad koni. Pierwszym autem w rodzinie właściciela

> jest nowe Mitsubishi Evo też coś tak mocne. Właściciel skłaniał się do opinii że Hyundai lepszy

> Jak dla mnie przelot tym autem pozostawił niezatarte wspomnienia

pisz więcej

Napisano

> pisz więcej

Ale co konkretnie chcesz wiedzieć ? Napęd tył, pięknie driftuje i jest jak dla mnie piekielnie szybki.

Jeździ jak po sznurku. Zapłacił za to coś koło 100. Fotele przód profilowane - trzymanie extra

Napisano
  • Autor

> Ale co konkretnie chcesz wiedzieć ? Napęd tył, pięknie driftuje i jest jak dla mnie piekielnie

> szybki.

> Jeździ jak po sznurku. Zapłacił za to coś koło 100. Fotele przód profilowane - trzymanie extra

A da się tego używać do normalnej jazdy>? Jest dobrze wyciszone, czy każde naciśnięcie gazu to od razu słychać, że to auto sportowe?

Napisano

> Ale co konkretnie chcesz wiedzieć ? Napęd tył, pięknie driftuje i jest jak dla mnie piekielnie

> szybki.

> Jeździ jak po sznurku. Zapłacił za to coś koło 100. Fotele przód profilowane - trzymanie extra

do tego wygral w jakims porownaniu w sieci z mustangiem, challengerem i camaro.

czyli nie jest to straszna tandeta i jezdzi:)

Napisano

> To ja wole uzywane m3 lub 335i

335i za stowke?? Optymista albo milosnik poskladanych przystankow. Na M3 raczej tez nie starczy (chyba, ze 5/6-letnie E46) ale wtedy to mozna mnozyc tych przykladow niewiadomo ile.

To czym jest Genesis (przynajmniej wersja Track, ze szpera, Brembo i twardszym zawiasem) to hothatch z tylnym napedem. I jako taki na pewno wart jest 100-110k nowy.

Napisano

> pisz więcej

Ponoc najlepsza do jazdy jest wersja 2.0T z pakietem Track. Silnik duzo lzejszy, mozliwosci modyfikacji praktycznie nieograniczone (b. podobny silnik jak w Evo X, duzo gratow podchodzi), cale auto lepiej wywazone.

Napisano

> To czym jest Genesis (przynajmniej wersja Track, ze szpera, Brembo i twardszym zawiasem) to

> hothatch z tylnym napedem. I jako taki na pewno wart jest 100-110k nowy.

Niestety nie jeździłem tym pojazdem, ale z tego co czytam w różnych gazetach to zachowanie na jezdni jest rewelacyjne - znacznie lepsze od 300KM Camaro (V6) i 300 KM Mustanga (V6). Do tego jakość wnętrza też jest bardzo przyzwoita - siedziałem w tym samochodzie i byłem pozytywnie zaskoczony jak ładne i dobrze zrobione jest wnętrze.

Maksymalnie wyposażona wersja 3.8L z navi wychodzi $30K. Do tego transport do Polski $2K i wszelkie cła i podatki w okolicach $15K = za stówkę to raczej ciężko... No chyba że mówimy o gołej wersji 2.0T - wtedy nowy to $23K + $2K transport i $13K ceł i podatków = też jakoś ciężko się w stówce zmieścić...

Napisano

> Ponoc najlepsza do jazdy jest wersja 2.0T z pakietem Track.

Nie ma już pakietu Track w wersji 2.0T frown.gif Za to jest R-spec - $3000 mniej niż dawny pakiet Track, a dostaje się brembo, twardsze zawieszenie, LSD i 19".

Napisano

> Maksymalnie wyposażona wersja 3.8L z navi wychodzi $30K. Do tego transport do Polski $2K i wszelkie

> cła i podatki w okolicach $15K = za stówkę to raczej ciężko... No chyba że mówimy o gołej

> wersji 2.0T - wtedy nowy to $23K + $2K transport i $13K ceł i podatków = też jakoś ciężko się

> w stówce zmieścić...

Pamietam, ze oferta tego dealera byla w czasie nieco tanszego dolara i oczywiscie dotyczyla 2.0T. Chociaz mozna bylo zamowic jakakolwiek wersje, nawet topowa 3.8.

Napisano

> Nie ma już pakietu Track w wersji 2.0T Za to jest R-spec - $3000 mniej niż dawny pakiet Track, a

> dostaje się brembo, twardsze zawieszenie, LSD i 19".

Jeszcze lepiej, dostajesz praktycznie to samo, a taniej.

Napisano

> Jeszcze lepiej, dostajesz praktycznie to samo, a taniej.

Hyundai specjalnie ma taką agresywną cenę, bo chce stworzyć cały rynek dodatków do tuningu tego samochodu. Czytałem też że silnik 2.0T został tak zaprojektowany by łatwo znosić podwyższanie mocy, sprzęgło i skrzynia 6-cio biegowa manualna jest zaprojektowana do 500 Nm, to samo z resztą bebechów.

Napisano

a ile taki u was kosztuje ???

Napisano

ale tam ver bida a ja mowie 2 litery ver R-spec ???

Napisano

z podatkami czy bez ???

Napisano

> z podatkami czy bez ???

Jak kupujesz na wywóz do Polski to nie płacisz żadnych podatków.

Napisano

> Hyundai specjalnie ma taką agresywną cenę, bo chce stworzyć cały rynek dodatków do tuningu tego

> samochodu. Czytałem też że silnik 2.0T został tak zaprojektowany by łatwo znosić podwyższanie

> mocy, sprzęgło i skrzynia 6-cio biegowa manualna jest zaprojektowana do 500 Nm, to samo z

> resztą bebechów.

Przeciez silnik to zdetunowana wersja motoru Evo X (m.in. blok jest identyczny)...takze mysle, ze 400KM jest do zrobienia relatywnie niewielkim kosztem. A w takim aucie to juz baaardzo duzo.

Napisano

a jak jest z miniem przesiedlenczym ???

Napisano

> a jak jest z miniem przesiedlenczym ???

Trzeba się przesiedlić smile.gif

A poważnie to musisz mieszkać w USA conajmniej 1 rok i tym samochodem najpierw jeździć po USA przez chyba 6 miesięcy żeby go wziąć na mienie. Potem w PL nie wolno Ci go ani sprzedać ani użyczyć (czy to właściwe słowo) nikomu (bajka o Złotej Kaczce z Tamki) przez 3 lata.

Napisano

> A da się tego używać do normalnej jazdy>? Jest dobrze wyciszone, czy każde naciśnięcie gazu to od

> razu słychać, że to auto sportowe?

Ciężko powiedzieć bo całej jazdy było ze 40 km do kupy i nie nazwał bym jej normalną zlosnik.gif Jestem miło

rozczarowany i tylko znaczek jakoś tak nie pasuje grinser006.gif

Jakość środka na wysokim poziomie chociaż jak dla mnie Evo fajniejsze. Z tyłu jest maławo miejsca i jedna dorosła osoba

trochę klęła przy nawrotach. Samochód jest niepozorny z zewnątrz i ma bardzo ciekawy "gang" silnika. Z tyłu dwa wyloty z

wydechu. "Odpowietrzenie" turbiny podobnie jak w Evo zlosnik.gif

Pamiętaj również, że laik Ci to opowiada ganja.gif

Napisano

> Potem w PL nie wolno Ci go ani sprzedać ani użyczyć

> (czy to właściwe słowo) nikomu (bajka o Złotej Kaczce z Tamki) przez 3 lata.

Nie 3 lata a 1 rok.

Napisano

> Jest już w oficjalnej dystrybucji na państwo krzyża?

A to da się oficjalnie kupić w innym kraju EU?

Napisano

> A to da się oficjalnie kupić w innym kraju EU?

W tym momencie nie (USA, Kanada i Korea), ale Hyundai obiecał wprowadzenie Genesis Coupe na angielski rynek pod koniec tego roku. Więc pewnie na niemiecki też wprowadzą...

Ale wersja 5.0L V8 z 430 KM nie będzie sprzedawana w Europie devil.gifdevil.gifdevil.gif

Napisano

> W tym momencie nie (USA, Kanada i Korea), ale Hyundai obiecał wprowadzenie Genesis Coupe na

> angielski rynek pod koniec tego roku. Więc pewnie na niemiecki też wprowadzą...

> Ale wersja 5.0L V8 z 430 KM nie będzie sprzedawana w Europie

Ciekawe jak bedzie skalkulowana cena na niemcy. nie wierze, ze bedzie tak smao tani jak w USA oslabiony.gif

Napisano

> Ciekawe jak bedzie skalkulowana cena na niemcy. nie wierze, ze bedzie tak smao tani jak w USA

pewnie 22 tys. euro + VAT

Napisano

> pewnie 22 tys. euro + VAT

chyba zartujesz?! Za 22tys + VAT to bylby absolutny hit.

Bierz pod uwage, ze usportowione kompakty (GTI) kosztuja circa 28 tys euro.

Napisano

> pewnie 22 tys. euro + VAT

Jakby tak miało być, to te 2.0T się rozejdą w tydzień.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.