Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obszycie kierownicy skórą.

Featured Replies

Napisano

Pamiętam że ktoś z naszego kącika obszywał kierownicę w NB skórą. Wstawiał foty i efekt był bardzo dobry. Czy może ten ktoś się odezwać, wrzucić te fotki jeszcze raz i napisać parę słów gdzie i za ile to robił? smile.gif

Napisano

> Pamiętam że ktoś z naszego kącika obszywał kierownicę w NB skórą. Wstawiał foty i efekt był bardzo

> dobry. Czy może ten ktoś się odezwać, wrzucić te fotki jeszcze raz i napisać parę słów gdzie i

> za ile to robił?

ano to sem ja

A co oryginalna sypie się zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ano to sem ja

O, o to mi chodziło, dzięki smile.gif

> A co oryginalna sypie się

A daj spokój 270751858-jezyk.gif Dowiedziałem się że trzeci rok gwarancji nie obejmuje tego typu wad. Dla mnie to bzdura, bo w warunkach gwarancji jest wyraźnie napisane że nie obejmuje ona pokryć tapicerskich, o ile uszkodzenia nie wynikają z wad fizycznych materiałów. Moim zdaniem pęcherze na kierownicy i dźwigni hamulca ręcznego przy przebiegu 58kkm (zaczęły się pojawiać dużo wcześniej) to ewidentna wada materiału, zwłaszcza że problem jest Fiatowi znany, i wprowadzono obszycie "pozmianowe" grinser006.gif

Zaproponowano mi powołanie rzeczoznawcy, i jeśli on potwierdzi wadę fizyczna materiału, to wtedy kierownica zostanie wymieniona na nową, lub ewentualnie bezdyskusyjną wymianę przy pokryciu przeze mnie 20% kosztów (czyli ok. 200 - 300 zl). Nie mam ochoty ani czasu bujać się z rzeczoznawcami, a tym bardziej dokładać do interesu, więc zaproponowałem że dam ta kierownicę do obszycia, a oni zwrócą mi kasę na podstawie faktury. Zgodzili się, więc to chyba najrozsądniejsze wyjście - przynajmniej będę miał prawdziwą skórę wink.gif

Napisano

więc zaproponowałem że dam ta kierownicę

> do obszycia, a oni zwrócą mi kasę na podstawie faktury. Zgodzili się, więc to chyba

> najrozsądniejsze wyjście - przynajmniej będę miał prawdziwą skórę

No to szyj i pokaż potem rezultaty ok.gif

BTW dobrze, że jak kombinowałem z kierownicą do zrezygnowałem z używki bo pewnie bym przerabiał ten sam temat co Ty, a tak skórkę ma na kierze prima sort i zero problemów. smile.gif

Napisano

Szanowny kolego Dyrman.

Mnie wymieniono kierownicę i drążek zmainy biegów na miesiąc przed końcem 3-letniej gwarancji. Walcz o swoje!!!

Napisano
  • Autor

> BTW dobrze, że jak kombinowałem z kierownicą do zrezygnowałem z używki bo pewnie bym przerabiał ten

> sam temat co Ty

Prawdę mówiąc chodzi mi po głowie jakieś druciarstwo typu zakup używki ze sterowaniem radiem zlosnik.gif Ale chyba zostane przy obszyciu obecnej.

Napisano
  • Autor

> Szanowny kolego Dyrman.

> Mnie wymieniono kierownicę i drążek zmainy biegów na miesiąc przed końcem 3-letniej gwarancji.

> Walcz o swoje!!!

O proszę smile.gif A możesz napisać coś więcej, tzn jak to załatwiałeś? U mnie sprawa wymagała interwencji w Bielsku, i to co napisałem powyżej zaproponowano mi właśnie tam, więc wątpie czy dam radę ugrać cos więcej.

Ważna sprawa - masz jakiś papier że zgłaszałeś to wcześniej, tzn. przed upływem normalnej dwuletniej gwarancji? Mnie powiedzieli że jeżeli mam papier potwierdzający zgłoszenie usterki przed upływem 2-go roku gwarancji, to nie ma problemu. Ale niestety takiego papieru nie mam, zgłaszałem problem ale ASO kazało mi jeździć i obserwowac co bedzie sie dalej dzialo mad.gif Zreszta wtedy miałem poważniejsze usterki na głowie wink.gif

Napisano

Postawiłem auto wieczorem w garażu. Rano przyszedłem a tu kierownica zmarszczona jak skóra 90-letniej babci. Pojechałem do Aso tego samego dnia ( ok 1,5 miesiąca do końca 3-letniej gw)

Pan szpec obejżał i po ok.35 sek. kierownica była już zamówiona.

To tyle. Bez krzyku , proszenia , tupania nogami.

Po ok 3 tygodniach przyszła fajera - mechanik wymienił w ok.3 minuty i jest nówka.

Napisano
  • Autor

> Postawiłem auto wieczorem w garażu. Rano przyszedłem a tu kierownica zmarszczona jak skóra

> 90-letniej babci. Pojechałem do Aso tego samego dnia ( ok 1,5 miesiąca do końca 3-letniej gw)

> Pan szpec obejżał i po ok.35 sek. kierownica była już zamówiona.

> To tyle. Bez krzyku , proszenia , tupania nogami.

> Po ok 3 tygodniach przyszła fajera - mechanik wymienił w ok.3 minuty i jest nówka.

No popatrz, mnie w ASO od razu oznajmili że problem jest powszechnie znany, i żebym od razu kontaktował się z FAP-em, bo oni na bank dostana odmowę oslabiony.gif

Napisano

> Prawdę mówiąc chodzi mi po głowie jakieś druciarstwo typu zakup używki ze sterowaniem radiem Ale

> chyba zostane przy obszyciu obecnej.

kupuj ze sterowaniem.. montaz opanowany... zlosnik.gif

Napisano

> kupuj ze sterowaniem.. montaz opanowany...

A da się zrobić taki upgrade, że kupię ze sterowaniem i da się to ustrojstwo podłączyć do radia? Gościu, który montował mi manetkę tempomatu twierdził że se ne da.

Napisano

> A da się zrobić taki upgrade, że kupię ze sterowaniem i da się to ustrojstwo podłączyć do radia?

> Gościu, który montował mi manetkę tempomatu twierdził że se ne da.

kwestia jest jeszcze slimak na przelaczniku, najlepiej caly przelacznik wymienic z wersji ze sterowaniem radia i blue, jesli masz szczescie to reszta instalacji jest juz pociagnieta.. jak nie to trzeba ciagac.. szukaj watku o sterowaniu bo byl na forum

Napisano

> kwestia jest jeszcze slimak na przelaczniku, najlepiej caly przelacznik wymienic z wersji ze

> sterowaniem radia i blue, jesli masz szczescie to reszta instalacji jest juz pociagnieta.. jak

> nie to trzeba ciagac.. szukaj watku o sterowaniu bo byl na forum

No tak, ale ja już tempomat montowałem i trzeba było ciągnąć a teraz znowu ta sama robota... Wydaje mi się, że ten który mi montował chyba zauważył że nie mam pociągniętej instalki i dlatego nie da się kiery zmienić. Ale wątek przeglądnę

Napisano

> A da się zrobić taki upgrade, że kupię ze sterowaniem i da się to ustrojstwo podłączyć do radia?

> Gościu, który montował mi manetkę tempomatu twierdził że se ne da.

da sie... robiłem juz to i działa... ok.gif

Napisano

> kwestia jest jeszcze slimak na przelaczniku, najlepiej caly przelacznik wymienic z wersji ze

> sterowaniem radia i blue, jesli masz szczescie to reszta instalacji jest juz pociagnieta.. jak

> nie to trzeba ciagac.. szukaj watku o sterowaniu bo byl na forum

gdy brakuje ins. trzeba doprowadzic 4 kabelki... + do podswietlenia przyciskow, - , 2xcan wszytko dziala ja nalerzy... ok.gif

Napisano

> O proszę A możesz napisać coś więcej, tzn jak to załatwiałeś? U mnie sprawa wymagała interwencji w Bielsku...

U mnie wymienili kierownicę na 6 miesięcy przed upływem 3 letniej gwarancji. Jest to gwarancja 2 lata z pakietem "Bravo dla Ciebie" rozszerzającym gwarancję na trzeci rok eksploatacji.

Jak zgłaszałem w ASO przetarcie (było jedno na około 3-4cm i jedno krótsze) to akurat był jakiś koleś z Bielska... Obejrzeli, pomacali, skomentowali, że jakoś dziwnie się świeci ta skóra i po krótkiej naradzie typu "I co Czesiu? Wymieniamy?", przyjęli zgłoszenie i zamówili kierownicę...

Napisano

. Obejrzeli, pomacali, skomentowali, że jakoś dziwnie się świeci ta skóra i

> po krótkiej naradzie typu "I co Czesiu? Wymieniamy?", przyjęli zgłoszenie i zamówili

> kierownicę...

U mnie zaczęło się to robić tydzień po tym jak wyczyściłem kierownicę środkiem do czyszczenie skóry. Tak było wszystko w porządku. Kierownicę wymienili, ale mieli opory. Teraz mam nauczkę, że nie czyści się kierownicy niczym innym niż woda.

Napisano

> że nie czyści się kierownicy niczym innym niż woda.

+ trochę zwykłego mydła toaletowego - smile.gif Działa bardzo sprawnie.

• 3 miesiące później...
Napisano

> U mnie wymienili kierownicę na 6 miesięcy przed upływem 3 letniej gwarancji....

Skóra na kierownicy wymieniona, w 3-cim roku, nielakierowana buu.gif

Teraz podobno dają tylko do obszycia, więc jeździłem Pandą "full wypas" klnie.gif

FAP robił wstręty, trafiłem na zmianę z tym "miszczem" zmianowym screwy.gif

a inny serwis zero problemów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.