Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana żarówki lacetti kombi

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Wybieram się właśnie szewim na wakacje. Może się trafić wymiana żarówki, bo słyszałem, że padają jak muchy hehe.gif

Mam pytanko, bo nie chce mi się z suwmiarką zasuwać: jaki kluczyk (rozmiar) jest potrzebny do odkręcenia nakrętek mocujących lampę?

Napisano

Na 99% 10-tka, ale głowy nie położę...

Napisano

> Witam

> Wybieram się właśnie szewim na wakacje. Może się trafić wymiana żarówki, bo słyszałem, że padają

> jak muchy

> Mam pytanko, bo nie chce mi się z suwmiarką zasuwać: jaki kluczyk (rozmiar) jest potrzebny do

> odkręcenia nakrętek mocujących lampę?

W sedanie wystarczy 10

http://members.chello.pl/r.wicik/PoradyTechniczne.html#Placet9

Napisano

> Witam

> Wybieram się właśnie szewim na wakacje. Może się trafić wymiana żarówki, bo słyszałem, że padają

> jak muchy

> Mam pytanko, bo nie chce mi się z suwmiarką zasuwać: jaki kluczyk (rozmiar) jest potrzebny do

> odkręcenia nakrętek mocujących lampę?

Na 100% 10-tka, najlepsza nasadowa, ale takiego typu jak do świec, tzn. że może do środka klucza schować się długa śruba. Ta śruba od środka, którą trzeba odkręcić jest długa, ok. 3 cm i na tyle musi być nasadka, żeby wlazła na zakrętkę.

Napisano

> Na 100% 10-tka, najlepsza nasadowa, ale takiego typu jak do świec, tzn. że może do środka klucza

> schować się długa śruba. Ta śruba od środka, którą trzeba odkręcić jest długa, ok. 3 cm i na

> tyle musi być nasadka, żeby wlazła na zakrętkę.

aj daję sobie radę zwykłą 10 smile.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję wszystkim smile.gif

Już wiem jak się wyposażyć i wydrukuję sobie instrukcję waytogo.gif

Napisano

Witam

A czy mieliście problem z wymiana żarówki tzn. wysunięciem reflektora w celu dokonania tej wymiany i wsunięciem reflektora po wymianie.

Napisano

> Witam

> A czy mieliście problem z wymiana żarówki tzn. wysunięciem reflektora w celu dokonania tej wymiany

> i wsunięciem reflektora po wymianie.

lekko haczy przy wyjmowaniu i wkładaniu, ale lekkie korekty kursu i wychodzi a potem wchodzi bez większych utrudnień

Napisano

> aj daję sobie radę zwykłą 10

A ja palcami grinser006.gif Po prostu nie dokręcam jej kluczem.

• 7 miesięcy później...
Napisano

witam,

jestem nowy. Poszukuję odpowiedzi na pewne podstawowe pytanie- jak wymienić żarówki w tylnych lampach Lacetti kombi?

Pan Google nic na ten temat nie powiedział, a moje osobiste działanie nie przyniosło efektu...

Napisano

> witam,

> jestem nowy. Poszukuję odpowiedzi na pewne podstawowe pytanie- jak wymienić żarówki w tylnych

> lampach Lacetti kombi?

> Pan Google nic na ten temat nie powiedział, a moje osobiste działanie nie przyniosło efektu...

A skad jestes?

Napisano

> witam,

> jestem nowy. Poszukuję odpowiedzi na pewne podstawowe pytanie- jak wymienić żarówki w tylnych

> lampach Lacetti kombi?

> Pan Google nic na ten temat nie powiedział, a moje osobiste działanie nie przyniosło efektu...

zdaje się że trzeba je po prostu odkręcić

na stronie chevroleta jest instrukcja obsługi w pdf -ściągaj

Napisano

> A skad jestes?

z Warszawy.

A ta instrukcja rózni się od tej co mam w samochodzie- jest o kombi smile.gif. Sprawdziłem- opis jak w dowcipie ile trzeba wykonać ruchów żeby zamknąć słonia w lodówce (trzy- otworzyć, włożyć, zamknąć:))

Tyle że mnie to nie użądza. Odkręcam dwie śruby trzymające ale lampa nie schodzi. Miałem Lanosa i tam był podobny problem- były jakieś zaczepy i można było zdjąć kombinując. A tu nijak nie idzie...

Napisano

> z Warszawy.

Więc uzupełnij profil smile.gif

http://autokacik.pl/myhome.php?Cat=0

> A ta instrukcja rózni się od tej co mam w samochodzie- jest o kombi . Sprawdziłem- opis jak w

> dowcipie ile trzeba wykonać ruchów żeby zamknąć słonia w lodówce (trzy- otworzyć, włożyć,

> zamknąć:))

> Tyle że mnie to nie użądza. Odkręcam dwie śruby trzymające ale lampa nie schodzi. Miałem Lanosa i

> tam był podobny problem- były jakieś zaczepy i można było zdjąć kombinując. A tu nijak nie

> idzie...

Nie wiem jak w kombi, ale w sedanie jest chyba 3 śruby hmm.gif

Zresztą, żarówki można chyb wymienić wyciągając sam wkład z zarówkami z lampy od tyłu.

Napisano

> z Warszawy.

> A ta instrukcja rózni się od tej co mam w samochodzie- jest o kombi . Sprawdziłem- opis jak w

> dowcipie ile trzeba wykonać ruchów żeby zamknąć słonia w lodówce (trzy- otworzyć, włożyć,

> zamknąć:))

> Tyle że mnie to nie użądza. Odkręcam dwie śruby trzymające ale lampa nie schodzi. Miałem Lanosa i

> tam był podobny problem- były jakieś zaczepy i można było zdjąć kombinując. A tu nijak nie

> idzie...

proponuje sprawdzony patent - uchwyt z przyssawka do GPS/telefonu przyssac do lampy

i jak odkrecisz sruby to lampe wyciagnij zdecydowanym ruchem za uchwyt

grinser006.gif

tam sa jeszcze 2 bolce na zatrzask ...

Napisano

> proponuje sprawdzony patent - uchwyt z przyssawka do GPS/telefonu przyssac do lampy

> i jak odkrecisz sruby to lampe wyciagnij zdecydowanym ruchem za uchwyt

> tam sa jeszcze 2 bolce na zatrzask ...

Ha! własnie zatrzask. Tak to wyglądało jak rozkręciłem pół bagaznika wink.gif, że jeszcze coś tam trzyma:).

Rozumiem że sprawdzone oznacza sprawdzone i nie będę miał w dwóch częściach lampy wink.gif?

Dzięki za pomoc, zaraz przetestuję

Napisano

> Ha! własnie zatrzask. Tak to wyglądało jak rozkręciłem pół bagaznika , że jeszcze coś tam

> trzyma:).

> Rozumiem że sprawdzone oznacza sprawdzone i nie będę miał w dwóch częściach lampy ?

> Dzięki za pomoc, zaraz przetestuję

ja mialem 2 czesci lampy jak chwycilem palcami za brzeg

niestety ulamal sie kawalek i wtedy zaswital mi pomysl na wyciaganie lamp zlosnik.gif

Napisano

Tak swoją drogą, to projektant tego rozwiązania specjalnie nie wysilił się.

Przecież wymiana takiej żarówki powinna być czynnością możliwą do wykonania przez przyuczoną małpę. smile.gif

A tu czytam nawet o stratach w majątku...

Napisano

> Tak swoją drogą, to projektant tego rozwiązania specjalnie nie wysilił się.

> Przecież wymiana takiej żarówki powinna być czynnością możliwą do wykonania przez przyuczoną małpę.

> A tu czytam nawet o stratach w majątku...

No właśnie nie - tendencja producentów jest odwrotna - do wymian żarówek coraz częściej proponują wzywać serwis, a nie robić tego samemu.

Ale sam mam kombi może odważę się i odkręcę tą lampę w weekend. Jeszcze nie wymieniałem żarówek, ale samochód mam od niedawna.

Napisano

!!!!Wymieniłem!!!!

I juz wyjasniam jak (jeśli chodzi o kombi)

Wymiana tylnych żarówek w Chevrolecie Lacetti kombi polega na:

1. odkręceniu dwóch śrób trzymających lampę.

2a. można próbować metodą na przyssawkę, ale musi być silna i trzeba mocno szarpnąć- mi się nie udało.

2b. wejsć pod samochód z tyłu wsadzić wysoko rękę tuż za zderzakiem i wypchnąć lampę. Trzeba uważać żeby nie spadła na ziemię.

3. Wymieniamy żarówki smile.gif

dziękuję bardzo za pomoc. Post o zatrzaskach był tutaj kluczowy.

Napisano

O kurde sick.gif

To w sedanie jest lajt. Otwierasz wycięcie w poszyciu bagażnika i wszystko na wierzchu.

Model modelowi nie równy.

Napisano

> O kurde

> To w sedanie jest lajt. Otwierasz wycięcie w poszyciu bagażnika i wszystko na wierzchu.

> Model modelowi nie równy.

W Cruze nie jest latwiej, pol godziny sie meczylem zeby sie dowiedziec ze zarowke diadem to se moge w ... wsadzic a nie w lampe tylna.

Napisano

> No właśnie nie - tendencja producentów jest odwrotna

A to ja wiem. smile.gif

Chodziło mi o to, że skoro już piszą o wymianie w instrukcji, to nie powinna ona stanowić większego problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.