Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przekroczyłem prędkość.

Featured Replies

Napisano

Specjalnie puściłem na luz i patrzyłem co się będzie dziać - prędkość doszła do 98km/h a później zwalniałem. Pójdę za to siedzieć hmm.gif

Tacho cyfrowe...

Napisano

> Specjalnie puściłem na luz i patrzyłem co się będzie dziać - prędkość doszła do 98km/h a później

> zwalniałem. Pójdę za to siedzieć

> Tacho cyfrowe...

Będą Cię bić i poniżać i znów bić grinser006.gif

Napisano

> Będą Cię bić i poniżać i znów bić

A przy okazji zapytaja:

"masz dzieci? Masz ku..a dzieci?!"

I dodadza podpis pod nickiem na AK: morderca dzieci, gwalcicel dziewic hehe.gif

Napisano

> A przy okazji zapytaja:

> "masz dzieci? Masz ku..a dzieci?!"

> I dodadza podpis pod nickiem na AK: morderca dzieci, gwalcicel dziewic

OOO to,to. I jeszcze nekrosadystycznysuperturbosperminator grinser006.gif

Napisano

> Specjalnie puściłem na luz i patrzyłem co się będzie dziać - prędkość doszła do 98km/h a później

> Tacho cyfrowe...

Phi. Ja w Hiszpanii wyciągnąłem 120 kmh Volvem FH 12 Euro 5 i wyhamowałem przed ostrzeżeniem o przekroczeniu zeby.GIF Mam foto zeby.GIF

Napisano

> Phi. Ja w Hiszpanii wyciągnąłem 120 kmh Volvem FH 12 Euro 5 i wyhamowałem przed ostrzeżeniem o

> przekroczeniu Mam foto

phi jeden z radomskich kierowców MPK przegubowego MAN jeździł na trasach podmiejskich z prędkościami ok 120km/h jako dowód zostawiliśmy sobie tarczkę tachografu

Napisano

> Phi. Ja w Hiszpanii wyciągnąłem 120 kmh Volvem FH 12 Euro 5 i wyhamowałem przed ostrzeżeniem o

> przekroczeniu Mam foto

takie rzeczy to na obwodnicy trójmiasta się dzieją grinser006.gif

Napisano

> phi jeden z radomskich kierowców MPK przegubowego MAN jeździł na trasach podmiejskich z

> prędkościami ok 120km/h jako dowód zostawiliśmy sobie tarczkę tachografu

to musiało być dawno temu bo teraz radomskie MAN-y nie osiągną 90 km/h hehe.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Iveco Stralis

Tak się złożyło, że ani w Iveco ani w żadnym Renault nawet nie siedziałem frown.gif Ale w Scanii ( o ile ma retarder i bogatszą wersję wyposażenia) można ustawić prędkość dla retardera niezależnie od prędkości tempomatu. Bo w Mercedesie czy Volvie można ustawić tylko o ile szybciej od tempomatu ale nie mniej niż 4 chyba. Więc jak chcesz, żeby przy 90 hamował to tempomat na 86 crazy.gif A w Manie z tego co pamiętam na stałe +5.

Napisano

> Tak się złożyło, że ani w Iveco ani w żadnym Renault nawet nie siedziałem Ale w Scanii ( o ile ma

> retarder i bogatszą wersję wyposażenia) można ustawić prędkość dla retardera niezależnie od

> prędkości tempomatu. Bo w Mercedesie czy Volvie można ustawić tylko o ile szybciej od

> tempomatu ale nie mniej niż 4 chyba. Więc jak chcesz, żeby przy 90 hamował to tempomat na 86

> A w Manie z tego co pamiętam na stałe +5.

No jest to dość uboga wersja... nawet klimy nie mam, dużo zaślepek. Jeśli jest takie coś jak mówisz, to musi być to w pokładowym komputerku. Jutro zobaczę w instrukcje obsługi, nie bawiłem się jeszcze ustawieniami retardera. Ale dzięki ok.gif

Napisano

> Tacho cyfrowe...

ja zamknąłem licznik we włoszech wink.gif tak po ok.45sekundach dopiero rejestruje przekroczenie do 30s możesz spokojnie jechać

Napisano

> ja zamknąłem licznik we włoszech tak po ok.45sekundach dopiero rejestruje przekroczenie do 30s

> możesz spokojnie jechać

Minutka mili Państwo, minutka zeby.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano

> ja zamknąłem licznik we włoszech tak po ok.45sekundach dopiero rejestruje przekroczenie do 30s

> możesz spokojnie jechać

Jeździliśmy tak z kuzyniakiem mercem, oczywiście nie zawsze i wszędzie zlosnik.gif odliczaliśmy sekundy aby nie zarejestrował grinser006.gif przydawało się czasem aby jakiegoś nauczyciela wyprzedzić. Raz w D kierownik wyprzedzanego auta pokazał nam telefon ze zadzwoni na busted.gif.

Napisano

> Minutka mili Państwo, minutka

no właśnie nie oslabiony.gif szybciej łapie mnie wczoraj złapało na 110km/h no.gif

Napisano

> no właśnie nie szybciej łapie mnie wczoraj złapało na 110km/h

To masz jakieś dziwne tacho. Ja jeździłem do minutki i na Stoneridge i na Siemensie i nigdy nic nie złapałem. No chyba, że świadomie kończyłem wyprzedzanie i go puściłem.

Napisano

> Tacho cyfrowe...

Będzie dłuuugo pamiętać...

Napisano

> Będzie dłuuugo pamiętać...

Ukarać mogą do 28 dni z tego co pamiętam wink.gif

Chociaż ręki za to nie dam sobie uciąć wink.gif

Napisano

28 dni to musisz mieć udokumentowane "przy sobie" a to co w pamięci urządzenia jest dostępne przez ponad rok. Kontrolujący zawsze może sobie zrobić wydruk z przekroczeń prędkości, co może "mieć wpływ" na wynik przeprowadzanej aktualnie kontroli.

Napisano

> 28 dni to musisz mieć udokumentowane "przy sobie" a to co w pamięci urządzenia jest dostępne przez

> ponad rok. Kontrolujący zawsze może sobie zrobić wydruk z przekroczeń prędkości, co może

> "mieć wpływ" na wynik przeprowadzanej aktualnie kontroli.

Że to zostaje dłużej to wiem. Mówię o czasie po którym można kierowcę ukarać.

Napisano

W zasadzie zapisy tachografu służą do rejestracji czasu pracy a nie prędkości. To niejako funkcja dodatkowa. Zapis tacho może służyć jako dowód (potwierdzenie) wykroczenia w chwilę po zdarzeniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.