Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup auta bez przeglądu i OC

Featured Replies

Napisano

auto posiada dowód rejestracyjny zlosnik.gif

ale jak to jest z zaległymi nieopłaconym OC ?? Kto może mieć z tego tytułu problemy: sprzedający czy kupujący ??

i czy da się zarejestrować auto bez przeglądu ??

Napisano

> auto posiada dowód rejestracyjny

> ale jak to jest z zaległymi nieopłaconym OC ?? Kto może mieć z tego tytułu problemy: sprzedający

> czy kupujący ??

> i czy da się zarejestrować auto bez przeglądu ??

oc wykupujesz zaraz po spisaniu umowy i teoretycznie masz spokój,

kupiłem tak przyczepkę, która miała OC niepłacone kilka lat

bez przeglądu WK nie wyda DR, ale co kraj to obyczaj spineyes.gifgrinser006.gif

Napisano

Jakiś czas temu miałem ten sam problem. Ty jak kupujesz tego samego dnia wykupujesz OC na siebie a Fundusz Gwarancyjny będzie ścigał poprzedniego właściciela.

Bez przeglądu raczej nie zarejestrują.

Napisano

> auto posiada dowód rejestracyjny

> ale jak to jest z zaległymi nieopłaconym OC ?? Kto może mieć z tego tytułu problemy: sprzedający

> czy kupujący ??

> i czy da się zarejestrować auto bez przeglądu ??

Sprzedający będzie miał problemy, kupujący nie pod warunkiem że w dniu podpisania umowy wykupi OC na siebie (bardzo ważne jest żeby data na OC była identyczna z tą z umowy), z przeglądem to już całkowicie bez problemu, kupisz i zrobisz jak Ci będzie pasowało.

Edit: bez przeglądu nie zarejestrujesz. Przegląd musi być, lub możesz czekać z rejestracją na siebie do momentu zrobienia przeglądu. Aktualnie nie ma za to sankcji, choć ma się coś w tym temacie zmienić.

Napisano

> Sprzedający będzie miał problemy, kupujący nie pod warunkiem że w dniu podpisania umowy wykupi OC

> na siebie (bardzo ważne jest żeby data na OC była identyczna z tą z umowy)

Ale czy starego OC nie trzeba wypowiedzieć. Ono jest tyle, że nieopłacone...

Napisano

> Bez przeglądu raczej nie zarejestrują.

A jak kupuje auto które nie nadaje się do jazdy i chce je sobie odrestaurowywać przez kilka miesięcy to wtedy co z rejestracją? Bo nie wiem za bardzo jak wybrnąć z czegoś takiego.

Napisano

> Ale czy starego OC nie trzeba wypowiedzieć. Ono jest tyle, że nieopłacone...

Ale od jak dawna jest nie opłacane, skoro jest kwit to pewnie od nie całego roku jest nie opłacone, w taki wypadku to chyba łatwiej było by go opłacić.

Opisz cały przypadek z datami to się pomyśli.

Jakie auto, stawki OC jakie, jakie zniżki masz Ty a jakie są na tamtym OC.

Napisano
  • Autor

> A jak kupuje auto które nie nadaje się do jazdy i chce je sobie odrestaurowywać przez kilka

> miesięcy to wtedy co z rejestracją? Bo nie wiem za bardzo jak wybrnąć z czegoś takiego.

dokładnie o taki przypadek mi chodzi .. kupno auta w stanie agonalnym i remont waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Edit: bez przeglądu nie zarejestrujesz. Przegląd musi być, lub możesz czekać z rejestracją na

> siebie do momentu zrobienia przeglądu. Aktualnie nie ma za to sankcji, choć ma się coś w tym

> temacie zmienić.

czyli co kupuje auto hmm.gif opłacam OC, w tym czasie robię co muszę wink.gif i dopiero rejestruję hmm.gif

ale co w przypadku gdy auto będę remontował rok, albo trzy niewiem.gif

Napisano

> czyli co kupuje auto opłacam OC, w tym czasie robię co muszę i dopiero rejestruję

> ale co w przypadku gdy auto będę remontował rok, albo trzy

Pani w okienku mi powiedziała jak ją zapytałem tak - "jak będzie przegląd to zarejestrujemy" na co ja, a jak to będzie za 2 lata - "to zarejestrujemy za 2 lata" i koniec.

Ja sobie co prawda poradziłem "zrobiłem przegląd" i zarejestrowałem auto na siebie ale nie zawsze jest taka możliwość.

OC musisz opłacać cały czas. NIe ważne czy auto jeździ czy nie. Były tu na kąciku już pomysły żeby ubepieczyć dopiero od momentu rejestracji, ale jak się wpadnie jakoś to będzie i tak trzeba bulić do tyłu.

Moim zdaniem najlepiej OC wykupić w mBanku (jest chyba najtaniej) z max zniżką (nikt tego nie sprawdza), a jak już bryka będzie jeździć to wykupić OC z właściwą dla siebie zniżką żeby potem w razie wypadku problemów nie mieć.

Pozdro.

Napisano

to robisz sobie remont samochodu, później przegląd i rejestrujesz. Ale w OC musi być ciągłość

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.