Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z hamulcami - jakieś pomysły?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dzisiaj podczas hamowania strzeliło coś pod maska i spadło ciśnienie w układzie hamulcowym(bez ABS'u), ubyło pół zbiorniczka płynu i zostało na tym poziomie później, pedał jest miękki ale hamulce łapią gdy się go wciska i jest przy samej podłodze. Wycieków żadnych nie zauważyłem, wszystkie przewody całe.

Macie jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny?

Pacjent to Cordoba '96

Napisano

Poszukaj gdzie strzelil przewod, najpewniej gdzies z tylu.

Napisano
  • Autor

> Poszukaj gdzie strzelil przewod, najpewniej gdzies z tylu.

Kurde właśnie sęk w tym, że śladów jakichkolwiek wycieków brak - poziom płynu już się nie zmienia. Jak ubyło tak ubyło i zostało na stałym poziomie hmm.gif

Napisano

> Macie jakieś pomysły gdzie szukać przyczyny?

> Pacjent to Cordoba '96

Bębny z tyłu ściągałeś?

Napisano
  • Autor

> Bębny z tyłu ściągałeś?

Tak, ściągałem - sucho

Napisano

> Kurde właśnie sęk w tym, że śladów jakichkolwiek wycieków brak - poziom płynu już się nie zmienia.

> Jak ubyło tak ubyło i zostało na stałym poziomie

Dolej płynu do max. poziomu, druga osoba pod autem (oczywiście w kanale zlosnik.gif) powinna znaleźć wyciek.

Napisano

> Dolej płynu do max. poziomu, druga osoba pod autem (oczywiście w kanale ) powinna znaleźć wyciek.

O ile nie cieknie do serwa.

Napisano

> O ile nie cieknie do serwa.

I o to między innymi chodzi, jak nie ma wycieków w podwoziu to pewnie płyn idzie do serwa tak jak Kolega słusznie zauważył.

Napisano
  • Autor

> IMHO pompa zrobiła

Czyli jednym słowem szukać nowej... angryfire.gif

Napisano

> Czyli jednym słowem szukać nowej...

Na odległość Ci tego nie potwierdzę, bo nie chcę mieć potem tego na sumieniu grinser006.gif

Niech to ktoś fachowym okiem obejrzy hmm.gif

Napisano

> Czyli jednym słowem szukać nowej...

na początek to ustalić, co się faktycznie stało, później szkać i kupować to, co trzeba, a nie martwić się na zapas.

Napisano
  • Autor

> na początek to ustalić, co się faktycznie stało, później szkać i kupować to, co trzeba, a nie

> martwić się na zapas.

Da się jakoś w miarę prosto określić czy cieknie do serwa? hmm.gif

Bo zastanawiam się czy bawić się w to samemu czy nie lepiej zawieźć auto do kogoś kto ma o tym pojecie. icon_rolleyes.gif

Napisano

> Da się jakoś w miarę prosto określić czy cieknie do serwa?

> Bo zastanawiam się czy bawić się w to samemu czy nie lepiej zawieźć auto do kogoś kto ma o tym

> pojecie.

A klocki są na miejscu? biglaugh.gif

Napisano

> Może okładzina odkleiła się i wypadła, metal został i dosunął się do tarczy, stąd i tłok wysunął

> się i płynu w zbiorniczku ubyło.

U mnie było tak:

Metaliczny huk w okolicach podłogi. Pedał wpadł w podłogę.

Podpompowałem i pojawił się opór, ale auto hamowało dopiero w przy podłodze i szumiało. Poziom płynu opadł.

Klocek wypadł, szum spowodowany był tym że resztę drogi hamowałem zaciskiem i 1 klockiem.

Pacjent fiat uno cfaniak.gif

Napisano

troche cieżko mi zrozumieć jak to mozliwe aby klocek wypadł. chyba, ze był wadliwy i od ciepła przełamal sie na pół czy jakoś.

Napisano

> troche cieżko mi zrozumieć jak to mozliwe aby klocek wypadł. chyba, ze był wadliwy i od ciepła

> przełamal sie na pół czy jakoś.

Moze mial wade produkcyjna, ja tez widzialem jak prawie nowy klocek odkleil sie.

Mialem tez przypadek ze ze starosci zerwalo sie zabezpieczenie przytrzymujace okladzine w bebnie. Okładzina oparla sie o pokrywe bebna i tloczek wyusnal sie dosc znacznie i przepuszczal plyn hamulcowy.

nic nie bylo widac do momentu az sciagnalem pokrywe bebna.

Napisano

> troche cieżko mi zrozumieć jak to mozliwe aby klocek wypadł. chyba, ze był wadliwy i od ciepła

> przełamal sie na pół czy jakoś.

Mi też, szczególnie że tarcze i klocki były w normach zużycia.

Ale klocek wypadł i go nie znalałem. A był z całą pewnością dobrze zamonotowany.

Napisano

> Da się jakoś w miarę prosto określić czy cieknie do serwa?

> Bo zastanawiam się czy bawić się w to samemu czy nie lepiej zawieźć auto do kogoś kto ma o tym

> pojecie.

Najprościej? Jeśli wycieków nie widać, a dolany płyn gdzieś znika to na 99% znika właśnie w serwie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.