Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

prosze o opinię na temat auta

Featured Replies

Napisano

Wpadł mi w oko taki oto egzemplarz klikać tutaj jestem po rozmowie ze sprzedawcą i powiedział tak:

1. Odkupił auto od starszego gościa, który był pierwszym właścicielem

2. Auto ma wszelkie papiery serwisiwe łącznie z wpisami do ksiązki , które potwierdzają przebieg.

3. Deklaruje 100% bezwypadkowości, udostępnia miernik grubości lakieru (mam też swój)

Zdjęcia chyba nic wykluczającego nie pokazują icon_rolleyes.gif

Wydaje mi się godny uwagi ...zakładam, że końcówkę ceny powinienem urwać.

Co sądzicie ???

Napisano

> Co sądzicie ???

Na zdjęciach nie widać nic złego - nie widać też silnika.

Co do mojego zdania:

- cena z kosmosu - średnia cena tego rocznika to ok. 15 kpln,

Nie dałbym za aveo 1,2 19 tys. Aveo nie jest złym autem, ale w kategorii do 10 kpln. Mając do wydania ok. 20 k raczej nie brałbym aveo pod uwagę, a już na pewno nie ze starym 1,2 które chleje jak alkoholik, a te jego 72 konie to jakieś małe są, o mocy co najwyżej 3/4 standardowego konia.

Napisano
  • Autor

> Wpadł mi w oko taki oto egzemplarz klikać tutaj jestem po rozmowie ze sprzedawcą i powiedział tak:

> 1. Odkupił auto od starszego gościa, który był pierwszym właścicielem

> 2. Auto ma wszelkie papiery serwisiwe łącznie z wpisami do ksiązki , które potwierdzają przebieg.

> 3. Deklaruje 100% bezwypadkowości, udostępnia miernik grubości lakieru (mam też swój)

> Zdjęcia chyba nic wykluczającego nie pokazują

> Wydaje mi się godny uwagi ...zakładam, że końcówkę ceny powinienem urwać.

> Co sądzicie ???

z tą ceną srednią to cie chyba poniosło trochę zlosnik.gifprzykład . Jestem skłonny zapłacić powyżej średniej za dobry egzemplarz. A zależy mi na dobrym wyposażeniu ... klima, elektryka szyb, wspomaganie, 4 furtki, polskie pochodzenie i papiery serwisowe to warunki bezwzględnie konieczne.

Napisano

> z tą ceną srednią to cie chyba poniosło trochę przykład . Jestem skłonny zapłacić powyżej

> średniej za dobry egzemplarz. A zależy mi na dobrym wyposażeniu ... klima, elektryka szyb,

> wspomaganie, 4 furtki, polskie pochodzenie i papiery serwisowe to warunki bezwzględnie

> konieczne.

W tym Twoim przykladzie 5 razy powtarza sie to samo auto hehe.gif

Cena jest naprawde zabojcza, pomijam juz fakt, ze 72KM i klima to nie jest dobre zestawienie!

No ale to Twoje pieniadze zlosnik.gif

Ja bym auta z komisu nie kupil nigdy!

Napisano

> Jestem skłonny zapłacić powyżej

> średniej za dobry egzemplarz.

W tej kategorii cenowej to już spokojnie możesz Corsy poszukać:

link nr 1

link nr 2, choć duży przebieg

link nr 3

Wolałbym rok starszą corsę niż aveo - jednak dla GM na europę Opel jest wiodącą marką, a Chevrolet to druga liga.

Na pewno 1,2 corsy będzie mniej palić i lepiej jeździć niż 1,2 z aveo.

Napisano

Mnie w ubieglym roku za auto z 2005 z podobnym przebiegiem wycenili na 20 tys grinser006.gif Niech sposci z 3 tys i bierz. Zworoc uwage na kierownice albo zdjecie zle albo jest strasznie wytrarta.

Podjechac do ASO i sprawdzic.

Napisano

Cena yikes.gif

Za 2k-3k więcej możesz kupić T250 jeszcze na gwarancji.

Napisano

> W tej kategorii cenowej to już spokojnie możesz Corsy poszukać:

> link nr 1

> link nr 2, choć duży przebieg

> link nr 3

> Wolałbym rok starszą corsę niż aveo - jednak dla GM na europę Opel jest wiodącą marką, a Chevrolet

> to druga liga.

> Na pewno 1,2 corsy będzie mniej palić i lepiej jeździć niż 1,2 z aveo.

Czlowieku pad.gif porownujesz auto z praktycznie zerowym przebiegiem do strucla z nalotem powyzej 100kkm?

EDIT i sprowadzony strucel z kreconym licznikiem ale diesel Panie od Niemca hehe.giffacepalm.gif

Napisano

> Cena

> Za 2k-3k więcej możesz kupić T250 jeszcze na gwarancji.

Dlatego mowie niech sposci z ceny i brac.

Napisano
  • Autor

> W tej kategorii cenowej to już spokojnie możesz Corsy poszukać:

> link nr 1

> link nr 2, choć duży przebieg

> link nr 3

> Wolałbym rok starszą corsę niż aveo - jednak dla GM na europę Opel jest wiodącą marką, a Chevrolet

> to druga liga.

> Na pewno 1,2 corsy będzie mniej palić i lepiej jeździć niż 1,2 z aveo.

jeszcze zapomniałem dodać, że nie chcę jechać na drugi koniec polski i odpadaja dieselki wink.gif ... przez ostatnie 6 lat jeżdże matizem i mimo tego że ludzie wieszają psy na tej marce to ja jestem zadowolony. Przesiadka z matiza do takiego aveo to będzie dla mnie duży krok naprzód skromny.gif

Napisano

> Czlowieku porownujesz auto z praktycznie zerowym przebiegiem do strucla z nalotem powyzej 100kkm?

Corsa z linku nr 1 jest:

- też z komisu jak przedmiotowe aveo,

- też jest "krajowa".

Przebieg ma większy o 20 kkm - nie przesadzajmy, że to aż taka wielka różnica.

Na jej plus:

- opel jednak jest lepiej wykonany niż DU,

- silnik 1,2 z corsy jest o 8 KM mocniejszy i zdecydowanie mniej paliwożerny,

- cena startowa jest o 2,1 kzł niższa.

Z tych dwóch aut biorę Corsę.

Napisano

> Corsa z linku nr 1 jest:

> - też z komisu jak przedmiotowe aveo,

> - też jest "krajowa".

> Przebieg ma większy o 20 kkm - nie przesadzajmy, że to aż taka wielka różnica.

> Na jej plus:

> - opel jednak jest lepiej wykonany niż DU,

> - silnik 1,2 z corsy jest o 8 KM mocniejszy i zdecydowanie mniej paliwożerny,

> - cena startowa jest o 2,1 kzł niższa.

> Z tych dwóch aut biorę Corsę.

1. Ohydny kolor, silnik lsni jakby byl nowy.

2. Przebieg hehe.gif

3. krecony

Bierz corse kto Ci broni ok.gif + 2 na dzielni bo jednak diesel z Niemiec no i Opel Panie.

Napisano

> zadowolony. Przesiadka z matiza do takiego aveo to będzie dla mnie duży krok naprzód

Przejedź się aveo i corsą C. Potem sobie odpowiesz na pytanie, czy te auta są warte tych samych pieniędzy.

Poczytaj też testy porównawcze:

test nr 1

test nr 2

Staram się być w tym porównaniu obiektywny - miałem aveo i dobrze (poza spalaniem) go wspominam, jest też w najbliższej rodzinie corsa.

Niestety, aveo od corsy odstaje - więc aveo można kupić wtedy, gdy będzie zdecydowanie tańsze od corsy, a to które Ty pokazałeś jest w cenie opla.

Napisano

> 1. Ohydny kolor, silnik lsni jakby byl nowy.

W aveo zdjęć silnika nie ma.

> 2. Przebieg

> 3. krecony

Rozumiem, że masz szklaną kulę i wiesz, że komisiarz sprzedający aveo jest uczciwy i nie kręcił licznika, a ten sprzedający corsę kręcił ?

> + 2 na dzielni bo jednak diesel z Niemiec no i Opel Panie.

Mam Twoją "dzielnię" wiesz gdzie wink.gif Autami DU jeżdżę już od 9 lat.

Wskazana przeze mnie corsa z linku nr 1 NIE jest dieslem.

Ale jeśli jesteś fanbojem DU (przepraszam, Chevroleta) to Cię nie przekonam.

Napisano

> W aveo zdjęć silnika nie ma.

> Rozumiem, że masz szklaną kulę i wiesz, że komisiarz sprzedający aveo jest uczciwy i nie kręcił

> licznika, a ten sprzedający corsę kręcił ?

W Aveo jest podany telefon do wlasciciela, mozna zweryfikowac wpisow w kiazce w ASO a w przypadku corsy dzwon do dziadka Niemca hehe.gif

> Mam Twoją "dzielnię" wiesz gdzie Autami DU jeżdżę już od 9 lat.

> Wskazana przeze mnie corsa z linku nr 1 NIE jest dieslem.

> Ale jeśli jesteś fanbojem DU (przepraszam, Chevroleta) to Cię nie przekonam.

Przeciez napisalem, ze 1 odrzucilem ze wzgeldu na kolor i nawet nie przeczytalem co tam jest napisane.

Respekt na dzieli byl napisany z ironia nie ma sie co podniecac smirk.gif

Napisano

> Przeciez napisalem, ze 1 odrzucilem ze wzgeldu na kolor i

Widzisz - dla mnie większe znaczenie ma komfort wnętrza, dynamika silnika czy zużycie paliwa.

Kolor jest bez znaczenia, bo zwykle (siedząc w środku) go nie widzę.

Zresztą aktualnie jeżdżę autem, co do którego Clarkson stwierdził, że jest tak brzydkie, że powinno się nim jeździć z głową w kartonie, żeby nikt nas nie rozpoznał.

Napisano

> Widzisz - dla mnie większe znaczenie ma komfort wnętrza, dynamika silnika czy zużycie paliwa.

> Kolor jest bez znaczenia, bo zwykle (siedząc w środku) go nie widzę.

> Zresztą aktualnie jeżdżę autem, co do którego Clarkson stwierdził, że jest tak brzydkie, że powinno

> się nim jeździć z głową w kartonie, żeby nikt nas nie rozpoznał.

No widzisz a ja nie moglbm na nie spojrzec jakby mi sie nie podobal kolor grinser006.gif

Napisano

> No widzisz a ja nie moglbm na nie spojrzec jakby mi sie nie podobal kolor

Znaczy wolałbyś auto w ładnym kolorze, ale z dychawicznym i paliwożernym silnikiem, bez klimatyzacji, wspomagania i z niewygodnymi fotelami ??

Napisano
  • Autor

znalazłem koło siebie egzemplarz aveo i podjechałem pomacać bo nigdy nie przyglądałem się wnętrzu, tyle co kojarzyłem sylwetkę z ulicy i zdjęć. Nawet przejechałem się ... i powiem tak ... jeżdżę Matizem i on jest mega plastikowy ale to co zobaczyłem w Aveo zasmuciło mnie. W czasie jazdy też mnie nie zachwycił ... temat aveo upadł buu.gif

Napisano

I to jest prawidłowe podejście. sprawdzić - przekonać się czy nam pasuje a sugestie w stylu, że lepiej się jeździ autem z mniejszym przebiegiem w ładnym kolorze należy zweryfikować samodzielnie. Tak jak ktoś wcześniej napisał - aveo jest niezłym autem ale nie w tej kosmicznej cenie - sprawdź konkurencje w tej cenie nawet od dziadka z niemiec - ważny jest stan rzeczywisty a to w sporej części można zweryfikować.

Napisano

> Znaczy wolałbyś auto w ładnym kolorze, ale z dychawicznym i paliwożernym silnikiem, bez

> klimatyzacji, wspomagania i z niewygodnymi fotelami ??

Zaraz zaraz. Przeciez aveo ma klime a do miasta nie musi byc jakis super hiper samochod. Czesto wybieram Aveo do miasta chociaz nie mam klimy a ceed stoi pod blokiem. grinser006.gif

Napisano

> w Aveo zasmuciło mnie. W czasie

> jazdy też mnie nie zachwycił ... temat aveo upadł

A nie mówiłem ??

Teraz za te 19 kzł poszukaj sobie fajnego autka, bo spokojnie coś znajdziesz.

Napisano
  • Autor

> A nie mówiłem ??

> Teraz za te 19 kzł poszukaj sobie fajnego autka, bo spokojnie coś znajdziesz.

tak informacyjnie zlosnik.gif ... jest Seat Cordoba 1.4 16V 75 KM z 2004 r. grinser006.gif

Napisano

> tak informacyjnie ... jest Seat Cordoba 1.4 16V 75 KM z 2004 r.

Wspolczuje facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Wspolczuje

bo ?

Napisano

> tak informacyjnie ... jest Seat Cordoba 1.4 16V 75 KM z 2004 r.

Od Aveo ciut lepiej ale nie zaszalales facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Od Aveo ciut lepiej ale nie zaszalales

nie miałem takiego zamiaru hehe.gif

Napisano

> nie miałem takiego zamiaru

W każdym bądź razie życzymy żeby kółka kręciły się we właściwą stronę. smile.gif Szerokiej drogi!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.