Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WYBIJA PRZY TANKOWANIU

Featured Replies

Napisano

Witam od jakiegoś czasu gdy włożę prosto pitolet do korka ciagle wybija pistolet, gdyby było już pełne, musze nim pokręcić na boki wlać z 3l i następnie już normalnie leci nawet gdy włożę go prosto.

Kiedyś nie wybijało w obojętnie jakiej pozycji był włożony pistolet .

Czy może to mieć coś z oparami i parownikiem oparów jakiś związek że pistolet myśli że jest pełny bak?.

Napisano

odpowietrzenie zbiornika masz za pewne zatkane

Napisano

Powiem Ci tak... Jak pojechałem pierwszy raz tankować Uniaka a zarazem wogóle pierwszy raz tankować to też mi wybijało... Od tamtego czasu jak tankuje to obracam rączkę jakieś 40stopni w prawo i leje wink.gif

Nigdy nie zastanawiałem się czemu na wprost odbija...

Napisano

u mnie też nie raz wybija.. ale pokręcę trochę pistoletem do tankowania i później leci jak malina smile.gif

Napisano

zawsze trzymam pistolet obrócony nieco i tankuje normalnie, na prosto zawsze wybija

to chyba konstrukcja rury wlewowej tak robi

Napisano

> zawsze trzymam pistolet obrócony nieco i tankuje normalnie, na prosto zawsze wybija

> to chyba konstrukcja rury wlewowej tak robi

Chyba tak bo nawet jak pierwszy raz tankowałem akurat na stacji z obsługą, to gość od razu przekręcił pistolet i mówił że TTTM i nic na to nie poradzi. smile.gif

Napisano

> odpowietrzenie zbiornika masz za pewne zatkane

też tak mi się robi w czerwonym... ale już niedługo zmieniam zbiornik zeby.GIF

Napisano

> na stacji z obsługą, to gość od razu przekręcił pistolet

podobną miałem sytuację, jeszcze nie zdążyłem powiedzieć, a już gość obrócił pistolet dopiero zaczął nalewać

Uno tak ma biglaugh.gif jest oryginalne i ma swoje humory wink.gif

Napisano

> Powiem Ci tak... Jak pojechałem pierwszy raz tankować Uniaka a zarazem wogóle pierwszy raz tankować

> to też mi wybijało... Od tamtego czasu jak tankuje to obracam rączkę jakieś 40stopni w prawo i

> leje

> Nigdy nie zastanawiałem się czemu na wprost odbija...

To samo u mnie - od dnia wyjazdu z salonu fiata miałem problem rotfl.gif

Gość na stacji mnie uświadomił że w uno Panie to trza lekko obrócić pistolet.

Napisano

> Kiedyś nie wybijało w obojętnie jakiej pozycji był włożony pistolet .

A stacja ta sama? Bo to i od pistoletu zależy. W części mi wybijało, jeżeli nie obracałem pistoletu w bok, na Shellach i w BP nie wybija, można lać prosto.

Napisano

> zawsze trzymam pistolet obrócony nieco i tankuje normalnie, na prosto zawsze wybija

> to chyba konstrukcja rury wlewowej tak robi

a mi nigdy nie wybiło... może mam jakąś inną konstrukcję tej rurki? hmm.gif Ciekawe dlaczego Wam wybija...

Napisano

> na Shellach i w BP nie wybija, można lać prosto.

na BP mi wybija. Ja osobiście w takim przypadku rozbujam trochę Uniaka na boki i potem już nie wybija

Napisano

> A stacja ta sama? Bo to i od pistoletu zależy. W części mi wybijało, jeżeli nie obracałem pistoletu

> w bok, na Shellach i w BP nie wybija, można lać prosto.

Dokładnie, na niektórych stacjach trzeba przekręcić żeby cokolwiek wlać, a na innych nie można przekręcać, bo wybija. Na każdej stacji inaczej zeby.GIF Mnie też musiał pracownik uświadomić, że trzeba przekręcić, jak się siłowałem z pistoletem na Statoilu zeby.GIF Co ciekawe, tankowałem tam wcześniej 2 razy i nie musiałem przekręcać.

Napisano
  • Autor

Dziwne myślałem że ja tak tylko mam, na każdej stacji wybija muszęgo przekręcić w lewo i leci, więc to nie wina zapowietrzonego wężyka baku i wlewu? .

Napisano
  • Autor

Dziwne myślałem że ja tak tylko mam, na każdej stacji wybija muszęgo przekręcić w lewo i leci, więc to nie wina zapowietrzonego wężyka baku i wlewu? .

Mi tylko na Crabie w Ornontowicach nie wybija widocznie mają tam za słabe ciśnienie pompy grinser006.gif .

Napisano

> Dziwne myślałem że ja tak tylko mam, na każdej stacji wybija muszęgo przekręcić w lewo i leci, więc

> to nie wina zapowietrzonego wężyka baku i wlewu? .

Uniak ma we wlewie klapkę zwrotną, którą otwierasz wpychając pistolet. I zależnie od konstrukcji końcówki pistoletu, paliwo potrafi się od tej klapki - szczególnie gdy nie w pełni się otworzy - odbijać na nos pistoletu sygnalizując pełny bak, co powoduje odcięcie.

Tę klapkę wykryłem przed laty usiłując jesienią wlać do baku środek STP ściągający wodę, z takiej buteleczki z długą szyjką. Ale była za krótka, żeby otworzyć klapkę i wszystko "się cafło". Teraz wlewam przez taką karbowaną końcówkę do kanistrów plastikowych 5 l.

Napisano

u mnie też wybija więc spoko, widocznie ten typ tak ma wink.gif jak pierwszy raz tankowałem to nie wiedziałem co się dzieje, ale trochę pokombinowałem, przekręciłem pistolet i już było dobrze smile.gif benzynę rzadko tankuje, bo mam podtlenek LPG zeby.GIF

Napisano

Obróć pistolet lekko w bok i spokojnie leci też tak miałem ale to nie żaden problem smile.gif

Napisano

> Uno tak ma jest oryginalne i ma swoje humory

Nie tylko w Uno tak jest. wink.gif W Punto II tak samo trzeba przekręcić, żeby normalnie zatankować. wink.gif

Napisano
  • Autor

No koledzy wiem jak tankować bo zawsze obracam, tylko pytam bo myślałem że mam wąż odpowietrzający zatkany grinser006.gif .

Wiec ten typ tak ma .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.