Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie po wrocku 8,8 na drugim biegu do 23-4km/h bez mocy

Featured Replies

Napisano

niedawno kupiłem i nie wiem czy to normalne. Przed przeglądem po czterech latach raczej zdychania przy około 20 na godzinkę nie było, ale spalanie ponad 8,7 zawsze. Zepsuta czy TTTM?

PS to mój pierwszy kontakt z japończykiem

Napisano

> niedawno kupiłem i nie wiem czy to normalne. Przed przeglądem po czterech latach raczej zdychania

> przy około 20 na godzinkę nie było, ale spalanie ponad 8,7 zawsze. Zepsuta czy TTTM?

> PS to mój pierwszy kontakt z japończykiem

A tak w zasadzie o co chodzi ? Mamy sie domyślać ?

Napisano
  • Autor

> A tak w zasadzie o co chodzi ? Mamy sie domyślać ?

Sorki to chyba za duży skrót myślowy.

Chodzi o to czy spalanie 8,8/100 we wrocku to norma i czy duża dziura w mocy przy 20-25 km/h na drugim biegu jest standardem.

Yaris 1,0

Napisano

> Sorki to chyba za duży skrót myślowy.

> Chodzi o to czy spalanie 8,8/100 we wrocku to norma i czy duża dziura w mocy przy 20-25 km/h na

> drugim biegu jest standardem.

> Yaris 1,0

a 14,6l dla silnika 2.0T to malo po wrocku czy duzo? zlosnik.gif

mysle ze te 8,8 po tym miescie to i tak dobry wynik shocked.gif a tej mocy to brakuje ci tylko przy takiej predkosci, co przy 15-20 lub od 30?

Napisano

> Sorki to chyba za duży skrót myślowy. Chodzi o to czy spalanie 8,8/100 we wrocku to norma i czy duża dziura w mocy przy 20-25 km/h na drugim biegu jest standardem. Yaris 1,0

Trochę za dużo. Jeżdżę po Łodzi, też 1.0 i max. to 7.2l/100km.

Duża dziura o której piszesz nie jest standardem, ale nie oczekuj za wiele od tego silnika. w miarę dobrze jest od 3000obr/min.

A tak na początek to zważ swoją nogę, czy nie jest za ciężka. hehe.gif

Yaris 1.0 lubi lekkie nogi. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Trochę za dużo. Jeżdżę po Łodzi, też 1.0 i max. to 7.2l/100km.

> Duża dziura o której piszesz nie jest standardem, ale nie oczekuj za wiele od tego silnika. w miarę

> dobrze jest od 3000obr/min.

> A tak na początek to zważ swoją nogę, czy nie jest za ciężka.

> Yaris 1.0 lubi lekkie nogi.

postaram się opisać dokładnie: Sytuacja z dzisiaj mam 17 km na wyświetlaczu i drugi bieg dodaję gazu i lipa cyferki rosną baaardzo powoli, ale po osiągnięciu 23-25 km jest już dobrze. Nie chcę niczego sugerować, ale mam wrażenie, że przed przeglądem nie było tak źle. Wymieniali oleje, filtry i ŚWIECE. Pisałem o drugim biegu, bo na nim to najbardziej przeszkadza, ale oczywiście chodzi o obroty: dziura jest od wolnych do 1000-1200. Jeśli nic nie jest zepsute to znaczy, że poniżej 20-tu trzeba, w tym aucie, zapinać pierwszy bieg??

PS dziękuję za pomoc sąsiadom, bo jestem z innego kącika, a problem dotyczy auta mojej pani

Napisano

> oczywiście chodzi o obroty: dziura jest od wolnych do 1000-1200.

a ktore auto benzynowe startuje od tak niskich obrotow??

Napisano

> postaram się opisać dokładnie: Sytuacja z dzisiaj mam 17 km na wyświetlaczu i drugi bieg dodaję

> gazu i lipa cyferki rosną baaardzo powoli, ale po osiągnięciu 23-25 km jest już dobrze. Nie

> chcę niczego sugerować, ale mam wrażenie, że przed przeglądem nie było tak źle. Wymieniali

> oleje, filtry i ŚWIECE. Pisałem o drugim biegu, bo na nim to najbardziej przeszkadza, ale

> oczywiście chodzi o obroty: dziura jest od wolnych do 1000-1200. Jeśli nic nie jest zepsute to

> znaczy, że poniżej 20-tu trzeba, w tym aucie, zapinać pierwszy bieg??

> PS dziękuję za pomoc sąsiadom, bo jestem z innego kącika, a problem dotyczy auta mojej pani

To jest mały silniczek - będzie w miarę jeździł od 2000 obr. ... zresztą jak każdy benzynowy. To, że na 2 biegu zaczyna w miarę normalnie jechać od 20km/h, to moim zdaniem zachowanie normalne. Nie przyspieszaj z niższych obrotów. Szkoda silnika.

Napisano

> a ktore auto benzynowe startuje od tak niskich obrotow??

kazde z 2 dwoma zaworami na cylinder lub ze zmienna geometria kolektora dolotowego

Napisano

> kazde z 2 dwoma zaworami na cylinder lub ze zmienna geometria kolektora dolotowego

powinienem rozbudowac pytanie o: takiej malej pojemnosci, bez kompresora, 4 zaworowy na cylinder zlosnik.gif

Napisano

Zużycie w normie. Fabia w krakowskich korkach (a są nie gorsze od wrocławskich) potrafi wciągnać 10 litrów latem i 12 zimą, jak się jedzie w nocy to 8. Jak na silniczek 1.0 8 litrów to ok.gif Na pocieszenie dodam, że Lancer żre w korkach 14, ale na razie się dociera i tym się pocieszam hehe.gif A dynamiki po 1.0 sie nie spodziewaj, to kosiarka wink.gif

Napisano

> kazde z 2 dwoma zaworami na cylinder lub ze zmienna geometria kolektora dolotowego

Yaris ma zmienną geometrię kolektora.

Ale wiesz - z g.. bata nie ukręcisz - to jest 1000 ccm - owszem, jak na lytra to jeździ to całkiem OK (zaraz pieniacze będą się pyrgać, ale proszę przeczytać dokładnie to zdanie), tym niemniej przy tej pojemności, jak i w n/a benzynie to przy 1 000 rpm to...

No rozumiesz, cudów nie ma :-)

I nawet jak masz 2 zaworki i zmienne czasy rozrządu i zmienną długość dolotu to też cudów nie będzie.

Napisano
  • Autor

> Yaris ma zmienną geometrię kolektora.

> Ale wiesz - z g.. bata nie ukręcisz - to jest 1000 ccm - owszem, jak na lytra to jeździ to całkiem

> OK (zaraz pieniacze będą się pyrgać, ale proszę przeczytać dokładnie to zdanie), tym niemniej

> przy tej pojemności, jak i w n/a benzynie to przy 1 000 rpm to...

> No rozumiesz, cudów nie ma :-)

> I nawet jak masz 2 zaworki i zmienne czasy rozrządu i zmienną długość dolotu to też cudów nie

> będzie.

Dziękuję, sprawa jasna, auto nie jest zepsute. Zamykamy temat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.