Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zjeżdżając z góry na biegu nagle zaczął występować taki właśnie dzwięk trrrrrrrrrrrrr.Jeżeli dodam gazu i silnik ciągnie dzwięk zanika pojawia się wtedy jak zdejmę nogę z gazu i jak jadę na luzie skręcanie kolami naciskanie sprzęgła nic nie zmienia.Zrobiłem już z tym tyrczeniem ze 100 kilometrów i nic więcej się nie dzieje.Ma ktoś jakiś pomysł?? frown.gif

Napisano

> Dzisiaj zjeżdżając z góry na biegu nagle zaczął występować taki właśnie dzwięk

> trrrrrrrrrrrrr.Jeżeli dodam gazu i silnik ciągnie dzwięk zanika pojawia się wtedy jak zdejmę

> nogę z gazu i jak jadę na luzie skręcanie kolami naciskanie sprzęgła nic nie zmienia.Zrobiłem

> już z tym tyrczeniem ze 100 kilometrów i nic więcej się nie dzieje.Ma ktoś jakiś pomysł??

sprawdz lozyska i przeguby

Napisano

> sprawdz lozyska i przeguby

Przeguby by było słychać w zakrętach przy dodawaniu/popuszczaniu gazu, na luzie nie.

Napisano

> Przeguby by było słychać w zakrętach przy dodawaniu/popuszczaniu gazu, na luzie nie.

fakt, sprawdz lozyska zatem smile.gif

Napisano

Mechanizm różnicowy zaczyna się kończyć, miałem identycznie to samo u siebie w Bravo 1.4, jeździłem tak jeszcze jakieś pół roku, ale było coraz gorzej, aż nagle trach i rozleciała się skrzynia (mechanizm różnicowy), szukaj pomału nowej skrzyni.

Napisano
  • Autor

Podniosłem dzisiaj auto.Łożyska i przeguby w porządku. Jak obraca się kołem to robi 2 x puk na jeden obrót koła.Po lewej stronie jak podważyć łyżką to ten kielich co wchodzi do skrzyni ma jakiś tam luz..Skrzynia ma 166 kkm.

Napisano

>Skrzynia ma 166 kkm.

dolicz jeszcze z 200kkm i bedziesz miał prawdziwy przebieg.

Napisano

> e nie mam ją od nowości

A jak sprzęgło wciskasz dzwięk zanika? Na biegu jałowym też występuje jakiś dziwny dzwięk?

Napisano
  • Autor

Nie wciskanie sprzęgła nic nie zmienia.Terkotanie jest tylko jak auto jedzie.Skrzynia już zamówiona.Jutro przyjedzie.Zeby tylko nie była gorsza od tej cool.gif

Napisano
  • Autor

Skrzynia przyszła od anglika ciekawe bo ma oznaczenie C501 czy to jest odpowiednik mojej C514 yikes.gif

post-22386-1435250960481_thumb.jpg

Napisano

> Skrzynia prtzyszła od anglika ciekawe bo ma oznaczenie C501 czy to jest odpowiednik mojej C514

Nie jest to niestety odpowiednik twojej. W 1.4 wystepowały 2 rodzaje skrzyń.

Napisano
  • Autor

to że występują dwie to wiem C513 i C514. Ato jest angielska skrzynia.Patrząc na wyjscia połosi widać uszczelnienia simmera więc to chyba odpowiednik C514

Napisano

Bedzie jezdzic lewa strona zlosnik.gif, sorry nie moglam sie oprzec

Napisano

> Bedzie jezdzic lewa strona , sorry nie moglam sie oprzec

Biegi będą tak:

5 3 1

|-|-|

R 4 2

z tym, że 5 wstecznych i R do przodu wink.gif

Napisano

Mam to samo od 50kkm i nic się nie dzieje z tym, że nic się nie pogarsza. Od jakiegoś czasu dobijam padakę przyczepami i też żadnych zmian... Jak się zesra to się dowiem co to było hehe.gifpalacz.gif

Napisano

Miałem to samo w makreli 1,6 - nigdy nie ustaliłem przyczyny...

Napisano

standartowa usterka 1.4

zeby dywferencjalu sie nadlamaly, mozna z tym jezdzic ale predzej czy pozniej padnie definitywnie u mnie terkotac zaczal przy 100tys padl przy 150tys

zeby ulamac te zeby wystarczy pare razy dobrze ze sprzegla strzelic pare popisow

jest to jeden z ostatnich fiatow z momentem powyzej 110 i dyfrem od zastawy

Napisano
  • Autor

No i skrzynia wymieniona.Wszystko OK. Kolega VANT dostaje żółtą kartkę za sianie defetyzmu czacha.gif Koszty:

skrzynia z allegro z anglika C501 cienki wałek-500

sprzęgło kmpl Valeo-350

olej-40

robocizna-200

Razem1090 zł

W skrzyni trzeba było przełożyć ten mały dekielek z wodzikami i łapkę sprzęgła.

Stara skrzynia zrobiła od nowości 167 kkm.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

I wymieniona skrzynia wytrzymała tylko dwa i pół miesiąca.Rozleciał się jeden satelita i wybił dziurę na spodzie skrzyni.Mechanizm różnicowy ze starej skrzyni przeniesiony wraz z deklem wczoraj.Zobaczymy ile pojeżdzi.Kolejne 200 zł.w plecy.Ciekawe ile kosztują dwa satelity i dwa koła koronowe w ASO.Może się opłaci???

Napisano

>Ciekawe ile kosztują dwa satelity i dwa

> koła koronowe w ASO.Może się opłaci???

Dwa lata temu kupowałem w ASO w Nowym Sączu za ok. 300 zł komplet.

Napisano
  • Autor

Nie wiecie czasami jak jest mocowany sworzeń satelitów w mechanizmie różnicowym.Z jednej strony ma jakieś nacięcie jak na śrubokręt a od środka jakieś cienkie blaszki????

Napisano

> Nie wiecie czasami jak jest mocowany sworzeń satelitów w mechanizmie różnicowym.Z jednej strony ma

> jakieś nacięcie jak na śrubokręt a od środka jakieś cienkie blaszki????

W koszu mechanizmu jest taki sworzeń zabezpieczający (kołek rozprężny), trzeba go wybić. Sworznia się nie odkręca, wystarczy go delikatnie wybić po ściągnięciu w/w kołka. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.