Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przygotowanie antykorozyjne podwozia - koszt

Featured Replies

Napisano

Ile może kosztować przygotowanie podłogi, żeby ruda sucz jej nie brała?

Na czym polega taki zabieg?

Robił to w ogóle ktoś?

zlosnik.gif

Napisano

czyscisz do gołej blachy, nakładasz minie - podkład a na to bitex.

Ja miałem progi całe w dziurach wiec musiałem nitować i silikonować ale jeżeli chodzi o konserwacje to koszt jest nie duży, tam gdzie jest jeszcze seryjna farba to nakładasz tylko bitex

Napisano

> czyscisz do gołej blachy, nakładasz minie - podkład a na to bitex.

> Ja miałem progi całe w dziurach wiec musiałem nitować i silikonować ale jeżeli chodzi o konserwacje

> to koszt jest nie duży, tam gdzie jest jeszcze seryjna farba to nakładasz tylko bitex

Mi krzyknęli z myciem i bitexowaniem 250 zł

pS Podłogę mam zdrową

Napisano

to zależy czy robisz sam czy ktoś Ci to robi, jeżeli chodzi o cc to jeden dzień roboty, bitex schnie 2 dni wiec po 2 dniach można jeździć

Jeżeli robisz sam to koszt do 50PLN

Napisano

> to zależy czy robisz sam czy ktoś Ci to robi, jeżeli chodzi o cc to jeden dzień roboty, bitex

> schnie 2 dni wiec po 2 dniach można jeździć

> Jeżeli robisz sam to koszt do 50PLN

Dokładnie, mnie tyle samo wyszło. 40 zł bitex i 5 zł pędzel

Napisano

> Ile może kosztować przygotowanie podłogi, żeby ruda sucz jej nie brała?

> Na czym polega taki zabieg?

> Robił to w ogóle ktoś?

ja kupilem litrowa puszke bitexu za nie cale 20 zl pedzel z piwnicy i jazda smile.gif ... progi i cale podwozie smile.gif

Napisano

no dokładnie, ważne jeśli były ogniska korozji to trzeba je dokładnie wyczyścić i pomalować dokładnie podkładem byle nie grubo bo odpada, bitexu nie trzeba sobie żałować

Napisano

My tak:

Rozebralismy seja

Zbiliśmy bitex

zerwalismy uszczelnienie.

2 warstwy chlorokauczuku

nowa pasta na łączenia

zakonserwowane profile 3.5 litra

konserwacja podłogi od spodu farą gdzie trzeba było i bitgum, progi i nadkola bitexem.

koszt samych materiałów 250 zł.

i wiem że za 3 lata powtórka ale bez problemów

Napisano

> Robił to w ogóle ktoś?

Prosta sprawa jeśli masz rudą to piaskowanie potem podkład, lakier oraz masa bituniczna nie bitex (bitexem to sobie można fundamenty w domu prysnąć żeby wilgoć nie brała grinser006.gif )

Jeśli masz zamiar robić samemu i cenisz swój czas nie używaj bitexu bo to będzie zmarnowany czas. I jeśli to ma być zrobione dobrze, nie jest to realne do wykonania w jeden dzień. Do zdemontowania tylne zawieszenie, przewody hamulcowe, paliwowe, bak. Reszta to druciarstwo i lepiej sobie odpuścić.

Napisano

> Prosta sprawa jeśli masz rudą to piaskowanie potem podkład, lakier oraz masa bituniczna nie bitex

> (bitexem to sobie można fundamenty w domu prysnąć żeby wilgoć nie brała )

Potwierdzam bitex to na fundamenty a nie na samochód no.gif

> Jeśli masz zamiar robić samemu i cenisz swój czas nie używaj bitexu bo to będzie zmarnowany czas. I

> jeśli to ma być zrobione dobrze, nie jest to realne do wykonania w jeden dzień. Do

> zdemontowania tylne zawieszenie, przewody hamulcowe, paliwowe, bak. Reszta to druciarstwo i

> lepiej sobie odpuścić.

Napisano

Bitex to przereklamowany środek, konserwowałem nim samochody i co roku mnie szlag trafiał jak widziałem podwozie samochodów po zimie, w tamtym roku zrobiłem wszystko na bit gumie i mam spokój.

Napisano

> Robił to w ogóle ktoś?

do golej blachy to moze lepiej nie bo na gola blache to najlepiej podklad reaktywny .... no ale wypadaloby wyszyscici pozbyc sie ruda spryskac benzynka.... i ja bym proponowal baranka do ochrony karoserii.... moim zdaniem jest o tyle lepszy od innych srodkow ze odbija kamienie i trzyma sie tego lakier smile.gif .... mozna cos takiego kuopic na allegro.... kosztowalo chyba za 4 puszki + pistolet do malowania tym gratis 60zloty powinno ci starczyc okolo 1,5 puszki.... koszt u mnie w sklepie lakierniczym okolo 25 (duza) + 18 (mala) puszka...

za 100 z materialem pewnie by sie ktos podjol zadania smile.gif

a srodki sa rozne...

auto smar (aka smark)

sa srodki k2

nawet ropa pomoze...

tak czy inaczej.... kwestia czasu... angryfire.gif

Napisano

> 2 warstwy chlorokauczuku

to tez bardzo dobre ale kosztowne....

dla przyblizenia powiem ze tym maluja pasy na naszych zacnych drogach smile.gif

Napisano

> Moim zdaniem (BARANEK) też jest przereklamowany ,

> http://allegro.pl/boll-srodek-konserwacji-podwozia-na-pedzel-5kg-i1186175065.html

> Ja stawiam na ten środek

nie wiem czy wiesz ale mowisz o tym samym....

przynajmniejsklad jest ten sam zlosnik.gif

http://allegro.pl/4-sztuki-baranka-do-konserwacji-pistolet-gratis-i1223856306.html

zlosnik.gifpalacz.gif

pewnie srodek do konserwacji do nakladania walkiem bedzie nazywalsie srodkiem do konserwacji na walek screwy.gif270635636-JUMP2.gif

Napisano

może kolega mówił o tej wersji w sprayu - jest kilka produktów barankopodobnych i przypuszczam, że to właśnie przez to ludzie przechodzą na bolla w pedzlu zlosnik.gif ale tak jak mowisz sklad ten sam, a z pistoletem duzo wygodniejsze jesli chodzi o podwozie waytogo.gif

Napisano

> może kolega mówił o tej wersji w sprayu - jest kilka produktów barankopodobnych i przypuszczam, że

> to właśnie przez to ludzie przechodzą na bolla w pedzlu ale tak jak mowisz sklad ten sam, a z

> pistoletem duzo wygodniejsze jesli chodzi o podwozie

pistolecik jest o tyle fajniejszy ze masz ta taka elastyczna rułke mozesz to wtyknac w dziurke i psikac wewnatrz zeby.GIF np w progi czy podluznice:)

ja bardzo polecam.... chociaz wole produkty novol... jesli chodzi o malowanie...

Napisano

> pistolecik jest o tyle fajniejszy ze masz ta taka elastyczna rułke mozesz to wtyknac w dziurke i

> psikac wewnatrz np w progi czy podluznice:)

> ja bardzo polecam.... chociaz wole produkty novol... jesli chodzi o malowanie...

co sie tyczy czyszczenia nadwozia to moze jakies piaskowanie...

Napisano

Ja polecam ocynk w sprayu.

Najpierw dałem ocynk, póżniej baranka i jest gitara.

Co d obitexu to też kiedyś miałem ale dość szybko się zmywa

Napisano

> Ja polecam ocynk w sprayu.

> Najpierw dałem ocynk, póżniej baranka i jest gitara.

> Co d obitexu to też kiedyś miałem ale dość szybko się zmywa

ocynk w spreju... ??? yyyy jakto?

Napisano

> to tez bardzo dobre ale kosztowne....

> dla przyblizenia powiem ze tym maluja pasy na naszych zacnych drogach

30 zllitr na caly srodek znobilesu

Napisano

> ocynk w spreju... ??? yyyy jakto?

to lipa, jak już oczyścisz do gołej blachy to na to kładziesz podkład reaktywny, potem jeszcze warstwa lub dwie dowolnej farby dla pewności krycia i do tego warstwa bituniczna.

Napisano

> to lipa, jak już oczyścisz do gołej blachy to na to kładziesz podkład reaktywny, potem jeszcze

> warstwa lub dwie dowolnej farby dla pewności krycia i do tego warstwa bituniczna.

Ja na razie jestem zadowolony z ocynku. Najważniejsze, że się nie zmywa

Napisano

Jak pytalem o profesjonalne zabezpieczenie w warsztacie to powiedzial mi ze w 500,- sie mieszcze .... ALE ... zabezpieczona jest cala podloga nawet pod bakiem, profile i wszystko, no pelna profeska

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.