Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lejęce się paliwo na zakrętach w lewo

Featured Replies

Napisano

Panowie, czas rozwiązać ten problem, co mocniejszy zakręt w lewo to leje mi się paliwo gdzieś z okolic wlewu. I wkurza mnie to okrutnie... angryfire.gif

I teraz tak, rozkręciłem dzisiaj całe to ustrojstwo od korka do baku i znalazłem tam dwa luźne przewody - jeden który prowadzi do nikąd i prawdopodobnie odpowiedzialny jest tylko za wylanie nadmiaru paliwa przy wlewie w dół samochodu

e7886598656bb37bmed.jpg

Jest jeszcze drugi przewód który wychodzi koło "cienkiej" rurki idącej do baku, w środku dostaje się do niego paliwo które chyba przelewa się ponad poziom korka właśnie na tych lewych zakrętach (tak mi się wydaje) i ten przewód też prowadzi w dół samochodu i tam się kończy i pytanie teraz takie - czy można bez obaw go wywalić a dziurę po nim zatkać???

7f04ece96cb545b9med.jpg

c9852f5378840ac9med.jpg

Jeśli tak to czym to zakleić??? Zwykły silikon chyba nie da rady w starciu z paliwem???

PS. Zawór odpowietrzający ten w baku mam wymieniony na nówkę sztukę, przewody do pochłaniacza par drożne więc o odpowietrzanie i podciśnienia w baku się nie boję...

Napisano

Klejenie nic nie da, ja u siebie wymieniłem całą rurkę do odpowietrznika bo się przetarła od koła i jest git, mam gdzieś taką całą rurkę jakbyś chciał

Napisano

> Klejenie nic nie da, ja u siebie wymieniłem całą rurkę do odpowietrznika bo się przetarła od koła

> i jest git, mam gdzieś taką całą rurkę jakbyś chciał

u mnie w cieniasie jest to samo frown.gif jak wymieniałem bak bo zrobila mi sie dziura to szczesliwy pojechalem zalac auto do pelna wchodzac w pierwszy zakret obrucilo mnie 360 bo benzyna lała mi sie ciurkiem prosto na tylne lewe koło...a gdy zawijam sobie czasem na recznym to sie poprostu wylewa i plama na jezdni zostaje sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Klejenie nic nie da, ja u siebie wymieniłem całą rurkę do odpowietrznika bo się przetarła od koła

> i jest git, mam gdzieś taką całą rurkę jakbyś chciał

Którą rurke??? Bo mi chyba nie o to chodzi...

Napisano

ja to pozaślepiałem w cholere na limanowej jak mnie obróciło na winklu

Napisano

> u mnie w cieniasie jest to samo jak wymieniałem bak bo zrobila mi sie dziura to szczesliwy

> pojechalem zalac auto do pelna wchodzac w pierwszy zakret obrucilo mnie 360 bo benzyna lała mi

> sie ciurkiem prosto na tylne lewe koło...a gdy zawijam sobie czasem na recznym to sie poprostu

> wylewa i plama na jezdni zostaje

U mnie identycznie. Szlag mnie trafia

Napisano

A jak to kolega rozkręcił, bo nie wiem od czego zacząć. Byłbym wdzięczny za podpowiedź

Napisano
  • Autor

> A jak to kolega rozkręcił, bo nie wiem od czego zacząć. Byłbym wdzięczny za podpowiedź

Auto na podnośnik i zdejmujesz prawe tylne koło. Najpierw klapka od wlewu paliwa, później cztery śrubki pod klapką, później włazisz pod spód i odkręcasz opaskę na "dużej" rurze przy baku i przy wyjmowaniu tego co przy wlewie przez nadkole odkręcasz opaskę od małego przewodu idącego w podłużnice i masz to na zewnątrz... wink.gif

Napisano

> ja to pozaślepiałem w cholere na limanowej jak mnie obróciło na winklu

czyli pozaslepianie tych rurek rozwiazuje problem????

Napisano

> czyli pozaslepianie tych rurek rozwiazuje problem????

u mnie wystarczylo wbic srube imbusową i trytytka i dalo rade ale robilem to pomiedzystartami w góach

• 2 tygodnie później...
Napisano

i jak ktoś doszedł jak wyeliminować te lejące sie paliwo?? u mnie po okrążeniu na torze miałem cały błotnik w żółtym śladzie od benzyny. Myślałem, że to z pod korka ale po wymianie korka na "orginalny" dalej to samo :/

Napisano

ja w biłgoraju sporawdzałem i problemu nie ma. po prostu pozaslepialem to co zbedne

Napisano
  • Autor

A ja że tak powiem "na chama" zalałem przewód silikonem i po problemie... Ani kropla nie wycieka, nie czuć zapachu paliwa itp.

Zrobiłem prosty test - kawałek zaschniętego silikonu wrzuciłem do paliwa na tydzień (w najzwyklejszym słoiku, nie w baku)- nie rozpuścił się, nie stracił konsystencji, tylko minimalnie zmienił kolor więc zaryzykowałem i nie żałuje a nawet polecam to rozwiązanie... grinser006.gif

Napisano

tez mialem ten problem i chcieli mnie wywalic z KJSu, u mnie ta cienka rurka pekla wiec na szybko urwalem je do konca i wsadzilem tam szmate - pomoglo, w garazu zrobilem to wszystko na szczelnie i teraz jest kolejny problem bo zapowietrza sie uklad, ostatnio stracilem przez to 10sek bo auto przestalo ciagnac, gaz do dechy i max 4 tys, jak dojechalem do mety i otworzylem korek to byl wielki syk i auto zaczelo normalnie jechac wiec trzeba na to uwazac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.