Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rover MG ZR

Featured Replies

Napisano

Zainteresowany jestem zakupem takiego auta.Co sądzicie o tych samochodach,jak z dostępnością i cenami części?A może ktoś ma doświadczenia z użytkowania takich roverków?Dzięki za odpowiedzi zlosnik.gif

Napisano

> www.roverki.pl

dokładnie tak grinser006.gif

Ja jeżdżę 3 lata r25 i nie zamierzam się go pozbywać.

Części jak każde inne auto, to nie jest ufo...

Napisano

moich 2 znajomych miało mg zr 160 . jeden przed lift a drugi po lifcie. powiem Ci, że auta nadają się do katowania ale tylko z tym silnikiem 160km. niedawno oglądałem z silnikiem diesla jak odpalił go gość to usłyszałem 30-tke ursusa heh

Napisano

A ten silnik w ZR 160 to przypadkiem się nie przegrzewa?

Napisano

> A ten silnik w ZR 160 to przypadkiem się nie przegrzewa?

O ile jest wlasciwie uzytkowany to nie. Poza tym recepta na sklonnosc niektorych silnikow na przegrzewanie jest znana i naforum rovera bez problemu poradza jak sie tego problemu pozbyc.

Napisano
  • Autor

Widze że na AK mało jest użytkowników tej marki sob.gif

Napisano

> Widze że na AK mało jest użytkowników tej marki

Bo pewnie wszyscy ktorzy sie nad nia zastanawiali zrezygnowali z tematu gdy dowiedzielis ie, ze sie przegrzewa... hehe.gif

Znam 3 uzytkownikow tej marki, zaden nie narzeka. Jeden jest skrajnie zadowolony.

Napisano

A może ktoś ma doświadczenia z użytkowania takich roverków?Dzięki za odpowiedzi

siedziałem wczoraj na kiblu w aso i mieli gazetkę auto świat czy motor nie pamiętam już i był opis rovera, przeczytałem i jednak bym nie kupił.

Napisano

> Zainteresowany jestem zakupem takiego auta.Co sądzicie o tych samochodach,jak z dostępnością i

> cenami części?A może ktoś ma doświadczenia z użytkowania takich roverków?Dzięki za odpowiedzi

Mialem 200tke z benzyna 1.6, czyli takie ZR z innymi swiatlami wink.gif W benzynach notorycznie lecą uszczelki pod glowica, rzadziej lozyska w skrzyni. Nowe jak i uzywane czesci sa dostepne (duzo anglikow sprowadzonych na rozkusz). Bajerow wielu nie ma, bo to wedlug dzisiejszych standardow dosc wiekowa konstrukcja.

Napisano

> Widze że na AK mało jest użytkowników tej marki

bo tu ci wszyscy powiedzą ze rover jest fuj

i ze się masz fiata najlepiej kupić. jak ci się podoba to kupuj nie słuchaj opowiadań ze ciężko z częściami. ze problem z naprawami. jak masz mądrego mechanika a nie wymieniacza cześci to poradzi sobie nawet z promem kosmicznym. technologicznie to auto to konstrukcja z połowy lat 90 bo to nic innego jak face lifting rovera 200 z 96 roku.

co do silnika to jest to seria K. silniki podatne na HGF ale nowy typ uszczelki pod głowicą wyeliminuje ten problem. no i co najważniejsze ten silnik da się kręcić wysoko ale trzeba pamiętać ze nigdy nie na zimnym bo w długo się nim nie nacieszysz.

Napisano

> bo tu ci wszyscy powiedzą ze rover jest fuj

Powiedzą to ci którzy nie mieli doświadczenia z Roverami.

Miałem dwa i bardzo mile wspominam zwłaszcza 820.

MG ZTT również był fajnym autem jednak nie tego oczekiwałem od dużego szybkiego kombi.

Napisano

Ja miałem R 200, w rodzinie mamy jeszcze R 25 1,6 mojej drugiej połówki i powiem tak że R to super auto, szkoda ze już nie produkowane frown.gif

Napisano

> A może ktoś ma doświadczenia z użytkowania takich roverków?Dzięki za odpowiedzi

> siedziałem wczoraj na kiblu w aso i mieli gazetkę auto świat czy motor nie pamiętam już i był opis

> rovera, przeczytałem i jednak bym nie kupił.

Jak zwykle wartosc merytoryczna Twoich postow powala. zlosnik.gif

Napisano

> Jak zwykle wartosc merytoryczna Twoich postow powala.

postów czy posta? Tutaj ewidentnie wskazuje autorowi źródło w którym może sobie poczytać. A gdzie się najlepiej czyta? na kiblu grinser006.gif

Napisano

> A może ktoś ma doświadczenia z użytkowania takich roverków?Dzięki za odpowiedzi

> siedziałem wczoraj na kiblu w aso i mieli gazetkę auto świat czy motor nie pamiętam już i był opis

> rovera, przeczytałem i jednak bym nie kupił.

a co chcialbys wiedziec smile.gif:)

Napisano

> Bo pewnie wszyscy ktorzy sie nad nia zastanawiali zrezygnowali z tematu gdy dowiedzielis ie, ze sie

> przegrzewa...

> Znam 3 uzytkownikow tej marki, zaden nie narzeka. Jeden jest skrajnie zadowolony.

a to sa tacy rotfl.gif

Napisano

> a to sa tacy

Sa. jeden jezdzi 220 coupe, drugi 216 a trzeci chyba 218 w dieslu.

Napisano

> Sa. jeden jezdzi 220 coupe, drugi 216 a trzeci chyba 218 w dieslu.

jak juz to chyba 220 w dieslu smile.gif

a druga sprawa ja tez mam Rovera tylko w troche innej wersji i nie narzekam smile.gif

Napisano

> jak juz to chyba 220 w dieslu

> a druga sprawa ja tez mam Rovera tylko w troche innej wersji i nie narzekam

Moze i 220... siakis taki ekonomiczny i powolny hehe.gif

Napisano
  • Autor

Widzę że jak w każdej marce są opinie pozytywne i negatywne.Kolega jezdzi 45 i chwali sobie ten samochodzik drive.gif.Wiec chyba zacznę rozglądać sie za roverkiem dla mnie.Pewnie znalezienie dobrego okazu nie będzie łatwe bo wybór jest bardzo mały sob.gif.

Napisano
  • Autor

> co do silnika to jest to seria K. silniki podatne na HGF

A co to jest HGF ? icon_eek.gif

Napisano

> A co to jest HGF ?

Uszkodzenie uszczelki pod głowicą.

Napisano

> Widzę że jak w każdej marce są opinie pozytywne i negatywne.Kolega jezdzi 45 i chwali sobie ten

> samochodzik .Wiec chyba zacznę rozglądać sie za roverkiem dla mnie.Pewnie znalezienie dobrego

> okazu nie będzie łatwe bo wybór jest bardzo mały .

szukac i trafic na dobry okaz najlepiej po 2000 roku bo wtedy byly zmienione uszczelik pod glowica smile.gif

Napisano
  • Autor

Szukam od rocznika 2002,co do silnika to sie jeszcze nie zastanawiałem jaki wybrać.Może jakiś polecisz zlosnik.gif?A jak benzyniaki znoszą instalacje LPG?Nie mają z nią problemów?

Napisano

> Szukam od rocznika 2002,co do silnika to sie jeszcze nie zastanawiałem jaki wybrać.Może jakiś

> polecisz ?

1.8 vvc zlosnik.gif

>A jak benzyniaki znoszą instalacje LPG?Nie mają z nią problemów?

Mój Dawid miał 8v na gazie było ok, w ogóle sporo jest zagazowanych roverków, bo trochę lubią wypić. Podobno, vvc gazuje się gorzej, ale też są i jeżdżą.

Napisano

> Szukam od rocznika 2002,co do silnika to sie jeszcze nie zastanawiałem jaki wybrać.Może jakiś

> polecisz ?A jak benzyniaki znoszą instalacje LPG?Nie mają z nią problemów?

1.8 16V i do tego LPG pali od 8.5 do 11.5 smile.gif średni 10 LPG beny pil sredni 8-8.5 wiec sam sobie policz czy sie oplaca smile.gif

Napisano

> 1.8 vvc

> Mój Dawid miał 8v na gazie było ok, w ogóle sporo jest zagazowanych roverków, bo trochę lubią

> wypić. Podobno, vvc gazuje się gorzej, ale też są i jeżdżą.

i znjadz mu od razu kumatego mechanika co ogarnie VVC smile.gif

Napisano
  • Autor

> 1.8 16V

Ten silniczek wygląda interesująco.Dzięki 20.GIF.VVC na pewno daje więcej przyjemności z jazdy drive.gif.Ale faktycznie nasi wspaniali mechanicy mogą mieć problemy z jego naprawą. icon_eek.gifhehe.gif

Napisano

> i znjadz mu od razu kumatego mechanika co ogarnie VVC

Przesadzasz zmienne fazy są nie tylko w roverze, to nie znowu takie ufo.

Napisano

> Przesadzasz zmienne fazy są nie tylko w roverze, to nie znowu takie ufo.

powiedz to mechanikowi jakiemus smile.gif wole swoje 1.8 16v smile.gif

Napisano
  • Autor

> wole swoje 1.8 16v

Przejrzałem dzisiaj trochę ogłoszeń i znalazłem tylko jeden samochodzik z tym silnikiem frown.gif.Najwięcej jest 1.4 i vvc.To będą ciężkie poszukiwania samochodu sob.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.