Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampy przednie z Marea W. do Bravo ??

Featured Replies

Napisano

witam .. czy do Fiata Bravo ('99 , JTD) będą pasowały przednie lapmy z Mareii Weekend z wersji ELX ( '96 , soczewkowe) ?? .. może pytanie jest głupie, ale już miałem kliknąc "Kup Teraz" i zacząłem się nad tym zastanawiać cool.gif

Napisano

> witam .. czy do Fiata Bravo ('99 , JTD) będą pasowały przednie lapmy z Mareii Weekend z wersji ELX

> ( '96 , soczewkowe) ?? .. może pytanie jest głupie, ale już miałem kliknąc "Kup Teraz" i

> zacząłem się nad tym zastanawiać

Pasowaly beda na pewno. Mozesz smialo kupowac.

Napisano

> czy do Fiata Bravo ('99 , JTD) będą pasowały przednie lapmy z Mareii Weekend z wersji ELX

> ( '96 , soczewkowe) ?? ..

Będą - kabelki do lamp wymagają tylko prostych przeróbek ok.gif

Napisano
  • Autor

> Będą - kabelki do lamp wymagają tylko prostych przeróbek

masz może gdzieś schemat tych "prostych przeróbek" ?

Napisano

> masz może gdzieś schemat tych "prostych przeróbek" ?

Jest szansa, że nie będą wymagały przeróbek - poszukaj wolnych wtyczek od postojówek w wiązce idącej do oświetlenia.

Napisano

> Jest szansa, że nie będą wymagały przeróbek

Ciekawe jaka? zlosnik.gif

Przewody świateł mijania i drogowych trzeba zamienić. cool.gif

Napisano

> Ciekawe jaka?

Taka, że bywają wiązki uniwersalne do reflektorów zwykłych (gdzie zasilanie postojówki jest z ogólnej kostki) i do soczewkowych (gdzie zasilanie postojówki jest na oddzielnym kabelku)

> Przewody świateł mijania i drogowych trzeba zamienić.

Ale chyba nie dotyczy to instalacji elektrycznej auta, tylko błędu w instalacji elektrycznej lamp DEPO i DJAuto.

Napisano
  • Autor

> Ale chyba nie dotyczy to instalacji elektrycznej auta, tylko błędu w instalacji elektrycznej lamp

> DEPO i DJAuto.

rozumiem przez to , że orginały Valeo nie mają tego problemu ?

Napisano
  • Autor

znalazłem instrukcję... jeszcze jedno pytanie: czy kupno używanych reflektorów (około 150 tyś przebiegu) ma sens ? .. szkło zewnetrzne nie jest uszkodzone ani mocno zarysowane, ale czy odbłyśnik w środku nie bedzie "wypalony" ?

Napisano

> > Przewody świateł mijania i drogowych trzeba zamienić.

> Ale chyba nie dotyczy to instalacji elektrycznej auta, tylko błędu w instalacji elektrycznej lamp

> DEPO i DJAuto.

ZTCW to nie jest błąd tylko tak jest to zrobione w Marea. A soczewki były tylko we Fiacie Marea i w oryginałach też trzeba zamienić.

Napisano

Moim zdaniem lepiej kupić 10letnie oryginale soczewki Valeo, niż nowe Depo/DJ Auto.

Napisano

ja mam dj auto i jest spoko... 10 letni reflektor bedzię już troche zmiatowiony z zewnątrz i wewnątrz... przeważnie nowe lepsze niż używane,,,

Napisano

Ktoś na kąciku kiedyś robił test i wnioski były trochę inne, niż twoje.

Napisano
  • Autor

klamka zapadła i reflektory zamówione .. sprzedawca dorzuci też wszystkie wtyczki z fragmentem instalacji smile.gif

Napisano

> ja mam dj auto i jest spoko...

Ja tez mam DJ Auto ale ja nie jestem już taki kontent. Wiadomo, ze duzo lepiej świecą niz oryginały klasyczne ale światło mam rozstrzelone na boki trochę za bardzo (nie można już bardziej zcentrować) i długi świecą za nisko (mijania w pionie mam ok).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.