Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatkowe światła drogowe.

Featured Replies

Napisano

Kolega zastanawia się nad zamontowaniem dwóch dodatkowych reflektorów drogowych firmy WESEM.

Jeszcze nie wie, jaki wzór wybierze ale same lampy, wiadomo, że mają homologacje i są przeznaczone jako dodatkowe drogowe.

Teraz pytanie.

Jak mają być te światłą podłączone?

Mają się automatycznie włączać i wyłączać razem z fabrycznymi drogowymi czy mają mieć osobny włącznik, który umożliwia włączenie tych lamp tylko gdy świecą drogowe?

Ogólnie mówiąc jak mówią na ten temat przepisy?

Napisano

Chyba mają się włączać razem z drogowymi automatycznie ale pewny nie jestem.

Jak dorwę gdzieś oryginalne do Fiata Uno to też będę montował i przydałaby się informacja jak to ma być podłączone.

Najlepiej gdyby ktoś mógł przy6toczyć przepis, który mówi konkretnie o tym jak mają być podłączone dodatkowe drogowe, bo lepiej mieć czym zaskoczyć upierdliwego diagnostę czy Policjanta.

Napisano

Światła drogowe:

Quote:

1) powinny być włączane wszystkie równocześnie lub parami

2) przełączenie świateł mijania na światła drogowe musi powodować włączenie co najmniej jednej pary świateł drogowych

3) przełączenie świateł drogowych na światła mijania musi powodować równocześnie wyłączenie wszystkich świateł drogowych

4) włączenie świateł drogowych nie jest możliwe jeśli nie są włączone światła pozycyjne, z wyjątkiem krótkotrwałego włączania jako ostrzegawczego sygnału świetlnego

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 4 maja 2009 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia

Napisano

Mam tak u siebie podłączone halogeny. Gdy włączam drogowe zapalają się i halogeny. Wszystko podłączone tak iż wajcha od drogowych steruje przekaźnikiem halogenów. Założyłem też osobny włącznik aby układ można było rozłączyć w razie potrzeby.

Napisano

> Kolega zastanawia się nad zamontowaniem dwóch dodatkowych reflektorów drogowych firmy WESEM.

> Jeszcze nie wie, jaki wzór wybierze ale same lampy, wiadomo, że mają homologacje i są przeznaczone

> jako dodatkowe drogowe.

> Teraz pytanie.

> Jak mają być te światłą podłączone?

> Mają się automatycznie włączać i wyłączać razem z fabrycznymi drogowymi czy mają mieć osobny

> włącznik, który umożliwia włączenie tych lamp tylko gdy świecą drogowe?

> Ogólnie mówiąc jak mówią na ten temat przepisy?

Wszystko masz na mojej stronie w sigu. Zebys nie musial szukac link

Napisano

> Wszystko masz na mojej stronie w sigu.

przepraszam, ale przegladając tę stronkę na szybko znalazłem błąd w światłach do jazdy w dzień. pisze:

połączenie elektryczne powinno być takie, aby nie można było ich włączyć jeśli nie są jednocześnie włączone tylne światła pozycyjne.

a ZTCW to już dawno nie obowiązuje grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.